Валерий Кузьмин, Valeri Kuzmin

Ambasadorul rus la București anunță o conferință de presă

359
Cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei, Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse, Valery Kuzmin, va susține o conferință de presă la care va răspunde, ca în fiecare an, la întrebări variate din sfera relațiilor bilaterale.

BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse, Valery Kuzmin, va susține, în data de 10 iunie 2021, o conferință de presă în format online.

Evenimentul va avea loc în intervalul 11.00-13.00 și marchează Ziua Națională a Rusiei, prilej cu care Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse va răspunde la întrebările reprezentanților mass-media.

„Jurnaliștilor care doresc să primească primii răspunsuri și cu mai multe detalii le propunem să trimită întrebările în limba română sau engleză la adresa de e-mail a Ambasadei (bucharest@mid.ru) până la data de 7 iunie 2021”, transmite Serviciul de Presă al Ambasadei Rusiei în România

Conferința de presă va fi susținută în limba engleză.

Pentru acreditare este necesar să trimiteți o copie a legitimației de presă la adresa de e-mail a Ambasadei (bucharest@mid.ru) până pe data 8 iunie 2021 și să instalați aplicația ”Zoom” (zoom.us/download)

Datele de contact: tel. +40 799 202 201.

359
Tagurile:
Ambasada Rusiei, România, București, Valery Kuzmin, Conferință de presă
Senatorul rus Aleksei Pușkov

Senator rus, despre incidentul din Marea Neagră: E o provocare

28
(reînnoit 15:03 23.06.2021)
Incidentul provocat de distrugătorul britanic Defender în Marea Neagră reprezintă o provocare, pentru a testa reacția Rusiei și de a crea noi premise pentru un scandal international, consideră senatorul Aleksei Pușkov.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatorul Aleksei Pușkov a comentat incidentul cu distrugătorul britanic Defender, care a violat frontiera rusă în Marea Neagră.

Potrivit membrului Consiliului Federației, Marea Britanie “se află în alte mări” și distrugătorul ei nu și-a propus să-și asigură propria securitate. De asemenea, el a amintit că Regatul Unit a încetat să mai fie de mult timp “regina mărilor”.

“Singurul răspuns este organizarea provocării, să verifice reacția Rusiei, să creeze pretexte pentru un nou scandal internațional și un nou acces de isterie antirusească”, a scris Pușkov în canalul Telegram.

Mai devreme, Ministerul Apărării a anunțat că forțele Flotei de la Marea Neagră au au stopat violarea de către nava britanică a frontierei rusești în preajma captului Fiolente. Distrugătorul nu a reacționat la avertizarea de utilizare a armelor, după care o navă rusească de pază a deschis un foc de avertizare, iar peste nouă minute, avionul Su-24m a lansat patru bombe pe ruta urmată de nava britanică. După incident, Ministerul Apărării l-a convocat pe atașatul militar de pe lângă ambasada Marii Britanii.

28
Tagurile:
Aleksei Pușkov
Tematic
Incident în Marea Neagră: Rușii au tras un foc de avertizare în direcția navei NATO
Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?
Statul Major al Armatei Ruse: Ne rezervăm dreptul de a utiliza arma nucleară

Загрузка...
Британский эсминец Defender

Incident în Marea Neagră: Rușii au tras un foc de avertizare în direcția navei NATO

425
(reînnoit 14:27 23.06.2021)
Flota rusească de la Marea Neagră a tras un foc de avertizare în direcția distrugătorului britanic Defender, pentru a preveni violarea frontierei de stat a Rusiei.

BUCUREȘTI, 23 iun - Sputnik. Flota rusească de la Marea Neagră, în comun cu grănicerii, au prevenit încălcarea frontierei de stat a Rusiei de către distrugătorul britanic Defender în apropiere de Capul Fiolente.

A fost deschis un foc de avertizare, iar avionul Su-24M a îndeplinit un bombardament de avertizare.

Potrivit militarilor ruși, la ora 11:52, nava britanică a traversat frontiera rusească și a intrat la trei kilometri în apele teritoriale rusești, lângă capul Fiolente. Acesta fusese avertizat cu utilizarea armelor, însă echipajul distrugătorului nu a reacționat.

“La 12:06 și 12:08 nava de pază a grănicerilor a îndeplinit o tragere de avertizare. La 12:19 avionul Su-24M a efectuat un bombardament de avertizare (3 OFAB-250) pe ruta deplasării distrugătorului Defender”

“La 12:23, în urma acțiunilor comune ale Flotei de la Marea Neagră și Serviciului de Grăniceri ai FSB, distrugătorul Defende a părăsit apele teritoriale ale Federației Ruse”, conchid reprezentanții flotei.
425

Загрузка...