Vladimir Putin

Putin a vorbit despre singurul efect secundar al Sputnik V

613
(reînnoit 18:12 05.06.2021)
Vladimir Putin a subliniat că Sputnik V protejează eficient împotriva infecției de coronavirus și, dacă totuși o persoană se îmbolnăvește, atunci boala se manifestă într-o formă foarte ușoară.

Toate efectele secundare ale vaccinului rusesc împotriva COVID-19 sunt doar o creștere a temperaturii corpului timp de câteva ore, nu există decese, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Serviciile noastre, după administrarea în masă a multor milioane de doze, nu au înregistrat niciun rezultat letal al utilizării acestui medicament. Iar alți producători, din păcate, au astfel de cazuri tragice. Noi nu. Și sper că nu vor fi", a spus el la o conferință cu șefii agențiilor internaționale de știri în cadrul SPIEF.

"Ei bine, febra crește uneori la 10% dintre cei vaccinați. O febră mică. Ei bine, durează câteva ore. Și atât. Doar acestea sunt efectele secundare", a adăugat Putin.

El a subliniat că, în același timp, vaccinul rusesc protejează eficient împotriva infecției și, dacă totuși o persoană se îmbolnăvește, atunci boala se manifestă într-o formă foarte ușoară.

613
Tagurile:
Vladimir Putin, Sputnik V, vaccin
Militari NATO

SUA au adus 400.000 de trupe în Asia-Pacific, avertizează serviciile de informații rusești

104
(reînnoit 16:46 23.06.2021)
Administrația Biden a sporit dramatic așa-numitele operațiuni de „libertate a navigației” în mările Chinei de Est și de Sud, iar pe frontul diplomatic a lucrat pentru a crea o nouă alianță majoră care să „îngrădească” China.

BRUXELLES, 23 iun – Sputnik. Statele Unite au creat o forță militară de 400.000 de soldați în regiunea Asia-Pacific, a indicat Igor Kostyukov, șeful Direcției principale a Statului Major General (GRU), agenția rusă de informații militare, arată Sputnik. 

Vorbind astăzi la o conferință privind securitatea internațională la Moscova, Kostyukov a acuzat Washingtonul că a demonstrat că nu este pregătit să se angajeze într-un dialog pe bază de egalitate și a sugerat că acțiunile SUA, inclusiv eforturile de a atrage India într-un nou fel de NATO pentru Asia-Pacific, indică încercările sale de a domina regiunea și de a contracara Rusia și China.

"Statele Unite, obsedate de scopul dominației globale, își demonstrează refuzul de a se angaja într-un dialog de la egal la egal. Documentele doctrinare americane consacră metodele de construire a relațiilor cu alte țări dintr-o poziție de forță", a spus șeful GRU.

Ofițerul a reamintit că prezența SUA Asia-Pacific include peste 200 de facilități militare, inclusiv peste 50 de baze.

Kostyukov a indicat mai departe proiectele Pentagonului de a crea o forță activă în Pacific, în special pentru a „îngrădi” China în sudul și sud-estul Asiei până în 2024 și faptul că SUA intenționează să înființeze până în 2028 două brigăzi capabile să efectueze operațiuni cibernetice, fiind înarmate cu rachete hipersonice, în regiunea din vestul Pacificului.

Vladimir Putin
© Sputnik / Сергей Ильин

Amiralul marinei a continuat să acuze SUA că și-a sporit operațiunile „provocatoare” pentru „libertatea navigației” în jurul insulelor contestate din Pacific.

Continuând să discute despre securitatea nucleară, Kostyukov a spus că refuzul Coreei de Nord de a renunța la programul său de arme nucleare este legat de convingerea Phenianului că astfel de arme sunt singura garanție reală a țării pentru securitatea sa. El a sugerat că comportamentul distructiv al Washingtonului cu privire la problema nucleară din Coreea de Nord a dus situația într-un punct mort.

Ofițerul superior a acuzat și SUA că a folosit așa-numitele amenințări reprezentate de China sau Coreea de Nord pentru a-i împinge pe partenerii săi să cumpere arme din SUA.

„Cursul de confruntare stabilit de Statele Unite se manifestă pe deplin în regiunea Asia-Pacific, care se transformă în locomotiva economiei mondiale ... Statele Unite își propun să aibă controlul asupra acestei regiuni a lumii, care produce 60 la sută din PIB-ul mondial și unde este concentrat până la 45% din comerțul mondial ", a adăugat el.

Administrația Biden a intensificat dramatic eforturile predecesorului său de a crește operațiunile militare în regiunea Asia-Pacific în ultimele luni, contrazicând speranțele inițiale ale Beijingului că președintele democrat va avea un ton mai diplomatic decât predecesorul său republican. Acuzând Beijingul că a planificat agresiunea în Marea Chinei de Sud și că a efectuat exerciții „periculoase” în propriile sale ape și spațiu aerian, Pentagonul s-a deplasat pentru a-și intensifica dramatic zborurile de recunoaștere militară și pentru a crește desfășurările navale în Marea Chinei de Sud, ducând la ciocnirea ocazională cu navele Armatei Populare de Eliberare.

Pe frontul diplomatic, Washingtonul a încercat să formeze o coaliție anti-China cunoscută sub numele de „Quad” și formată din India, Australia, Japonia și SUA însăși. În același timp, președintele Biden a continuat războiul comercial și tehnologic al lui Donald Trump cu Beijing și a lansat acuzații serioase în direcția Chinei cu privire la abuzurile drepturilor omului și „genocidul” din provincia chineză Xinjiang. Oficialii chinezi au respins acuzațiile, au cerut Washingtonului să înceteze amestecul în afacerile altor țări și au acuzat SUA și aliații săi că au istorie proprie aparte privind tratamentul popoarelor indigene, motiv pentru care nu au dreptul să dea lecții altora.

104
Tagurile:
Asia, SUA

Загрузка...
Мария Захарова

Maria Zaharova o lecție usturătoare ipocriziei britanice!

205
În timp ce acuză Rusia că ”atacă libertatea de exprimare pe internet”, autoritățile din Marea Britanie vor să preia controlul Internetului și să impună măsuri discreționare împotriva celor care nu convin.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. De ani de zile oficialii de la Londra acuză Rusia că „atacă libertatea de exprimare pe internet”, atrage atenția ambasadoarea Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus remarcă și că Londra folosește pentru răspândirea acestor acuzații ”o infrastructură extinsă de informații finanțate și de celule politice”.

Senatorul rus Aleksei Pușkov
© Sputnik / Владимир Трефилов

Maria Zaharova dă și câteva exemple din mesajele autorităților britanice:

-”Autoritățile (ruse, n.n.) au continuat să încerce să suprime disidența pe internet. Încercările de a bloca Telegram au fost urmate de dorința de a izola internetul rus pentru a limita și mai mult spațiul online ”(fragment din Raportul de țară cu prioritate pentru drepturile omului în Rusia, pregătit de Biroul de externe al Regatului Unit);

- ”Autoritățile intensifică eforturile de restricționare a libertăților pe Internet. Conform Legii Yarovaya, furnizorii de servicii de telefonie și Internet sunt obligați să stocheze volume mari de informații personale ale utilizatorilor ”(aceeași sursă);

- ”Abordarea autorităților ruse asupra internetului se bazează pe doi piloni: controlul și izolarea sporită de World Wide Web” (britanicul Hugh Williamson, directorul Human Rights Watch pentru Europa și Asia Centrală).

Față de aceste acuzații, Zaharova prezintă și realitatea celeilalte părți, cea britanică: ”Se dovedește că ani de zile chiar cabinetul britanic a căutat să preia controlul asupra internetului”.

Astfel, Zaharova arată că guvernul de la Londra a abordat această problemă ”într-un mod britanic: cu sentiment, cu simț, cu consecvență” iar de aici a rezultat ”proiectul de lege privind siguranța online”, propus de Departamentul pentru Cultură, Media și Sport din Regatul Unit, a apărut pe site-ul web al Guvernului – ”150 de pagini de text, lungi luni de dezvoltare în cele mai bune tradiții ale birocrației engleze și care este rezultatul?”

Și până la urmă – ”totul este la fel”, punctează Zaharova. Organismul de reglementare britanic Ofcom, ”cunoscut de noi pentru slăbiciunea sa față de mass-media rusă și chineză (în ceea ce privește impunerea amenzilor și interdicțiile de difuzare)”, va avea, dacă legea este adoptată, dreptul:

- să amendeze companiile IT care „nu pot face față eliminării conținutului rău intenționat”;

- să inițieze urmărirea penală a conducerii corporațiilor care nu asigură curățarea materialelor online interzise;

- de a bloca resursele Internet dacă va considera că informațiile postate pe acestea sunt „periculoase”.

Deci, o politică ce oferă unui organism de cenzură drepturi discreționare! Dar, este și mai interesant în continuare, arată Zaharova: Guvernul britanic ”intenționează să invadeze sfera dreptului corporativ - rețelele sociale majore vor fi obligate să prescrie în acordurile cu utilizatorii condițiile și măsurile de combatere a „amenințărilor”” și desigur, totul trebuie raportat periodic la același Ofcom!

Ori, în ciuda acestei evidente măsuri care duc la cenzură, acest proiect de lege va crea, potrivit ministrului O. Dowden, ”instrumente pentru protejarea libertăților fundamentale”.

”Amuzant, nu?”, comentează Maria Zaharova.

Și apropo de libertăți. În proiect, libertatea de exprimare este declarată, dar... ”mecanismele de protecție vor fi prezentate în anexele explicative corespunzătoare”.

”Dezvoltatorii actului juridic normativ, aparent, au decis să nu se adâncească în astfel de fleacuri juridice, atunci când ne apare ocazia de a deschide umbrela de securitate – odată, pe întregul Internet”, scrie Zaharova.

În acest context, ambasadoarea remarcă și că apologeții noilor reglementări acordă o atenție specială ”protecției conținutului clasificat” ca fiind de ”importanță pentru democrație”.

În același timp, nu se spune ”cum va fi determinată această „importanță pentru democrație””, scrie Zaharova, adăugând o metaforă: ”știm că această ”insulă Ofcom” este locuită - așa cum decid ei, așa să fie”.

Concluzia ambasadoarei ruse este că ”Guvernul britanic se protejează pe el, în primul rând”.

”Speriați de puterile pe care le-au primit giganții Internetului, văzând direct ce este o #cancelculture globală, vechile instituții au sărit și au decis să încerce să-și recâștige monopolul de mult pierdut cu privire la formarea convingerilor în mintea supușilor lor”, scrie Maria Zaharova.

În opinia ambasadoarei ruse, autoritățile britanice ”se vor ascunde în spatele cuvintelor despre „importanța democratică” și protecția împotriva „conținutului rău intenționat”.

”Vor evita noțiunea simplă, dar ușor de înțeles, „cenzură după bunul plac”, se vor ascunde în toate domeniile dreptului pentru a păstra firul evaziv al controlului opiniei (cine, cum, nu cumva veche Anglia să viseze la asta!)… dar Rusia și mass-media rusă vor fi în continuare acuzate de lipsa libertății de exprimare!”, scrie ambasadoarea rusă.

Maria Zaharova încheie cu un fragment scris de Oscar Wilde în prefața la ”Portretul lui Dorian Gray”:

„În secolul al XIX-lea, oamenilor nu le place realismul, îi face răi precum Caliban, când își vede fața în oglindă”.

Finalul acestei elegante palme date englezilor impune o completare: ”Dar în secolul XXI Londra a mers și mai departe: oglinzile sunt sigilate cu capodopere pin-up”, încheie Maria Zaharova.

205
Tagurile:
Maria Zakharova

Загрузка...
Vaccinul Pfizer

Studiu: vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge