Vladimir Putin

Putin: campionatul Euro 2021 în Rusia evidențiază „revenirea la normalitate”

170
(reînnoit 16:19 06.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin s-a angajat să facă „tot ce este necesar” pentru a ajuta Qatarul înaintea Cupei Mondiale și a salutat organizarea Euro 2021 la Sankt Petersburg săptămâna viitoare ca fiind un semn al „revenirii la normalitate”.

BUCUREŞTI, 6 iun – Sputnik, Doina Crainic. Sankt Petersburg va găzdui primul dintre cele șapte meciuri din turneu sâmbăta viitoare, când Rusia va juca cu Belgia, înainte de a se confrunta cu Finlanda miercuri în grupa B.

În timp ce unele restricții anti-Covid-19 rămân în vigoare, peste 30.000 de persoane vor avea voie să participe la Gazprom Arena, care va găzdui și meciuri între Slovacia, Polonia și Suedia, precum și meciul Finlanda împotriva Belgiei și un sfert de finală.

„În ciuda provocărilor pandemiei, viața revine treptat la normal”, a spus Putin în discursul său în încheierea Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg.

„Întâlnirea noastră la Sankt Petersburg este un exemplu. Săptămâna viitoare, Sankt Petersburg va găzdui meciuri ale campionatului european UEFA 2021 care începe”, a adăugat Putin, citat de RT. 

De asemenea, Putin i-a urat public lui Tamim bin Hamad Al Thani, monarhul Qatarului, felicitări de la mulți ani după ce acesta a împlinit 41 de ani, numindu-l „marele nostru prieten”. „Sunt încrezător că Qatarul va găzdui Cupa Mondială FIFA 2022 cu mare succes. Astfel de evenimente şi forumuri importante unesc cu adevărat și aduc mai aproape oameni din diferite țări”, a spus preşedintele rus.

​Organizarea Cupei Mondiale nu a fost lipsită de controverse, inclusiv trecerea la un turneu de iarnă pentru prima dată în istorie și proteste din partea unor jucători de profil faţă de încălcări raportate ale drepturilor omului.

„Pregătirea Qatarului pentru Cupa Mondială devine tot mai importantă. Am vorbit cu Emir și înțeleg dificultățile cu care se confruntă Qatarul - mă refer la problemele regionale, la problemele legate de pandemie, precum și la alte chestiuni care necesită o atenție specială. Din partea noastră, vom face tot ce este necesar pentru a ne sprijini prietenii din Qatar în pregătirea lor pentru acest important eveniment global”, a declarat Putin directorului general al Agenției de Presă din Qatar, Youssef Ibrahim Abdulrahman Al-Maliki.

170
Tagurile:
Vladimir Putin
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare

26
Oamenii de știință ruşi au dezvoltat o tehnologie pentru producerea unui aliaj de aluminiu unic rezistent la căldură, cu durabilitate îmbunătățită, foarte util în transportul aerian și feroviar.

BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik. Oamenii de știință de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie „MISiS” (NUST MISIS), în cooperare cu colegii lor de la Universitatea Federală Siberiană și Centrul de Cercetare și Producție în Hidrodinamică Magnetică (Krasnoyarsk), au dezvoltat o tehnologie pentru producerea unui aliaj de aluminiu unic rezistent la căldură, cu durabilitate îmbunătățită.

Potrivit cercetătorilor, acest nou aliaj ar putea înlocui conductoarele de cupru mai scumpe și mai grele din transportul aerian și feroviar de mare viteză. Rezultatele studiului au fost publicate într-o revistă ştiinţifică interdisciplinară, Materials Letters.

Cercetătorii au creat o metodă pentru producerea unei sârme unice, rezistente la căldură, de înaltă rezistență. Sârma este realizată dintr-un aliaj de aluminiu, cu diametrul de aproximativ 10 mm, într-un cristalizator electromagnetic. Autorii au reușit să obțină o structură stabilă termic (rezistentă la până la 4000° C inclusiv), care este considerabil superioară aliajelor de aluminiu cunoscute cu stabilitate termică, păstrându-și proprietățile până la 250-3000° C.

„Înainte, aliajele cu o astfel de structură erau produse folosind o tehnologie complicată și costisitoare care implică cristalizarea ultrarapidă, producția de pelete și metode ulterioare de metalurgie a pulberilor”, a explicat Nikolai Belov, director de cercetări și profesor de știința materialelor și aliaje ușoare la Universitatea Naţională de Știință și Tehnologie MISiS.

„Am reuşit să producem un fir rezistent la căldură, de înaltă rezistență, din acest aliaj. Acum îi stabilim proprietățile fizice și mecanice, iar primele rezultate sunt deja impresionante. Intenţionăm să brevetăm metoda de producere a acestui tip de sârmă”, a precizat Torgom Akopian, cercetător principal la Departamentul de formare a metalelor NUST MISIS.

Conductoarele rezistente la căldură și de înaltă rezistență ar putea fi utilizate în transportul aerian și feroviar de mare viteză în loc de cele din cupru semnificativ mai scumpe și mai grele. Potrivit autorilor, tehnologia unică și de economisire a costurilor i-ar putea interesa pe producătorii de semifabricate din aliaj de aluminiu forjat.

Principalele rezultate ale studiului au fost susținute de Grantul Fundației pentru Știință din Rusia (RSF) nr. 20-19-00249.

26
Tagurile:
Rusia
Tematic
Centrul Rus de Știință și Cultură de la București: ”Vine Anul Nou!”
Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”
Cursuri noi de limba rusă la Centrul Rus de Știința și cultură
Oamenii de știință ruși vor crea obiecte invizibile
Oamenii de știință ruși au descoperit o nouă modalitate de a trata COVID-19
Ciupercă anti-COVID descoperită de oamenii de știință ruși

Загрузка...
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”

59
Experții din SUA propun crearea unui minister al adevărului pentru a forma un tablou asupra lumii, convenabil autorilor lui.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Experții din SUA propun formarea unui “minister al adăvărului”, care va forma o tabloul al lumii convenabil creatorilor lui, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin.

Într-un discurs rostit la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, acesta a indicat asupra faptului că “departamentul de stat al SUA vorbește peste tot despre libera circulație ainformației, iat giganții IT americane, care controlează rețelele de socializare și hosting video, pur și simplu, blochează conturile, pozițiile cărora nu se incadrează în discursul liberal”.

“Chiar și Trump nu a fost cruțat, iar pentru el, apropo, la ultimele alegeri prezidenațiale au votat aproximativ 75 de milioane de americani”, a adăugat Narîșkin.

În ultimele luni Facebook a lichidat sute de profiluri din Rusia, cu un public de sute de mii de utilizatori, a adăugat Narîșkin. “O politică agresivă similară promovează Youtube și Twitter”, a menționat directorul SVR.

“Dar toate acestea sunt floare la urcehe comparative cu propunerile experților Universității din Stanford, de a crea un grup operativ cu participarea politicienilor, jurnaliștilor și reprezentanților companiilor IT, care se va ocupa cu combaterea dezinformării și de formării unui așa-numit discurs corect. Șeful acestui grup trebuie să devină, în esență “regele realității”, a subliniat Narîșkin. “E un minister al adevăr în sensul deplin al cuvântului, descris cândvs de Orwell”.
59
Tematic
Narîșkin: Terorismul servește drept instrument în lupta pentru dominare
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”
Șeful SVR: Experții din SUA vor să creeze un “minister al adevărului”

Загрузка...