Lingot d'or

Rusia, prima ţară în lume la rezervele de aur câte decenii sunt disponibile acestea

728
Având în vedere ritmul actual al producției de aur, Rusia are suficiente rezerve neexploatate de metal prețios pentru mai multe decenii, potrivit Ministerului rus al Resurselor Naturale.

BUCUREŞTI, 7 iun – Sputnik. Potrivit Ministrului Resurselor Naturale din Rusia, Alexander Kozlov, Rusia se află pe primul loc în lume la rezervele de aur.

„Rusia este prima [ţară] în lume în ceea ce privește rezervele de aur (13%), iar în ceea ce privește producția, este a treia, după China și Australia. Rezervele țării la nivelul actual de producție sunt pentru aproximativ 40 de ani”, a declarat Alexander Kozlov pentru ziarul Izvestia.

Ministrul a subliniat că guvernul rus își completează în mod constant baza de resurse de aur, ceea ce a dus la o creștere a rezervelor de aproape 6.000 de tone din 2010, potrivit RT

Kozlov a adăugat că, în ultimii 10 ani, au fost comandate operațiuni la mai multe zăcăminte mari de aur din țară, inclusiv la zăcămintele „Natalka” și „Pavlik” în regiunea Magadan, precum și „Gross” în Republica Sakha și „Verninskoe” în regiunea Irkutsk. De asemenea, sunt în desfășurare lucrări la zăcământul de aur siberian nedezvoltat Sukhoi Log, care este cel mai mare din lume, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, în 2020 producția de aur din Rusia s-a ridicat la 445 de tone, ceea ce înseamnă de 1,7 ori mai mult decât în urmă cu zece ani.

728
Tagurile:
Rusia, aur
Tematic
Rezervele monetare de aur ale Rusiei, la un nivel-record!
Cinci țări cu cele mai mari rezerve de aur din lume
Rusia își completează rezervele de aur cu 200 de tone
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина

MAE le-a propus britanicilor să-și redenumească distrugătorul

2
(reînnoit 12:56 24.06.2021)
Viceministrul rus de Externe, Serghei Reabkov, a propus britanicilor să-și redenumească distrugătorul Defender.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Comentând incidentul cu distrugătorul britanic “Defender” (Apărător) în Marea Neagră, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Reabkov, a propus redenumirea acestuia în “Agresor”.

“Le propun forțelor navale regale ale Marii Britanii să mediteze la redenumirea navei din Apărător – Defender, în Agresor”, a declarat jurnaliștilor diplomatul pe marja conferinței internaționale “Amenințările globale pentru securitatea biologică. Probleme și soluții”.

Mai devreme, Ministerul de Externe al Rusiei a calificat drept o provocare incidentul cu distrugătorul britanic în Marea Neagră.

Reamintim că miercuri Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că distrugătorul britanic Defender a trecut frontiera rusă și a intrat la trei kilometri în apele teritoriale rusești în zona capului Fiolente. O navă de pasă a grănicerilor a deschis un foc de avertizare, iar avionul Su-24M efectuat patru lansări de bombă de avertizare în calea distrugătorului.

2
Tagurile:
Rusia, Marea Britanie, Bitdefender
Tematic
„Au luat-o la sănătoasă”. Americanii, despre incidentul cu distrugătorul britanic
MAE rus a dat o apreciere la acțiunile distrugătorului britanic în Marea Neagră
Au fost publicate imaginile de pe distrugătorul Defender, care a încălcat frontiera rusă
„Putem și bombarda”. MAE rus, despre incidentul cu distrugătorul britanic
Marea Britanie, despre obiectivele invaziei distrugătorului Defender pe teritoriul Rusiei

Загрузка...
Carina Țurcan

Instanța din Moscova: Sentința în privința Carinei Țurcan, acuzată de spionaj, este legală

40
Curtea de Apel de jurisdicție generală a lăsat neschimbată pedeapsa cu 15 ani de detenție în colonie, care i-a fost aplicată anterior originarei din Moldova.

CHIȘINĂU, 23 iunie - Sputnik. Prima instanță de apel de jurisdicție generală a recunoscut drept legală sentința în privința fostului membru al consiliului de administrație al ”Inter RAO” Carina Țurcan, originară din Moldova, care a primit o pedeapsă de 15 ani de detenție  pentru spionaj. Despre aceasta a informat RIA Novosti, cu referire la serviciul de presă al instanței.

Totodată, verdictul a fost modificat în ceea ce privește contabilizarea timpului în care Țurcan s-a aflat în arest, calculându-l în conformitate cu schema „zi pentru zi”.

Este menționat că ședința a avut loc în regim închis pentru public din cauza informațiilor secrete care se conțin în dosar.

Verdictul a fost atacat atât de apărare, care insistă asupra achitării, cât și de Procuratură, care nu a fost de acord cu procedura de calculare a zilelor petrecute de Turcan în detenție preventivă.

Pe 29 decembrie 2020, Judecătoria orașului Moscova a decis o pedeapsă de 15 ani de colonie cu regim general pentru moldoveanca Carina Țurcan.

"Instanța a decis să o recunoască pe Țurcan vinovată de săvârșirea infracțiunii incriminată de Articolul 276 al Codului Penal al Federației Ruse și să-i fie stabilită pedeapsă sub formă de lipsire de libertate pe un termen de 15 ani, într-o colonie cu regim general", au stabilit judecătorii în decizi lor.

Țurcan a fost plasată în arest în iunie 2018, după o altă prelungire a perioadei de arest, Curtea de Apel a modificat pe 16 ianuarie 2020 măsura restrictivă, interzicându-i doar comunicarea cu martorii din dosar. Cu toate acestea, ea nu a rămas liberă mult timp: la propunerea parchetului, instanța de casare a trimis-o înapoi la centrul de detenție preventivă, pe 7 februarie, în același timp reîntorcând cazul în Instanța de apel, care a lăsat-o apoi în izolator.

Potrivit hotărârii de punere sub acuzare, postată anterior pe rețelele de socializare de Pavlov, Țurcan ”aflându-se într-un loc neidentificat, acționând în mod deliberat împotriva securității Federației Ruse pentru a îndeplini sarcinile stabilite de serviciul special moldovenesc, din motive mercantile, conștientizând că informațiile primite privind volumul livrărilor și capacitatea de putere a energiei furnizate din Federația Rusă în Ucraina într-o anumită perioadă constituie secret de stat, nu mai târziu de 29 septembrie 2015, prin intermediul unui canal de comunicare închis”, le-a transmis serviciului special moldovenesc.

Ancheta consideră că diseminarea prematură a acestor date ar putea complica relațiile Rusiei cu state străine și organizații internaționale sau ar fi putut fi folosite împotriva securității Federației Ruse și, de asemenea, că Țurcan a primit sume mari de bani pentru transmiterea lor.

40
Tagurile:
Spionaj, Moscova, Carina Țurcan

Загрузка...