Vladimir Putin

Putin a apreciat starea relațiilor Rusia - UE

134
(reînnoit 19:08 07.06.2021)
Vladimir Putin a comentat starea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană într-o discuție purtată cu președintele Consiliului UE, Charles Michel.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Într-o discuție cu președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că starea relațiilor între Rusia și UE sunt nesatisfăcătoare, o revenire la activitatea într-o logică respectuoasă ar răspunde intereselor ambelor părți, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Așa cum a subliniat Vladimir Putin, chiar dacă Rusia și Uniunea Europeană rămân parteneri foarte importanți unul pentru altul în sfera comerțului și investiții, cu toate acestea, actuala stare a relațiilor ruso-europene nu poate fi considerată nicidecum satisfăcătoare. S-a menționat că o revenire la cooperarea într-o manieră pragmatică și respectuoasă răspunde ambelor interese”, se menționează în comunicat.

134
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Ce așteptări are Maia Sandu de la summitul Putin - Biden
Ce așteptări are Geoană de la întrevederea Putin - Biden
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

479
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

479
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Cele mai frumoase orașe din Rusia - Top 20