Standard of the President of the Russian Federation

Moscova, printre primele 3 orașe din lume care au gestionat covid fără blocarea economiei

91
Moscova a făcut faţă crizei Covid-19 mai bine decât aproape toate orașele importante din lume, fără să blocheze viaţa, permiţând companiilor să rămână deschise, evitând șomajul în masă și prevenind o catastrofă economică, potrivit unui raport Ernst & Young.

BUCUREŞTI, 2 iun – Sputnik. Acest lucru reiese din datele companiei britanice de consultanță Ernst & Young (EY), care a plasat capitala Rusiei printre primele trei oraşe din lume care au gestionat criza în acest mod, Moscova situându-se după Oslo și Singapore.

Studiul, citat de RT, a ales nouă orașe majore și le-a împărțit în două categorii. În clasa de oraşe în care a fost inclusă şi Moscova – definite ca metropole care „au adaptat un set de restricții și măsuri de sprijin în funcție de mediul în schimbare” - capitala Rusiei a avut cele mai bune rezultate.

Cele două mari centre urbane care s-au situat înaintea Moscovei în clasament - Singapore și Oslo - au avut o abordare diferită și au fost plasate în categoria orașelor cu „restricții stricte și prelungite de blocare”.

„Luând în considerare particularitățile din Singapore (un stat insular) și Oslo (o populație mică) (…), Moscova a reușit să pună în aplicare cel mai optim set de măsuri pentru a depăși consecințele pandemiei”, a concluzionat studiul, potrivit partenerului EY Olga Arkhangelskaya.

Indicatorii utilizați de EY au inclus modificări ale produsului regional brut, creșterea șomajului, numărul de cazuri Covid-19, precum și numărul de decese cauzate de virus.

„La Moscova, rata șomajului (1%) a fost cea mai mică dintre orașele analizate, iar scăderea GRP, conform estimărilor preliminare, a fost de doar 4%”, a scris Arhanghelskaya.

Spre deosebire de multe alte ţări europene, blocarea din cauza Covid-19 a fost în Rusia foarte strictă, dar și foarte scurtă. La sfârșitul lunii martie, țara a intrat într-o carantină de șase săptămâni, menită să mențină cât mai mulți oameni acasă, folosind timpul pentru a crește rapid capacitatea spitalelor. După o lună și jumătate, fiecărei regiuni din Rusia i s-a acordat autonomie pentru a decide cu privire la propriile blocaje, iar viaţa în Moscova a fost complet reluată până la mijlocul verii.

În timpul restricțiilor, Moscova a sprijinit companiile permițând amânarea impozitelor și a altor plăți, oferind în același timp împrumuturi subvenționate companiilor mai mici.

Într-un interviu pentru ziarul Kommersant, Marcel Salikhov de la Școala Superioară de Economie din Moscova a remarcat că bugetul orașului a crescut cu peste 500 de miliarde de ruble (6,8 milioane de dolari).

„Acest lucru a ajutat la creșterea rapidă a cheltuielilor pentru îngrijirea sănătății și în scopuri sociale”, a explicat acesta.

91
Tagurile:
COVID-19, Moscova
Президент РФ В. Путин

Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”

140
(reînnoit 16:39 12.06.2021)
Președintele rus a subliniat că cercetătorii din Federația Rusă au obținut succes, creând în termene extrem de restrânse un vaccin sigur și eficient împotriva noului tip de infecție cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 iunie - Sputnik. Știința rusă s-a manifestat spectaculos în 2020, când oamenii de știință din țară au creat în mod triumfător vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului. O declarație în acest sens a  făcut sâmbătă președintele Rusiei Vladimir Putin. În opinia lui, soluțiile găsite deschid calea pentru apariția vaccinurilor și împotriva altor boli virale periculoase, scrie RIA Novosti.

