Такси

Taxiul viitorului? Gigantul bancar rus Sber propune o mașină complet autonomă și ecologică

100
(reînnoit 17:55 31.05.2021)
Un autovehicul complet autonom care folosește baterii reîncărcabile care pot fi înlocuite în cinci minute a fost prezentat de o companie de tehnologie deținută de banca rusă Sber, iar dezvoltatorii spun că așa va arăta un taxi în viitor.

BRUXELLES, 31 mai – Sputnik. Denumit FLIP, proiectul reprezintă ultima și a cincea generație de vehicule cu conducere automată, ceea ce înseamnă că este complet autonom și nu are nici scaunul șoferului, nici tabloul de bord. Având dimensiunea unui autoturism obișnuit, este cu 40% mai spațioasă, potrivit dezvoltatorului săi, SberAutoTech. Vehiculul futurist - prototipul seamănă cu o cabină elegantă de telecabină cu roți - poate găzdui până la șase persoane, arată RT. 

Dezvoltatorii promovează vehiculul atât ca „taxi al viitorului”, cât și „transport al noii generații”. O platformă electrică a fost creată special pentru FLIP, folosind atât electricitatea, cât și alți combustibili alternativi.

Bateriile sale reîncărcabile pot fi înlocuite în decurs de cinci minute, promit creatorii, spunând că este același timpul folosit și pentru alimentarea cu mașina obișnuită la o stație de service.

Realitatea augmentată (AR) și tehnologiile radar, precum și camerele foto se numără printre tehnologiile utilizate de acest vehicul cu conducere automată care va fi accesibilă pasagerilor printr-o aplicație. FLIP este acum testat în zone închise și se așteaptă să fie prezentat publicului luna viitoare.

În ultimii ani peste o sută de astfel de vehicule sunt testate de gigantul tehnologic rus Yandex Self-Driving Group care își dezvoltă taxiurile fără șofer din 2016, dar acestea seamănă mai mult cu mașinile obișnuite. Văzute frecvent în centrul Moscovei, mașinile au întotdeauna un șofer prezent în interior, deoarece vehiculele autonome nu sunt încă permise pe drumurile publice. Primele taxiuri fără pilot ar putea ajunge pe drumurile Rusiei până în 2024, au sugerat oficialii din transport.

100
Tagurile:
taxi
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

265
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

265
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute