Президент РФ Владимир Путин

Rusia, mutare de excepție pe plan internațional! Afaceri și diplomație nu SPIONAJ!

354
Încă o dată Rusia arată cum se pot îmbina afacerile cu diplomația – construind, nu SPIONÂND, atacând și făcând campanii de denigrare.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. În timp ce Occidentul este scandalizat de dezvăluirile privind SPIONAREA liderilor statelor UE de către serviciile secrete ale SUA, Rusia face o mutare de excepție, arătând cum se îmbină diplomația cu afacerile.

Știrea este că unul dintre cei mai importanți diplomați europeni, fostul ministru austriac de externe Karin Kneissl, s-a alăturat consiliului de administrație al Rosneft.

Ria Novosti arată că noul consiliu de administrație a fost ales la adunarea anuală a acționarilor companiei.

Karin Kneissl are 56 de ani, a fost ministru de externe între 2017 şi 2019. fiind propusă de Partidul Libertăţii.

Rosneft a nominalizat-o pe Karin Kneissl în luna martie, la acea dată premierul Rusiei,  Mikhail Mishustin, a semnat un decret care a înscris-o candidat pentru a deveni director independent în consiliul de stat al Rosneft.

***

Gigantul Rosneft, care a devenit lider în ceea ce privește capitalizarea în sectorul petrolului și gazelor în Rusia, are ca acționarul principal statul, prin Rosneftegaz, care deține 40,4% din acțiuni. De asemenea, Rosneft are acționari străini: 19,75% din acțiuni sunt deținute de British BP , fondul suveran Qatar QIA - 18,53%. O acțiune aparține statului reprezentat de Agenția Federală pentru Administrarea Proprietății . Filialele RN-Neftkapitalinvest și RN-Capital dețin 9,6%, respectiv 0,76%.

Directorii independenți ai noii structuri a consiliului de administrație: pe lângă Kneissl au intrat în CEO al Nord Stream 2 AG (operator de construcții de conducte „ Nord Stream 2”), vicepreședinte al consiliului de administrație al „Rosneft”, Matthias Warnig, șeful consiliului al companiei Marcuard Holding Ltd Hans-Joerg Rudloff, precum și președintele Comitetului acționarilor Nord Stream AG (operatorul conductei de gaz „North stream”) , Gerhard Schröder .

În plus, consiliul include ministrul Energiei Federației Ruse, Alexander Novak, șeful „Rosneft”, Igor Sechin, fostul șef al BP , Robert Dudley, președintele organizației de cercetare și dezvoltare a Fundației Qatar, Faisal Alsuvaidi ,și un reprezentant al Fondul suveran qatar, QIA, Hamad Rashid Al Mohannadi.

354
Tagurile:
Vladimir Putin
Президент РФ В. Путин

Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”

137
(reînnoit 16:39 12.06.2021)
Președintele rus a subliniat că cercetătorii din Federația Rusă au obținut succes, creând în termene extrem de restrânse un vaccin sigur și eficient împotriva noului tip de infecție cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 iunie - Sputnik. Știința rusă s-a manifestat spectaculos în 2020, când oamenii de știință din țară au creat în mod triumfător vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului. O declarație în acest sens a  făcut sâmbătă președintele Rusiei Vladimir Putin. În opinia lui, soluțiile găsite deschid calea pentru apariția vaccinurilor și împotriva altor boli virale periculoase, scrie RIA Novosti.

Premiul de stat în domeniul științei și tehnologiei pentru anul 2020 a fost acordat creatorilor ”Sputnik V”. Acesta i-a revenit lui Aleksandr Gințburg, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei al Ministerului rus al Sănătății, lui Denis Logunov, șeful adjunct al Centrului pentru activitatea științifică și colonelului Serviciului Medical, Serghei Borisevici, șeful Institutului central de cercetări științifice 48 din cadrul trupelor de apărare NBC ale Forțelor Armate ruse.

"Forța științei ruse, a școlii științifice ruse s-a manifestat în mod clar anul trecut, când oamenii din întreaga lume așteptau salvarea de pandemia de coronavirus anume de la savanți. Și cercetătorii noștri au obținut succes, s-ar putea spune chiar triumf, au creat în cel mai scurt timp un vaccin sigur și eficient împotriva coronavirusului – ”Sputnik V ", - a subliniat Putin la ceremonia de înmânare a premiilor de stat la Kremlin.

Acest lucru, a spus președintele, i-a permis Rusiei nu numai să asigure disponibilitatea vaccinului pentru cetățenii săi, ci și să ofere asistență de importanță vitală altor state. "Și aceasta este responsabilitatea țării noastre în calitate de putere științifică de frunte în fața întregii lumi", a spus Putin.

„Voi sublinia: acest rezultat a fost obținut datorită cunoștințelor unice acumulate, inclusiv în cursul creării altor vaccinuri, de exemplu împotriva Ebola. Soluțiile găsite de oamenii de știință ruși deschid calea pentru apariția vaccinurilor mult așteptate împotriva multor alte boli virale periculoase ", a adăugat președintele Federației Ruse.

Vaccinul rusesc ”Sputnik V” a fost deja aprobat în 67 de țări, cu o populație totală de peste 3,4 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de la autoritățile de reglementare guvernamentale. Eficacitatea vaccinului constituie 97,6%, în baza analizei datelor în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, ceea ce este mai mult decât arătau datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), a informat Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RDIF) și Centru de cercetare Gamalei.

137
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Kim Jong Un l-a felicitat pe Putin cu prilejul Zilei Rusiei
Maia Sandu l-a felicitat pe Vladimir Putin: Ce i-a transmis
Vladimir Putin, despre relațiile dintre Rusia și Statele Unite

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

102
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Astăzi, ruşii de pretutindeni vor sărbători Ziua Națională a Rusiei, ocazie cu care sâmbătă şi duminică vor fi organizate numeroase evenimente culturale şi sportive.
Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

Pe 12 iunie 1990, Primul Congres al deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia de Suveranitate a Rusiei.

Potrivit unui decret prezidenţial, semnat de primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, ziua de 12 iunie a fost decretată zi de sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Rusiei. Denumirea oficială „Ziua Rusiei” a fost stabilită mai târziu, în 2002, atunci când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii care a inclus lista sărbătorilor legale.

© Sputnik / Алексей Никольский

Data de 12 iunie, când cetăţenii ruşi sărbătoresc Ziua Naţională a Rusiei, este considerată cea mai importantă sărbătoare din Rusia.

Pe 12 iunie, în anul 1990, Congresul deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia privind proclamarea suveranităţii statului. La doar un an distanţă, pe 12 iunie a fost ales primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn. În luna decembrie 1991, URSS şi-a încetat existenţa, iar pe 25 decembrie a fost redenumit statul, noua denumire fiind Federaţia Rusă, care a moştenit toate drepturile fostului stat sovietic.

Din anul 1994, pe 12 iunie, această zi era marcată ca ziua adoptării Declaraţiei privind proclamarea suveranităţii statului rus. Ziua Naţională a Rusiei a fost instituită în anul 2002. Conform tradiţiei, în această zi, la Kremlin are loc ceremonia oficială de decernare a premiilor şi a înaltelor distincţii de stat în domeniile cercetare, ştiinţă, tehnologii, literatură și artă.

Capitala Rusiei şi regiunile ţării au pregătit pentru această zi însemnată un program festiv extrem de divers.

În fișierul audio atașat găsiți cele mai interesante informații despre Federația Rusă.

102
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort