SPIEF-2019: Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg

Oamenii de afaceri din SUA - palmă grea pentru propaganda anti-Rusia!

518
(reînnoit 16:50 04.06.2021)
În ciuda campaniei anti-Rusia dusă de grupuri de presiune americane, oamenii de afaceri din SUA participă în număr mare la SPIEF – sunt cel mai numeros grup străin.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Surprinzător pentru opinia publică românească intoxicată de un adevărat război informațional anti-Rusia, relațiile de afaceri cu Moscova ale Occidentului se derulează la cote ridicate. Și, culmea, americanii, cei care sunt descriși românilor ca ”partenerii care ne apără de amenințarea rusă”, sunt în fruntea celor interesați de afaceri cu Rusia!

”Cea mai numeroasă dintre delegațiile străine participante la PMEF, ce își desfășoară lucrările în orașul de pe Neva, Sankt-Petersburg, până la 5 iunie, este cea americană”, a declarat prim-vicepremierul rus, Andrei Belousov, citat de ”Vești din Rusia”. 

Andrei Belousov a precizat că de obicei SUA sunt cel mai bine reprezentate la marele forum economic din Rusia.

”Am impresia că, cu cât retorica este mai intransigentă și sancțiunile mai năprasnice, cu atât vin mai mulți oameni”, a replicat prim-vicepremierul rus, subliniind însă că ”mediul de afaceri este cu adevărat neliniștit ca factorul politic să nu strice aceste relații (de afaceri)”.

Andrei Belousov atrage atenția că ”politica se schimbă odată cu politicienii, în timp ce relațiile de business se construiesc în ani - mai ales în condițiile în care există o mare incertitudine, când apar noi țări pe arena mondială, când piețele se schimbă”. .

De precizat că, în lipsa delegației oficiale a Washingtonului, ambasada SUA în Rusia se ocupă de orice problema a oamenilor de afaceri americani prezenți la Forum.

Forumul, primul de mari dimensiuni după criza pandemiei, se desfășoară sub deviza ”Din nou împreună” și se derulează pe câteva grupuri.

”Unul legat de unificare în condițiile lumii post-covid, ale economiei post-covid, ale civilizației post-covid”, a arătat Belousov. ”Altul va avea legătură cu dezvoltarea tehnologiilor. Va mai fi unul legat de problemele sociale, de dezvoltarea omului, a capitalului uman”.

Și, desigur, unul dintre grupuri este dedicat realizării obiectivelor naționale ale Rusiei, ”pentru că aceasta este agenda noastră internă, trecerea la o agendă pe termen lung, de la problemele curente înapoi la o viziune strategică și la rezolvarea problemelor pe termen lung care exercită asupra vieții noastre o influență mai sistemică”, a precizat vice-premierul rus.

În plus, ca de fiecare dată, Rusia acordă o importanță specială Culturii, deci, ”Firește, va exista un program cultural, ca întotdeauna”, a explicat Andrei Belousov.

Precizăm că azi, la sesiunea plenară a Forumului va participa președintele Rusiei, Vladimir Putin.

***

Conform vicepremierului rus Andrei Belousov, la forum sunt prezente peste 1200 de companii.

Anul acesta, țara parteneră a Forumului este Qatar, delegația statului arab fiind de peste 200 de oameni. Andrei Belousov a precizat că delegațiile din China și Germania au venit cu peste 100 de participanți, ”din Marea Britanie, din Franța, Italia vine, de asemenea, vin multe companii”.

De menționat că printre participanții la PMEF-2021 se numără șeful companiei petroliere franceze Total, Patrick Pouyanne, președintele concernului german Siemens Energy AG, Christian Bruch, directorul companiei germane de petrol și gaze Wintershall, Dea Mario Mehren, președintele Huawei Eurasia, Zhou Daniel.

518
Tagurile:
oameni de afaceri, SUA
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина

MAE le-a propus britanicilor să-și redenumească distrugătorul

4
(reînnoit 12:56 24.06.2021)
Viceministrul rus de Externe, Serghei Reabkov, a propus britanicilor să-și redenumească distrugătorul Defender.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Comentând incidentul cu distrugătorul britanic “Defender” (Apărător) în Marea Neagră, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Reabkov, a propus redenumirea acestuia în “Agresor”.

“Le propun forțelor navale regale ale Marii Britanii să mediteze la redenumirea navei din Apărător – Defender, în Agresor”, a declarat jurnaliștilor diplomatul pe marja conferinței internaționale “Amenințările globale pentru securitatea biologică. Probleme și soluții”.

Mai devreme, Ministerul de Externe al Rusiei a calificat drept o provocare incidentul cu distrugătorul britanic în Marea Neagră.

Reamintim că miercuri Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că distrugătorul britanic Defender a trecut frontiera rusă și a intrat la trei kilometri în apele teritoriale rusești în zona capului Fiolente. O navă de pasă a grănicerilor a deschis un foc de avertizare, iar avionul Su-24M efectuat patru lansări de bombă de avertizare în calea distrugătorului.

4
Tagurile:
Rusia, Marea Britanie, Bitdefender
Tematic
„Au luat-o la sănătoasă”. Americanii, despre incidentul cu distrugătorul britanic
MAE rus a dat o apreciere la acțiunile distrugătorului britanic în Marea Neagră
Au fost publicate imaginile de pe distrugătorul Defender, care a încălcat frontiera rusă
„Putem și bombarda”. MAE rus, despre incidentul cu distrugătorul britanic
Marea Britanie, despre obiectivele invaziei distrugătorului Defender pe teritoriul Rusiei

Загрузка...
Carina Țurcan

Instanța din Moscova: Sentința în privința Carinei Țurcan, acuzată de spionaj, este legală

40
Curtea de Apel de jurisdicție generală a lăsat neschimbată pedeapsa cu 15 ani de detenție în colonie, care i-a fost aplicată anterior originarei din Moldova.

CHIȘINĂU, 23 iunie - Sputnik. Prima instanță de apel de jurisdicție generală a recunoscut drept legală sentința în privința fostului membru al consiliului de administrație al ”Inter RAO” Carina Țurcan, originară din Moldova, care a primit o pedeapsă de 15 ani de detenție  pentru spionaj. Despre aceasta a informat RIA Novosti, cu referire la serviciul de presă al instanței.

Totodată, verdictul a fost modificat în ceea ce privește contabilizarea timpului în care Țurcan s-a aflat în arest, calculându-l în conformitate cu schema „zi pentru zi”.

Este menționat că ședința a avut loc în regim închis pentru public din cauza informațiilor secrete care se conțin în dosar.

Verdictul a fost atacat atât de apărare, care insistă asupra achitării, cât și de Procuratură, care nu a fost de acord cu procedura de calculare a zilelor petrecute de Turcan în detenție preventivă.

Pe 29 decembrie 2020, Judecătoria orașului Moscova a decis o pedeapsă de 15 ani de colonie cu regim general pentru moldoveanca Carina Țurcan.

"Instanța a decis să o recunoască pe Țurcan vinovată de săvârșirea infracțiunii incriminată de Articolul 276 al Codului Penal al Federației Ruse și să-i fie stabilită pedeapsă sub formă de lipsire de libertate pe un termen de 15 ani, într-o colonie cu regim general", au stabilit judecătorii în decizi lor.

Țurcan a fost plasată în arest în iunie 2018, după o altă prelungire a perioadei de arest, Curtea de Apel a modificat pe 16 ianuarie 2020 măsura restrictivă, interzicându-i doar comunicarea cu martorii din dosar. Cu toate acestea, ea nu a rămas liberă mult timp: la propunerea parchetului, instanța de casare a trimis-o înapoi la centrul de detenție preventivă, pe 7 februarie, în același timp reîntorcând cazul în Instanța de apel, care a lăsat-o apoi în izolator.

Potrivit hotărârii de punere sub acuzare, postată anterior pe rețelele de socializare de Pavlov, Țurcan ”aflându-se într-un loc neidentificat, acționând în mod deliberat împotriva securității Federației Ruse pentru a îndeplini sarcinile stabilite de serviciul special moldovenesc, din motive mercantile, conștientizând că informațiile primite privind volumul livrărilor și capacitatea de putere a energiei furnizate din Federația Rusă în Ucraina într-o anumită perioadă constituie secret de stat, nu mai târziu de 29 septembrie 2015, prin intermediul unui canal de comunicare închis”, le-a transmis serviciului special moldovenesc.

Ancheta consideră că diseminarea prematură a acestor date ar putea complica relațiile Rusiei cu state străine și organizații internaționale sau ar fi putut fi folosite împotriva securității Federației Ruse și, de asemenea, că Țurcan a primit sume mari de bani pentru transmiterea lor.

40
Tagurile:
Spionaj, Moscova, Carina Țurcan

Загрузка...