Premiul de stat în domeniul științei și tehnologiei pentru anul 2020 a fost acordat creatorilor ”Sputnik V”. Acesta i-a revenit lui Aleksandr Gințburg, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei al Ministerului rus al Sănătății, lui Denis Logunov, șeful adjunct al Centrului pentru activitatea științifică și colonelului Serviciului Medical, Serghei Borisevici, șeful Institutului central de cercetări științifice 48 din cadrul trupelor de apărare NBC ale Forțelor Armate ruse.

"Forța științei ruse, a școlii științifice ruse s-a manifestat în mod clar anul trecut, când oamenii din întreaga lume așteptau salvarea de pandemia de coronavirus anume de la savanți. Și cercetătorii noștri au obținut succes, s-ar putea spune chiar triumf, au creat în cel mai scurt timp un vaccin sigur și eficient împotriva coronavirusului – ”Sputnik V ", - a subliniat Putin la ceremonia de înmânare a premiilor de stat la Kremlin.

Acest lucru, a spus președintele, i-a permis Rusiei nu numai să asigure disponibilitatea vaccinului pentru cetățenii săi, ci și să ofere asistență de importanță vitală altor state. "Și aceasta este responsabilitatea țării noastre în calitate de putere științifică de frunte în fața întregii lumi", a spus Putin.

„Voi sublinia: acest rezultat a fost obținut datorită cunoștințelor unice acumulate, inclusiv în cursul creării altor vaccinuri, de exemplu împotriva Ebola. Soluțiile găsite de oamenii de știință ruși deschid calea pentru apariția vaccinurilor mult așteptate împotriva multor alte boli virale periculoase ", a adăugat președintele Federației Ruse.

Vaccinul rusesc ”Sputnik V” a fost deja aprobat în 67 de țări, cu o populație totală de peste 3,4 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de la autoritățile de reglementare guvernamentale. Eficacitatea vaccinului constituie 97,6%, în baza analizei datelor în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, ceea ce este mai mult decât arătau datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), a informat Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RDIF) și Centru de cercetare Gamalei.

140
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Kim Jong Un l-a felicitat pe Putin cu prilejul Zilei Rusiei
Maia Sandu l-a felicitat pe Vladimir Putin: Ce i-a transmis
Vladimir Putin, despre relațiile dintre Rusia și Statele Unite

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

102
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Astăzi, ruşii de pretutindeni vor sărbători Ziua Națională a Rusiei, ocazie cu care sâmbătă şi duminică vor fi organizate numeroase evenimente culturale şi sportive.
Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

Pe 12 iunie 1990, Primul Congres al deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia de Suveranitate a Rusiei.

Potrivit unui decret prezidenţial, semnat de primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, ziua de 12 iunie a fost decretată zi de sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Rusiei. Denumirea oficială „Ziua Rusiei” a fost stabilită mai târziu, în 2002, atunci când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii care a inclus lista sărbătorilor legale.

© Sputnik / Алексей Никольский

Data de 12 iunie, când cetăţenii ruşi sărbătoresc Ziua Naţională a Rusiei, este considerată cea mai importantă sărbătoare din Rusia.

Pe 12 iunie, în anul 1990, Congresul deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia privind proclamarea suveranităţii statului. La doar un an distanţă, pe 12 iunie a fost ales primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn. În luna decembrie 1991, URSS şi-a încetat existenţa, iar pe 25 decembrie a fost redenumit statul, noua denumire fiind Federaţia Rusă, care a moştenit toate drepturile fostului stat sovietic.

Din anul 1994, pe 12 iunie, această zi era marcată ca ziua adoptării Declaraţiei privind proclamarea suveranităţii statului rus. Ziua Naţională a Rusiei a fost instituită în anul 2002. Conform tradiţiei, în această zi, la Kremlin are loc ceremonia oficială de decernare a premiilor şi a înaltelor distincţii de stat în domeniile cercetare, ştiinţă, tehnologii, literatură și artă.

Capitala Rusiei şi regiunile ţării au pregătit pentru această zi însemnată un program festiv extrem de divers.

În fișierul audio atașat găsiți cele mai interesante informații despre Federația Rusă.

102
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort