Дети считают на улице деньги

Ruşii, dispuși plătească impozite mai mari pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași

134
(reînnoit 18:50 03.06.2021)
Un nou sondaj arată că peste jumătate dintre rușii chestionați au spus că sunt dispuși să plătească un procent mai mare din venitul lor pentru impozite dacă acest lucru ar creşte sprijinul social pentru cetățenii nevoiași ai ţării.

BUCUREŞTI, 3 iun – Sputnik. Potrivit unui studiu efectuat de WCIOM, cea mai veche companie de sondaje din Moscova, peste jumătate dintre ruși ar fi dispuși să plătească un procent mai mare din venitul lor pentru impozite dacă acest lucru ar creşte sprijinul social pentru cetățenii nevoiași ai ţării.

Rezultatele au arătat că 54% dintre cei chestionați ar plăti o sumă mai mare pentru taxe dacă acest lucru ar garanta extinderea serviciilor gratuite – inclusiv educație, asistență medicală și securitate – pentru cei mai săraci ai țării.

De asemenea, 45% ar fi dispuşi să plătească impozite mai mari dacă asta ar îmbunătăţi accesul general la o calitate înaltă a serviciilor publice, nu neapărat doar pentru cei nevoiași.

Ambele cifre sunt considerabil mai mari decât proporția rușilor care doresc să plătească mai puțini bani pentru impozite, doar 28% spunând că ar trebui să fie cât mai reduse posibil, potrivit sondajului, citat de RT. 

În comparație cu restul ţărilor din Europa, Rusia are o rată a impozitului pe venit foarte scăzută. Până la 1 ianuarie a acestui an, a avut un impozit unic simplu de doar 13%, indiferent de nivelul veniturilor. Acum, guvernul a introdus două politici de impozitare separate, cu o cotă de impozitare de 15% pentru cei care câștigă peste cinci milioane de ruble (68.000 de dolari) pe an.

Decizia de a adăuga 2% în plus, luată de președintele Vladimir Putin în timpul pandemiei de Covid-19, a constituit prima modificare semnificativă a ratei impozitului personal în ultimii 20 de ani. O taxă unică de 13% este în vigoare din 2001 și a fost una dintre primele reforme economice majore ale lui Putin, menite să reducă evaziunea fiscală și să permită guvernului să se bazeze pe un flux de venituri mai stabil.

Potrivit WCIOM, marea majoritate a cetățenilor (83%) preferă o scară de impozitare progresivă, doar 13% susținând o rată forfetară. Ruşii cu vârsta de peste 60 de ani au fost și mai înclinaţi să fie de acord cu creșterea procentului de impozite pentru cei cu venituri suplimentare (95%).

Sprijinul pentru impozite mai mari și pentru o rată progresivă se datorează probabil nivelului ridicat de inegalitate a veniturilor din Rusia, un decalaj care s-a accentuat doar în timpul pandemiei. Ivan Tkachev, editorul economic al principalului ziar rus de afaceri RBK, a declarat pentru RT, vara trecută, că pandemia va determina reducerea clasei de mijloc.

„Inegalitatea va crește probabil pentru că bogații vor rămâne bogați, în timp ce persoanele din clasa de mijloc vor deveni mai sărace”, a spus Tkachev.

134
Tagurile:
impozite, săraci, Ruși
Tematic
Un deputat rus cere interzicerea produselor Nestle și Coca Cola în Rusia
Rusia va denunța acordul „Teritorii deschise” cu SUA privind călătoriile diplomatice
Rusia a înregistrat un preparat care tratează pneumonia celor cu COVID-19
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin

Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”

80
Problemele dialogului dintre Rusia și Occident sunt cauzate de o diferența a abordărilor valorice, consideră șeful SVR, Serghei Narîșkin.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că o cauză a problemelor în dialogul cu Occidentul este diferența în abordările valorice, iar discuțiile despre o pretinsă activitate distructivă a Rusiei sunt necesare pentru a-și justifica incapacitatea de a-și rezolva problemele, transmite RIA Novosti.

“La o astfel de diferență fundamentală în abordările valorice, oare ar trebui să ne surprindă existența unor probleme în dialogul între Rusia și Occident, precum și tentativele permanente ale SUA și statelor UE de a explica toate problemele interne prin așa-numita activitate malițioasă a Moscovei”, a menționat Narîșkin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova.

Potrivit șefului SVR, spre deosebire de Occident, Rusia susține invariabil valorile generale umane.

“În contrapondere cu pseudovalorile liberale occidentale, Rusia și majoritatea statelor lumii apără adevăratele valori generale umane: respectul față de părinți, grija pentru copii, relația istorică, culturală și spirituală cu locul unde omul s-a născut și trăiește, susținerea virtuților și, în cele din urmă, dreptul popoarelor la o dezvoltare particulară”, a conchis Serghei Narîșkin.

80
Tagurile:
Serghei Narîșkin
Tematic
Șeful SVR: Ce informații culege spionajul rusesc
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Șeful SVR: Cine este principalul oponent al spionajului rusesc

Загрузка...
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

Kremlinul apreciază pozitiv inițiativa summitului UE - Rusia

63
(reînnoit 14:17 24.06.2021)
Kremlinul apreciază pozitiv inițiativa organizării unui summit UE și Rusia, însă Moscova așteaptă acceptul tuturor statelor membre.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Kremlinul apreciază pozitiv inițiativa desfășurării summitului Rusia și UE, acest dialog este necesar atât Moscovei, cât și Bruxellesului, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Mai devreme, ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice, a anunțat că Angela Merkel și Emmanuel Macron vor ca Uniunea Europeană să examineze chestiunea invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin la summitul UE.

“Apreciem pozitiv această inițiativă, Putin pledează pentru recrearea mecanismului de dialog și contacte între Bruxelles și Moscova, președintele Putin a vorbit în mai multe rânduri despre acest lucru. Acest dialog într-adevăr este necesar atât Bruxellesului, cât și Moscovei. Desigur, noi urmărim cu atenție summitul care a demarat astăzi la Bruxelles și acele aprecieri acestui potențial dialog care va fi enunțat acolo”, a declarat Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat cum apreciază Kremlinul inițiativa desfășurării unui astfel de dialog.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că inițiativa desfășurării summitului Rusia și UE aparține cancelarului Germaniei, Angela Merkel, fiind susținută de liderul francez, Emmanuel Macron, și urmează să fie pusă în discuție de Uniunea Europeană, fiind necesar să se clarifice dacă toți membrii UE sunt de acord cu întrevederea Rusia și UE.

“În practică, deocamdată nu există nicio pregătire. Problema este că într-adevăr această inițiativă a fost înaintată de Merkel și a fost susținută de președintele Macron, însă discuția cheie va fi în cadrul UE, cu participarea altor state membre, iată de ce este foarte important să înțelegem dacă există sau nu acolo un accept în acest sens”, a menționat Peskov, fiind întrebat dacă are loc o pregătire de acest summit.
63
Tagurile:
Rusia, Uniunea Europeană, Kremlin, Dmitri Peskov
Tematic
Summitul speranțelor americane înșelate
Fost ofițer al CIA: Biden i-a dăruit victoria lui Putin la summit
Ministrul rus de Externe, despre summitul Putin-Biden: Nu va exista un joc unilateral
Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

Загрузка...

Avionul rusesc și o dronă au filmat distrugătorul UK Defender - Video