Всероссийский управленческий конкурс Лидеры России в Сочи

Peste 11 mii de străini s-au înscris la concursul “Liderii Rusiei”

95
(reînnoit 13:34 04.06.2021)
Învingătorii concursului vor putea obține cetățenia rusească printr-o procedură simplificată și vor intra în posesia unui grant educațional în valoare de un milion de ruble.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Aproximativ 11 mii de cetățeni străini din 150 de țări au depus cereri de înscriere la concursul “Liderii Rusiei”, a anunțat prim-adjunctul șefului administrației președintelui Rusiei Serghei Kirienko. Cele mai multe cereri au fost depuse de către cetățenii Kazahstanului, Belarusului, Ucrainei, Kârgâzstanului, Uzbekistanului, Moldovei și Armeniei. Printre aceștia sunt savanți, pedagogi, șefi ai instituțiilor de presă și activiști civici.

Cine poate participa

Concursul “Liderii Rusiei” este destinat căutării și susținerii unor potențiali conducători. La competiție pot participa atât cetățeni ai Rusiei, cât și cetățeni ai altor state, cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Participanții la concurs vor trece prin câteva etape: testare online, finala regională și superfinala.

Pretendenții trebuie să dispună de o experiență în administrare de cel puțin doi ani. În același timp, străinii trebuie să fie dispuși să locuiască și să muncească în Rusia sau să activeze în cadrul reprezentanțelor instituțiilor de stat ale Rusiei peste hotare, precum și în filialele din străinătate ale organizațiilor comerciale și necomerciale rusești.

Recompense

Învingătorii concursului vor putea obține cetățenia rusească printr-o procedură simplificată, vor ajunge în superfinala concursului Liderii Rusiei și vor deveni posesorii unui grant pentru studii în valoare de un milion de ruble. Finaliștii concursului vor obține permis de ședere în Rusia.

Învingătorii superfinalei vor putea participa la programul de mentorat cu șefii structurilor de stat ale Rusiei și reprezentanții lumii de afaceri.

Cei mai buni participanți vor deveni parte a rezervei de cadre a Rusiei.

Rezultatele concursului “Internațional” urmează să fie evaluate în cadrul ediției a 22-a a Congresului Mondial al Presei Ruse, care se va desfășura în martie 2022.

Orientarea internațională în cadrul concursului “Liderii Rusiei” a apărut la inițiativa redactorului șef-adjunct al agenției Baltnews, Alina Gerlini. În cadrul unui eveniment cu participarea lui Vladimir Putin, ea s-a adresat șefului statului cu propunerea de a include în concurs o specializare separată pentru cetățenii străini, inclusiv pentru absolvenții universităților ruse, precum și de acordare printr-o procedură simplificată a cetățeniei ruse pentru compatrioții talentați. Președintele a susținut ideea.

Istoria concursului

Prima ediție a concursului „Liderii Rusiei” a avut loc în anii 2017-2018. Peste 200 de mii de persoane s-au înscris în competiție, iar 103 persoane au fost anunțate câștigătoare. Cel de-al doilea sezon s-a desfășurat în 2018-2019 și a devenit unul internațional. Peste 227 de mii de cereri de participare au sosit din 68 de state, fiind desemnați 104 învingători în concurs. Pentru cel de-al treilea sezon au fost depuse aproximativ 234 de mii de cereri, iar 106 persoane au învins în etapa finală.

Concursul reprezintă un proiect al platformei “Rusia – țara oportunităților”, lansat în cadrul Festivalului Internațional al Tinerilor și Studenților de la Soci, în octombrie 2017, la inițiativa președintelui Vladimir Putin. Platforma cuprinde proiecte educaționale, de angajare și sociale, care contribuie la autorealizarea cetățenilor și la promovarea unor inițiative civice.

95
Tagurile:
lideri, Rusia
Tematic
Severin: ”Cum să te bați cu Rusia, când Germania și Turcia îi caută insistent prietenia?”
Kurz: gazoductul ”Nord Stream - 2” din Rusia servește interesele economice ale Austriei
Ungaria negociază cu Rusia pentru producția de vaccinuri anti-Covid
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”

5
Experții din SUA propun crearea unui minister al adevărului pentru a forma un tablou asupra lumii, convenabil autorilor lui.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Experții din SUA propun formarea unui “minister al adăvărului”, care va forma o tabloul al lumii convenabil creatorilor lui, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin.

Într-un discurs rostit la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, acesta a indicat asupra faptului că “departamentul de stat al SUA vorbește peste tot despre libera circulație ainformației, iat giganții IT americane, care controlează rețelele de socializare și hosting video, pur și simplu, blochează conturile, pozițiile cărora nu se incadrează în discursul liberal”.

“Chiar și Trump nu a fost cruțat, iar pentru el, apropo, la ultimele alegeri prezidenațiale au votat aproximativ 75 de milioane de americani”, a adăugat Narîșkin.

În ultimele luni Facebook a lichidat sute de profiluri din Rusia, cu un public de sute de mii de utilizatori, a adăugat Narîșkin. “O politică agresivă similară promovează Youtube și Twitter”, a menționat directorul SVR.

“Dar toate acestea sunt floare la urcehe comparative cu propunerile experților Universității din Stanford, de a crea un grup operativ cu participarea politicienilor, jurnaliștilor și reprezentanților companiilor IT, care se va ocupa cu combaterea dezinformării și de formării unui așa-numit discurs corect. Șeful acestui grup trebuie să devină, în esență “regele realității”, a subliniat Narîșkin. “E un minister al adevăr în sensul deplin al cuvântului, descris cândvs de Orwell”.
5
Tematic
Narîșkin: Terorismul servește drept instrument în lupta pentru dominare
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”
Șeful SVR: Experții din SUA vor să creeze un “minister al adevărului”

Загрузка...
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin

Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”

91
Problemele dialogului dintre Rusia și Occident sunt cauzate de o diferența a abordărilor valorice, consideră șeful SVR, Serghei Narîșkin.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că o cauză a problemelor în dialogul cu Occidentul este diferența în abordările valorice, iar discuțiile despre o pretinsă activitate distructivă a Rusiei sunt necesare pentru a-și justifica incapacitatea de a-și rezolva problemele, transmite RIA Novosti.

“La o astfel de diferență fundamentală în abordările valorice, oare ar trebui să ne surprindă existența unor probleme în dialogul între Rusia și Occident, precum și tentativele permanente ale SUA și statelor UE de a explica toate problemele interne prin așa-numita activitate malițioasă a Moscovei”, a menționat Narîșkin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova.

Potrivit șefului SVR, spre deosebire de Occident, Rusia susține invariabil valorile generale umane.

“În contrapondere cu pseudovalorile liberale occidentale, Rusia și majoritatea statelor lumii apără adevăratele valori generale umane: respectul față de părinți, grija pentru copii, relația istorică, culturală și spirituală cu locul unde omul s-a născut și trăiește, susținerea virtuților și, în cele din urmă, dreptul popoarelor la o dezvoltare particulară”, a conchis Serghei Narîșkin.

91
Tagurile:
Serghei Narîșkin
Tematic
Șeful SVR: Ce informații culege spionajul rusesc
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Șeful SVR: Cine este principalul oponent al spionajului rusesc

Загрузка...