Dollar und Euro

Rusia se pregătește convertească toată lichiditatea valutară din dolari în euro

477
(reînnoit 06:39 08.06.2021)
Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, a spus anterior că ponderea dolarului în Fondul național rus de avere va fi redusă la zero. Guvernul rus este pregătit să transfere toată lichiditatea valutară din dolari în euro.

BUCUREŞTI, 7 iun – Sputnik. Guvernul rus este pregătit să transfere toată lichiditatea valutară din dolari în euro, a anunțat luni Ministerul rus de Finanțe.

„Obiectivul nostru este de a face Rusia o țară orientată spre euro, astfel încât dolarul să fie înlocuit de euro, și cred că avem toate motivele să facem acest lucru. Aceeaşi măsură se va aplica și în cazul lichidității schimbului valutar și așa mai departe. Dar sunt necesare stimulente în acest sens, astfel că susținem propunerile cu privire la utilizarea unor astfel de stimulente (…). Pot exista diferite stimulente, dar, din moment ce suntem o economie de piață, nu putem pur și simplu să comandăm: nu mai folosiți dolari”, a declarat Dmitri Timofeev, șeful Departamentul de control al măsurilor restrictive pe plan extern al Ministerului rus al Finanțelor.

„Pot exista stimulente pozitive și negative. În principiu, sunt posibile metode directive pentru unele companii de stat, astfel că este nevoie de un efort complex pentru a îndepărta întreaga economie de dolar, ceea ce, de fapt, ne va permite să evităm sancțiunile și să facem lumea mai democratică”, a adăugat Timofeev, citat de Sputnik News.

Potrivit oficialului din Ministerul Finanțelor, dolarul reprezintă în prezent 80 % din cursul valutar de la Bursa din Moscova, euro reprezintă mai puțin de 20 %, iar yuanul și alte monede sunt complet nelichide.

„Avem informații că unele companii mari, care au obţinut câștiguri în euro în Europa – partenerul nostru comercial cheie –, convertesc euro în dolari, aduc dolari aici și îi vând aici pentru ruble, respectiv, pentru că au nevoie de ruble”, a explicat Timofeev.

Vestea vine după un anunț al Ministrului rus de Finanțe, Anton Siluanov, care a declarat, la începutul acestei luni, că rezervele în dolari din Fondul național de avere vor fi reduse la zero. Acesta a adăugat că rezervele de lire sterline britanice vor fi reduse la 5%, în timp ce deținerile în euro și yuani vor fi crescute la 40 și respectiv 30%.

477
Tagurile:
Euro, Dolari, Rusia
Президент РФ В. Путин

Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”

140
(reînnoit 16:39 12.06.2021)
Președintele rus a subliniat că cercetătorii din Federația Rusă au obținut succes, creând în termene extrem de restrânse un vaccin sigur și eficient împotriva noului tip de infecție cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 iunie - Sputnik. Știința rusă s-a manifestat spectaculos în 2020, când oamenii de știință din țară au creat în mod triumfător vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului. O declarație în acest sens a  făcut sâmbătă președintele Rusiei Vladimir Putin. În opinia lui, soluțiile găsite deschid calea pentru apariția vaccinurilor și împotriva altor boli virale periculoase, scrie RIA Novosti.

Premiul de stat în domeniul științei și tehnologiei pentru anul 2020 a fost acordat creatorilor ”Sputnik V”. Acesta i-a revenit lui Aleksandr Gințburg, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei al Ministerului rus al Sănătății, lui Denis Logunov, șeful adjunct al Centrului pentru activitatea științifică și colonelului Serviciului Medical, Serghei Borisevici, șeful Institutului central de cercetări științifice 48 din cadrul trupelor de apărare NBC ale Forțelor Armate ruse.

"Forța științei ruse, a școlii științifice ruse s-a manifestat în mod clar anul trecut, când oamenii din întreaga lume așteptau salvarea de pandemia de coronavirus anume de la savanți. Și cercetătorii noștri au obținut succes, s-ar putea spune chiar triumf, au creat în cel mai scurt timp un vaccin sigur și eficient împotriva coronavirusului – ”Sputnik V ", - a subliniat Putin la ceremonia de înmânare a premiilor de stat la Kremlin.

Acest lucru, a spus președintele, i-a permis Rusiei nu numai să asigure disponibilitatea vaccinului pentru cetățenii săi, ci și să ofere asistență de importanță vitală altor state. "Și aceasta este responsabilitatea țării noastre în calitate de putere științifică de frunte în fața întregii lumi", a spus Putin.

„Voi sublinia: acest rezultat a fost obținut datorită cunoștințelor unice acumulate, inclusiv în cursul creării altor vaccinuri, de exemplu împotriva Ebola. Soluțiile găsite de oamenii de știință ruși deschid calea pentru apariția vaccinurilor mult așteptate împotriva multor alte boli virale periculoase ", a adăugat președintele Federației Ruse.

Vaccinul rusesc ”Sputnik V” a fost deja aprobat în 67 de țări, cu o populație totală de peste 3,4 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de la autoritățile de reglementare guvernamentale. Eficacitatea vaccinului constituie 97,6%, în baza analizei datelor în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, ceea ce este mai mult decât arătau datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), a informat Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RDIF) și Centru de cercetare Gamalei.

140
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Kim Jong Un l-a felicitat pe Putin cu prilejul Zilei Rusiei
Maia Sandu l-a felicitat pe Vladimir Putin: Ce i-a transmis
Vladimir Putin, despre relațiile dintre Rusia și Statele Unite

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

102
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Astăzi, ruşii de pretutindeni vor sărbători Ziua Națională a Rusiei, ocazie cu care sâmbătă şi duminică vor fi organizate numeroase evenimente culturale şi sportive.
Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

Pe 12 iunie 1990, Primul Congres al deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia de Suveranitate a Rusiei.

Potrivit unui decret prezidenţial, semnat de primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, ziua de 12 iunie a fost decretată zi de sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Rusiei. Denumirea oficială „Ziua Rusiei” a fost stabilită mai târziu, în 2002, atunci când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii care a inclus lista sărbătorilor legale.

© Sputnik / Алексей Никольский

Data de 12 iunie, când cetăţenii ruşi sărbătoresc Ziua Naţională a Rusiei, este considerată cea mai importantă sărbătoare din Rusia.

Pe 12 iunie, în anul 1990, Congresul deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia privind proclamarea suveranităţii statului. La doar un an distanţă, pe 12 iunie a fost ales primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn. În luna decembrie 1991, URSS şi-a încetat existenţa, iar pe 25 decembrie a fost redenumit statul, noua denumire fiind Federaţia Rusă, care a moştenit toate drepturile fostului stat sovietic.

Din anul 1994, pe 12 iunie, această zi era marcată ca ziua adoptării Declaraţiei privind proclamarea suveranităţii statului rus. Ziua Naţională a Rusiei a fost instituită în anul 2002. Conform tradiţiei, în această zi, la Kremlin are loc ceremonia oficială de decernare a premiilor şi a înaltelor distincţii de stat în domeniile cercetare, ştiinţă, tehnologii, literatură și artă.

Capitala Rusiei şi regiunile ţării au pregătit pentru această zi însemnată un program festiv extrem de divers.

În fișierul audio atașat găsiți cele mai interesante informații despre Federația Rusă.

102
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort