Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров

Lavrov: Suntem deschiși pentru o normalizare a relațiilor cu UE

158
(reînnoit 16:37 28.05.2021)
Rusia este dispusă spre o normalizare a relațiilor cu Uniunea Europeană, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Rusia este gata de o normalizare a relațiilor cu Uniunea Europeană, însă în baza principiului egalității în drepturi, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Lansarea unei rachete balistice de pe o navă rusă
© Sputnik / Пресс-служба Минобороны РФ

“Am reconfirmat odată în plus disponibilitatea noastră pentru normalizarea relațiilor cu Uniunea Europeană dacă se va realiza că vom coopera doar în baza principiului egalității în drepturi, respectului reciproc, identificarea echilibrului de interese, nu în baza unor relații unilaterale și precondiții”, a declarat Lavrov la conferința de presă după o întrevedere cu omologul său Slovenia, Anže Logar.

Relațiile dintre Rusia și statele occidentale s-au înrăutățit în legătură cu situația din Donbas și Crimeea, care a revenit în componența Rusiei în urma unui referendum. Occidentul a acuzat Rusia de imixtiune, a introdus împotriva ei sancțiuni, iar Moscova a adoptat măsuri de răspuns, declarând că discuțiile în limbajul sancțiunilor sunt contraproductive.

158
Tematic
Despre ce vor discuta Putin și Biden - detalii oferite de Serghei Lavrov
Lavrov, despre deschiderea frontierelor UE cu certificate „covid”
Speriați de planurile Rusiei, americanilor li s-a reamintit de vorbele lui Lavrov
Inundații în Crimeea

Averse de ploi au provocat indundații în Crimeea

42
(reînnoit 12:25 18.06.2021)
Averse de ploai au provocat indundații în mai multe localități din peninsula Crimeea. Pe alocuri precipitațiile au depășit norme lunare.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. În orașul Ialta, din peninsula Crimeea, în ultimele șase ore au căzut o normă lunară a precipitațiilor, informează RIA Novosti.

“De la miezul nopții până la ora 6 au căzut 42 de milimetri. În Ai Petri 84 milimetri de precipitații, ceea ce depășește norma lunară (72 de milimentri)”, potrivit centrului hidrometeorologic din Crimeea.

Ploile din Ialta, Alușta, Simferopol, Sevastopol, Evpatoria continua, iar potrivit prognozelor, acestea vor înceta în a doua jumătate a zilei de vineri, odată cu mutarea ciclonului spre sud-vest.

“Sunt inundate toate trecerile, râulețul Vodopadnaia a ieșit din maluri, pe strada Pușkinskaia curg șuvoaie. Cel mai oribil este că este inundată zona energetică “Crîmenergo”, dacă va fi acoperită de ape, vom rămâne fără curent electric. În spitale totul e bine”, a declarat jurnaliștilor șeful administrației din Ialta, Ianina Pavlenko, care a îndemnat oamenii să nu iasă din casă.

Potrivit ei, șoseaua din Alupka este acoperită de noroi, unele subsoluri au fost inundate.

Utilizatorii rețelelor de socializare publică imagini foto și video cu șuvoaie de ape din râuri, care au ieșit din maluri pe alocuri.

Mai devreme, averse de ploi au provocat inundații în 300 de gospodării din Estul peninsulei. De-a lungul nopții, în Kerci și localităție din preajmă au căzut aproximativ două norme lunare de precipitații (82 milimetri), iar ploile vor continua și vineri.

În urma revărsării râului Melek-Cesme, o parte a orașului Kerci a rămas fără curent electric, nu funcționează pe alocuri apeductul și canalizarea.

Liderul Crimeei, Serghei Aksenov a decretat situația excepțională la nivel regional, iar pentru lichidarea consecințelor urmează să fie allocate surse din fondul de rezervă.

42
Tagurile:
Crimeea
Tematic
Forțele cu destinație specială NATO învață să asalteze Crimeea - Cum va răspunde Rusia?
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei
Rusia a demarat exerciții militare în Crimeea

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”