Vladimir Cijov

Cijov a cerut Uniunii Europene intensifice dialogul cu Rusia

280
Reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, a declarat că Rusia este pregătită să intensifice dialogul cu Uniunea Europeană.

Rusia este pregătită să intensifice dialogul cu Uniunea Europeană, dar nu se știe încă când UE însăși se va maturiza ca să facă acest lucru, a declarat pentru RIA Novosti Vladimir Cijov, reprezentantul permanent al Rusiei la UE.

"Repet încă o dată că suntem pregătiți pentru un dialog cu UE, iar Rusia, după cum știți, nu a închis nici o ușă, nu a coborât nici o barieră. Când se va maturiza UE pentru a intensifica dialogul cu țara noastră? Sincer, Nu știu", a spus el.

"Dacă președintele SUA, Joe Biden, îi va ajuta să decidă asupra acestui lucru, în timpul șederii sale la Geneva, ei, atunci așa să fie", a spus Cijov.

Acesta a mai adăugat că Uniunea Europeană înțelege că este conectată cu Rusia printr-un viitor comun, este bine dacă acest lucru se va reflecta în raportul Comisiei Europene privind relațiile dintre UE și Federația Rusă pentru următorul summit.

Președinții rus și american, Vladimir Putin și, respectiv, Joe Biden, urmează să se întâlnească personal la Geneva pe 16 iunie.

Relațiile Rusiei cu partenerii s-au înrăutățit din cauza situației din Ucraina și din jurul Crimeei. Occidentul, acuzând Moscova că a intervenit în afacerile Kievului, i-a impus sancțiuni și le extinde periodic. Rusia a ripostat, a luat un curs de înlocuire a importurilor și, de mai multe ori, a calificat acuzațiile împotriva sa nefondate.

280
Tagurile:
UE, Rusia, Vladimir Cijov
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”

3
Experții din SUA propun crearea unui minister al adevărului pentru a forma un tablou asupra lumii, convenabil autorilor lui.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Experții din SUA propun formarea unui “minister al adăvărului”, care va forma o tabloul al lumii convenabil creatorilor lui, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin.

Într-un discurs rostit la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, acesta a indicat asupra faptului că “departamentul de stat al SUA vorbește peste tot despre libera circulație ainformației, iat giganții IT americane, care controlează rețelele de socializare și hosting video, pur și simplu, blochează conturile, pozițiile cărora nu se incadrează în discursul liberal”.

“Chiar și Trump nu a fost cruțat, iar pentru el, apropo, la ultimele alegeri prezidenațiale au votat aproximativ 75 de milioane de americani”, a adăugat Narîșkin.

În ultimele luni Facebook a lichidat sute de profiluri din Rusia, cu un public de sute de mii de utilizatori, a adăugat Narîșkin. “O politică agresivă similară promovează Youtube și Twitter”, a menționat directorul SVR.

“Dar toate acestea sunt floare la urcehe comparative cu propunerile experților Universității din Stanford, de a crea un grup operativ cu participarea politicienilor, jurnaliștilor și reprezentanților companiilor IT, care se va ocupa cu combaterea dezinformării și de formării unui așa-numit discurs corect. Șeful acestui grup trebuie să devină, în esență “regele realității”, a subliniat Narîșkin. “E un minister al adevăr în sensul deplin al cuvântului, descris cândvs de Orwell”.
3
Tematic
Narîșkin: Terorismul servește drept instrument în lupta pentru dominare
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”
Șeful SVR: Experții din SUA vor să creeze un “minister al adevărului”

Загрузка...
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin

Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”

90
Problemele dialogului dintre Rusia și Occident sunt cauzate de o diferența a abordărilor valorice, consideră șeful SVR, Serghei Narîșkin.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că o cauză a problemelor în dialogul cu Occidentul este diferența în abordările valorice, iar discuțiile despre o pretinsă activitate distructivă a Rusiei sunt necesare pentru a-și justifica incapacitatea de a-și rezolva problemele, transmite RIA Novosti.

“La o astfel de diferență fundamentală în abordările valorice, oare ar trebui să ne surprindă existența unor probleme în dialogul între Rusia și Occident, precum și tentativele permanente ale SUA și statelor UE de a explica toate problemele interne prin așa-numita activitate malițioasă a Moscovei”, a menționat Narîșkin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova.

Potrivit șefului SVR, spre deosebire de Occident, Rusia susține invariabil valorile generale umane.

“În contrapondere cu pseudovalorile liberale occidentale, Rusia și majoritatea statelor lumii apără adevăratele valori generale umane: respectul față de părinți, grija pentru copii, relația istorică, culturală și spirituală cu locul unde omul s-a născut și trăiește, susținerea virtuților și, în cele din urmă, dreptul popoarelor la o dezvoltare particulară”, a conchis Serghei Narîșkin.

90
Tagurile:
Serghei Narîșkin
Tematic
Șeful SVR: Ce informații culege spionajul rusesc
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Șeful SVR: Cine este principalul oponent al spionajului rusesc

Загрузка...