Despre ce au discutat Putin și Lukașenko timp de cinci ore la Soci

635
(reînnoit 08:25 29.05.2021)
Discuțiile dintre Vladimir Putin și președintele belarus Alexandru Lukașenko s-au încheiat vineri seara târziu, a declarat pentru RIA Novosti secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov.

Întâlnirea de vineri dintre președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care s-a desfășurat la Soci, a durat cinci ore.

Situația legată de aterizarea avionului Ryanair la Minsk

Liderii au discutat probleme economice și dezvoltarea legăturilor bilaterale și, de asemenea, au abordat situația legată de avionul Ryanair, care a aterizat la Minsk pe 23 mai după anunțul de alertă cu bombă. Apoi, Roman Protasevici, fondatorul canalului de Telegram Nexta, recunoscut ca extremist în Belarus, a fost reținut de forțele de ordine de la Minsk.

Vladimir Putin în Siria
© Sputnik / Михаил Климентьев

Potrivit lui Lukașenko, comportamentul țărilor occidentale după aceste evenimente vorbește despre o încercare de a destabiliza situația din Republică - la fel cum a fost în august 2020.

După incident, UE a solicitat noi sancțiuni împotriva Minskului, acuzând autoritățile că au forțat avionul să aterizeze sub un pretext inventat. Partea belarusă nu este de acord cu acest lucru și susține că însuși comandantul echipajului a luat decizia de aterizare.

La rândul său, Putin a reamintit că, în 2013, avionul președintelui bolivian Evo Morales a fost forțat să aterizeze la Viena din cauza zvonurilor conform cărora la bord s-ar afla un fost agent al CIA Edward Snowden, acuzat de Statele Unite că a dezvăluit secrete de stat.

„Președintele a fost scos din avion și nimic, tăcere”, și-a amintit Putin.

Relațiile economice dintre Belarus și Rusia

În plus, liderul rus a remarcat creșterea comerțului dintre țări cu 18,4%. Potrivit acestuia, este important să se mențină această tendință. Potrivit lui Lukashenko, în 2021, cifra de afaceri a comerțului va depăși indicatorii dinaintea pandemiei de coronavirus.

"Știți, au prezis aproape un fel de stagnare. Economia din Rusia este în creștere. Bineînțeles, economia noastră, legată de Rusia, se mișcă normal", a adăugat șeful Republicii.

Putin a mai indicat că punerea în funcțiune a primei unități a BelAES (Stația Atomo-electrică) va avea loc în iunie. El a numit acest lucru un bun exemplu de cooperare între Moscova și Minsk, menționând că există și semnale pozitive în alte domenii.

BelAES este cel mai mare proiect economic ruso-belarus, antreprenorul general pentru construcție este Atomstroyexport (parte a Rosatom). Prima unitate a început să funcționeze în noiembrie 2020, etapa operațiunii pilot a început în decembrie și a fost finalizată cu succes în luna mai a acestui an.

635
Tagurile:
Aleksandr Lukașenko, Vladimir Putin
Arhiva personala Andrian Fabian

Ambasada Rusiei, cuvinte de laudă despre evenimentul Ruskie Motoțiclistî

157
De Ziua Rusiei, 12 iunie 2021, la Gura Humorului a avut loc o mare paradă moto, organizată de Ruskie Motoțiclistî International România la care au participat zeci de motocicliști din țară și din străinătate.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Ziua de 12 iunie 2021 a fost una deosebită al Gura Humorului din județul Suceava, acolo unde organizația Ruskie Motoțiclistî International din România a organizat o paradă moto, la care au participat motocicliști din țară și din trăinătate.

Andrian Fabian si Aleksandr Zaldostanov
© Photo : Arhivă personală Aleksandr Zaldostanov

Coordonatorul Ruskie Motițiclistî International România, Andrian Fabian, spunea, în urmă cu ceva timp, pentru Agenția de Presă Spuntik, faptul că invită toți prietenii motocicliști în Bucovina.

”Noi suntem deschiși. Invităm toți prietenii motocicliști în Bucovina la acțiunea pe care o avem noi pe 12 iunie în Gura Humorului. Toți motocicliștii sunt bineveniți. Avem un balmoș tradițional la ceaun din partea casei, muzică, distracție, ne cunoaștem între noi, împărtășim idei…”, declara Andrian Fabian.

Întâlnirea motocicliștilor din data de 12 iunie 2021 a avut loc la baza Pârtiei de schi ”Şoimul” şi au participat reprezentanţii ai multor cluburi moto din ţară.

Acesta a declarat, potrivit adevarul.ro, că motocicliștii nu sunt oameni periculoși, ci prietenoși.

”Ne place să socializăm şi vrem să ne cunoaştem între noi ca şi cluburi din România”, a spus acesta. 

La rândul său, soția lui Andrian Fabian, este o împătimită a motoarelor. Spune că oamenii sunt foarte faini și că se ajută între ei, că a călătorit mult și că a impresionat-o ce a văzut la Moscova.

”Eram în vacanţă şi doamna care se ocupa de grupul nostru ne-a dus în Moscova, pe o colină, şi acolo se adunau motocicliştii. Era fantastic, oamenii adunaţi, îşi împărţeau băutură bună, nu alcoolică, tot felul de sucuri făcute atunci, ascultau muzică, o întreagă armonie. Erau fete frumoase pe motoare şi am zis gata vreau şi eu”, a declarat soția lui Andrian Fabian.

Aceasta a povestiti că, în 2018, a fost cu motorul în Crimeea și că experiența a fost frumoasă și lipsită de incidente.
La festivitatea de deschidere a evenimentului de ieri, 12 iunie 2021, a luat parte şi un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Este vorba despre consilierul Alexander Vasiliev. 

Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor prezenți la evenimentul de la Gura Humorului, despre care a spus că sunt oameni curajoși și a mulțumit pentru ocazia de a se afla printre ei.

”A fost o mirare pentru mine când am aflat că există în România şi clubul Ruskie Motoţiclisti. Pentru mine a fost un semn că influenţa ţării mele nu este numai economică sau culturală, ci şi sportivă”, a mai spus oficialul. 

De asemenea, la această acțiune a participat și preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Rusă, Tudor Afanasov.

157
Tagurile:
Andrian Fabian

Загрузка...
Владимир Путин и Джо Байден во время встречи в 2011 году. Архивное фото

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden

119
(reînnoit 13:26 13.06.2021)
Vladimir Putin a declarat înainte de întâlnirea cu Biden că trebuie restabilite contactele personale.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Înainte de întâlnirea cu omologul său american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ei ar trebui să restabilească contactele personale, să stabilească un dialog direct și să creeze mecanisme de interacțiune între cele două țări, există probleme în care Rusia și Statele Unite pot activa cu adevărat în mod eficient.

”Restabilirea contactelor noastre personale, relațiilor, stabilirea unui dialog direct, crearea mecanismelor de interacțiune cu adevărat funcționale în acele domenii care prezintă interese reciproce – și acestea există, am vorbit deja despre acest lucru, mi se pare că nu mai este nevoie de repetat asta", a spus Putin într-un interviu pe platforma media ”Watch”, vorbind despre așteptările pe care le are de la întâlnirea cu Biden.
Președintele a menționat că despre acest lucru vorbește și partea americană: există o serie de probleme care prezintă interes reciproc. Acestea sunt stabilitatea strategică, conflictele regionale, măsurile de protecție a mediului, „preocuparea pentru ecologie în general, în sens global”, a spus Putin.

"Adică, există probleme în care putem lucra cu adevărat eficient", a adăugat el.

Vorbind despre reducerea retoricii negative împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, Putin a menționat că nu ar trebui să nu ar trebui să existe iluzii în această privință deoarece înaintea unor reuniuni la nivel înalt ei se străduiesc întotdeauna să reducă gradul de negativitate.

119
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale

0
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat care sunt localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale în 27 iunie.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Campania pentru alegeri locale parțiale a început sâmbătă și se va încheia pe data de 26 iunie, la ora 7,00, a anunțat AEP care a transmis detalii legate de desfășurarea acestora.

Conform AEP, pe 27 iunie se desfășoară alegeri locale parțiale pentru primari și un consiliu local.

Circumscripțiile electorale în care se organizează alegeri locale parțiale pentru primari sunt:

* Alba - comunele Ciuruleasa și Meteș

* Arad - comuna Zăbrani

* Argeș - comunele Aninoasa și Rociu

* Bacău - comuna Tamași

* Brașov - comuna Șinca Nouă

* Brăila - comuna Viziru

* Caraș-Severin - orașul Bocșa

* Călărași - comunele Cuza Vodă și Frumușani

* Covasna - comuna Ozun

* Dâmbovița - comuna Braniștea

* Dolj - orașul Filiași și comunele Cătane, Sadova, Terpezița și Ostroveni

* Galați - orașul Târgu Bujor

* Gorj - comuna Bumbești-Pițic

* Hunedoara - comunele Burjuc, Romos și Sarmizegetusa

* Ialomița - comunele Gura Ialomiței și Ion Roată

* Ilfov - orașul Bragadiru și comuna Găneasa

* Mehedinți - comuna Obârșia de Câmp

* Olt - comuna Deveselu

* Prahova - comuna Șotrile

* Sălaj - orașul Șimleu Silvaniei

* Suceava - orașul Vicovul de Sus

* Timiș - comuna Voiteg

* Vâlcea - comunele Scundu și Slătioara

De asemenea, se vor organiza alegeri locale parțiale pentru consiliul local în comuna Cojasca din județul Dâmbovița.

0
Tagurile:
alegeri locale

Загрузка...