Президент РФ В. Путин принял участие в мероприятиях Петербургского международного экономического форума

Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată

317
Vladimir Putin a anunțat finalizarea lucrărilor de construcție a primei conducte a gazoductului Nord Stream 2. Grupul rus Gazprom este pregătit să furnizeze gaze.

BUCUREŞTI, 4 iun – Sputnik. Prima conductă a gazoductului Nord Stream 2 este finalizată, iar Gazprom este pregătit să o umple, a declarat președintele Vladimir Putin vineri, 4 iunie, în cadrul unei sesiuni plenare la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg.

„Sunt bucuros să anunț că astăzi, acum două ore și jumătate, s-a finalizat instalarea tuburilor pentru prima conductă a gazoductului Nord Stream 2. Lucrările la a doua conductă continuă”, a declarat Putin.

Potrivit președintelui rus, lucrările de instalare a tuburilor s-au încheiat pe sectorul maritim al conductei.

Vladimir Putin a mai menţionat că Nord Stream 2 va servi intereselor economice ale Europei ca şi Nord Stream 1 și va garanta furnizarea de gaze către consumatorii europeni.

„Acest proiect este foarte eficient din punct de vedere economic şi îndeplinește în totalitate cele mai stricte standarde ecologice și tehnice”, a subliniat preşedintele, citat de Sputnik.

Rusia este pregătită oricând să desfășoare proiecte similare Nord Stream 2 cu alte țări din Europa și din alte zone, având în vedere că astfel de proiecte multilaterale pot stimula redresarea economiei mondiale, a mai spus Putin.

Nord Stream 2, vizată de sancțiuni din partea SUA

Nord Stream 2 este alcătuită din două țevi care se desfășoară alături de conducta de gaz existentă, Nord Stream 1, legând Rusia de Germania prin Marea Baltică, după o „călătorie” subacvatică de 1.230 de kilometri. Capacitatea sa totală va fi de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Cinci grupuri europene partenere ale Gazprom, companiile germane Wintershall și Uniper, OMV-ul austriac, compania anglo-olandeză Shell și cea franceză Engie s-au angajat să finanțeze 50% din proiect, ceea ce înseamnă investiții de până la 950 de milioane de dolari pentru fiecare.

La 1 aprilie, operatorul proiectului, Nord Stream 2 AG, a anunțat că a instalat 2.339 de kilometri de țevi dintr-un total de 2.460, însemnând 95% din conductă.

Anunțul vine în contextul în care Statele Unite s-au opus în mod clar proiectului. Însă, în luna mai, după săptămâni de amenințare cu impunerea de măsuri punitive suplimentare împotriva conductei, administrația Biden a decis, în cele din urmă, să nu sancționeze Nord Stream 2 AG și pe directorul său general, Matthias Warnig.

317
Tagurile:
Vladimir Putin

Vaccin-gumă de mestecat

152
(reînnoit 17:55 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

152
Tagurile:
Vaccinare

Загрузка...
Casa Rusă

Casa Rusă din București invită la un recital Rahmaninov

66
(reînnoit 19:12 18.06.2021)
Joi, 15 iulie 2021, Casa Rusă din București, BES România și Asociația SmartArt invită iubitorii de muzică la un minunat spectacol clasic, începând cu ora 19.00. Ce lucrări ale marelui artist Serghei Rahmaninov sunt în program.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Iubitorii de muzică clasică și, în special, cei îndrăgostiți de creația marelui compozitor rus Serghei Rahmaninov sunt invitați la un minunat spectacol clasic joi, 15 iulie 2021, cu începere de la ora 19.00.

Invitația le este adresată de Casa Rusă din București, BES România, precum și de Asociația SmartArt.

Piesele vor fi interpretate Mihaela Mitrofan-vioară, Valentin Dimitrie Simion-violoncel și Dragoș Daniel Saliu-pian ei fiind trei dintre cei mai buni studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale.
Admiratori ai spiritului muzical rus, ei vor interpreta două lucrări emblematice din creația lui Serghei Rahmaninov.

Este vorba despre Trio elegiac nr.1 în sol minor și Trio elegiac nr.2 op.9 în re minor ”În memoria unui mare artist”, dedicat lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Mihaela Mitrofan a obținut numeroase premii naționale și internaționale printre care Marele Premiul la Concursul Internațional ”Rovere d’oro”, în Italia în anul 2019. A participat la cursuri de măiestrie în România și Elveția cu profesori și soliști recunoscuți la nivel internațional printre care Mihaela Martin, Șerban Lupu, Silvia Marcovici.

Valentin Dimitrie Simion a câștigat peste 50 de premii I la competiții naționale și internaționale de violoncel și muzică de cameră. Amintim Concursul Internațional de la Plovdiv - Bulgaria 2017), Concursul Internațional ”The Muse” - Grecia 2018, ”The North International Music Competition” - Stockholm 2019, Concursul Internațional ”Jan Vychytil” - Praga 2020.
A concertat ca solist al Filarmonicilor din Rm. Vâlcea, Sibiu și Bacău și a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori renumiți români și străini.

Dragoș Daniel Saliu a câștigat numeroase competiții dedicate pianului și muzicii de cameră de-a lungul anilor de formare la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”.

Este vorba despre Concursul Internațional ”Ville de Gagny” - Franța 2013, Concursul Internațional ”Craiova Piano”  -2015, 2017 - și Concursul Internațional de la Plovdiv – Bulgaria, 2017 - unde a participat alături de violoncelistul Valentin Dimitrie Simion. Are o bogată activitate ca solist, a participat la cursuri de măiestrie cu profesori renumiți -Constantin Sandu-Portugalia, Adrian Suciu-Austria, Vlad Dimulescu-România.

Reprezentanții Casei Ruse din București atrag atenția că, din cauza numărului mic de locuri disponibile, doritorii sunt rugați să solicite, printr-un mesaj privat, rezervarea locurilor.
66
Tagurile:
București
Тема:
Relațiile româno-ruse