Депутат Государственной Думы РФ Артем Туров.

Deputat rus, despre ideea Bucureștiului de a redenumi o stradă în cinstea lui Protașevici

886
(reînnoit 12:18 27.05.2021)
Deputatul al Dumei de Stat Artiom Turov a comentat ideea autorităților de la București de a denumi o stradă în cinstea lui Protasevici.

BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik. Țările occidentale au luat ca bază posibilitatea de a se amesteca în treburile statelor străine și au decis că au dreptul să interpreteze ce regim din stat este legitim și care nu. Deci, deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Artem Turov a comentat inițiativa autorităților de la București de a redenumi strada pe care se află ambasada Belarusului, în cinstea fondatorului canalului Nexta Telegram Roman Protașevici, care a fost reținut la Minsk.

Practica amestecului țărilor occidentale în treburile interne ale altor țări, potrivit lui Turov, putea fi observată de mai multe ori.

„Faptul că una dintre țări încearcă să redenumească o stradă în cinstea unei persoane implicate, printre altele, în activități extremiste, care explica în postările sale de pe canal cum se face un cocktail-uri Molotov, cum să contracareze agenții forțelor de ordine - este de nedumerit ", a mai spus demnitarul.

Potrivit lui Turov, așa ceva nu s-ar fi putut întâmpla într-una dintre țările europene.

"Am văzut cum au acționat autoritățile din Franța împotriva mișcării veste galbene, cum au reacționat la încălcarea legii și ordinii. Acest lucru pur și simplu nu s-ar fi putut întâmpla astfel încât, în cinstea unui extremist sau a unei persoane care promovează astfel de idei, o stradă din Franța sau Germania a fost redenumită. Se pare că ar fi o prostie ", spune deputatul Dumei de Stat.

Astfel, în opinia parlamentarului rus, țările occidentale încearcă, în acele țări în care, în opinia lor, funcționează un regim nelegitim sau insuficient democratic, să-i facă eroi pe  oamenii cu o biografie ambiguă.

"Prin urmare, pentru mine, ceea ce se întâmplă în România provoacă o atitudine ambiguă. În acest exemplu, vedem cum funcționează standardele duble în Europa", a subliniat Turov.

Menționăm că primarul sectorului unu al Bucureștiului, Clotilde Armand, a promis să propună Primăriei Municipiului București redenumirea străzii pe care se află Ambasada Belarusiei în România, în cinstea „jurnalistului disident” Roman Protașevici.

Avionul Ryanair care zbura de la Atena la Vilnius pe 23 mai a aterizat de urgență pe aeroportul din Minsk din cauza unui mesaj precum că ar fi minat. Activiștii pentru drepturile omului din Belarus au anunțat că cu acest avion călătorea Roman Protașevici, fondatorul canalului Nexta Telegram, recunoscut ca extremist în Belarus. În timpul verificării documentelor pe aeroportul din Minsk, Protașevici a fost reținut. Împotriva acestuia a fost intentat un dosar penal în temeiul mai multor articole, inclusiv articolul „organizarea revoltelor în masă”. Ar putea primi până la 15 ani de închisoare. O serie de țări occidentale, inclusiv UE, au criticat incidentul. Uniunea Europeană, statele membre aparte ale UE, NATO, organizațiile jurnalistice și pentru drepturile omului au condamnat incidentul cu aterizarea avionului și detenția lui Protașevici, au cerut eliberarea acestuia. Purtătorul de cuvant al Ministerului de Externe din Belarus, Anatolii Glaz, a declarat că acțiunile autorităților din Belarus în incidentul cu avionul Ryanair au fost în conformitate cu standardele internaționale, iar Minskul este gata să accepte experți pentru a exclude insinuările.

Unele companii aeriene au decis să zboare ocolind spațiul aerian al Belarusului, în timp ce alte companii și guverne ale țărilor intenționează să analizeze în curând problema siguranței tranzitului prin Belarus. UE are în vedere suspendarea zborurilor tuturor companiilor aeriene europene prin Belarus și a operațiunilor terestre între Belarus și UE, a anunțat Bloomberg, citând un înalt oficial familiarizat cu discuțiile UE.

Aterizare de urgență a avionului la Minsk și arestarea lui Roman Protașevici, care se afla la bord, nu este prima de acest gen în istoria aviației aeriene.

Un incident similar de rang înalt a avut loc în 2013. Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a pus la sol avionul președintelui bolivian Evo Morales la Viena, care se îndrepta spre Moscova, în legătură cu informații despre posibila prezență a lui Edward Snowden la bord. În același timp, autoritățile din Franța, Portugalia, Italia și Spania au refuzat zborul avionul prezidențial în spațiul lor aerian.

886
Tagurile:
București, Duma de Stat
SU-30SM

Un nou avion rusesc de luptă Su-57, dezvoltat pentru piața externă

100
(reînnoit 18:51 16.06.2021)
În timp ce mai multe țări, precum Algeria, și-au exprimat interesul pentru avionul de luptă Su-57, lansat în 2020, Rusia intenţionează dezvoltarea unui nou model, cu două locuri, pentru cumpărătorii străini.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. Abia introdus în arsenalul armatei ruse, avionul de vânătoare Su-57, care stârnește interesul mai multor țări, va fi modernizat pentru piața externă. Este proiectat un model cu două locuri, a declarat vicepremierul rus Iuri Borisov.

Potrivit acestuia, modificarea va determina o creștere a cererilor din străinătate. Proiectarea acestuia va fi coordonată de producătorul de avioane militare Soukhoï și de Ministerul rus al Apărării.

„Există un interes pentru acest dispozitiv. În opinia mea, va crește de la an la an, pe măsură ce armata noastră va fi completată cu acest model. Cumpărătorii străini observă mai întâi conduita unei astfel de arme a Forțelor Armate ruse”, a explicat Borisov, citat de Sputnik France

Cunoscut mai întâi sub numele de PAK FA și T-50, Soukhoi-57 este un avion de luptă multifuncțional de generația a cincea, conceput pentru a distruge ținte aeriene, terestre și navale de toate tipurile folosind rachete hipersonice. Primul său zbor a avut loc în 2010.

Acest avion de vânătoare cu o capacitate mare de manevră este dotat cu un sistem inovator de echipamente electronice la bord şi are o capacitate mare de a se menţine nedetectat de radar.

Contractul de livrare pentru 76 de avioane până în anul 2028 a fost semnat în cadrul forumului Armata-2019. Primul avion de vânătoare de serie a fost livrat în 2020 Forțelor Armate rusești. Până la sfârșitul anului 2024, se aşteaptă livrarea a 22 de avioane de luptă.

Cumpărători potențiali

Cel puțin cinci țări sunt deja interesate să achiziționeze avionul, a declarat la începutul lunii iunie Alexander Mikheev, CEO al Rosoboronexport (agenție responsabilă cu exporturile rusești de arme), precizând că este vorba de ţări din Asia de Sud-Vest.

De asemenea, interesul Algeriei pentru Su-57 a fost menționat în mai multe ocazii de specialiștii militari și de diverse canale de presă. Totuşi, informația nu au fost confirmată oficial încă.

„Su-57 are un loc perfect în arsenalul algerian, acest dispozitiv fiind completat de un număr relativ mic de 14 aeronave”, ca parte a noii strategii militare a țării, a declarat în martie un expert în Apărare, într-un editorial publicat pe site-ul de informații Menadefense.

În 2012, forțele armate indiene au planificat să cumpere un alt model derivat din Su-57, la 100 de milioane de dolari individual, planificat să fie proiectat exclusiv pentru India. Cu toate acestea, șase ani mai târziu, țara a refuzat să lanseze acest proiect denumit FGFA (F5th Generation Fighter Aircraft) din cauza creșterii semnificative a costurilor sale, a întârzierilor în dezvoltarea aeronavei și a îndoielilor cu privire la capacitățile sale tehnologice.

100
Tagurile:
Avion, Su-57

Загрузка...
Vladimir Putin la Geneva, 16 iunie 2021

Putin a acuzat Occidentul de lovitura de stat din Ucraina

289
Vladimir Putin a acuzat din nou occidentul de susținerea loviturii de stat din Ucraina, fiind întrebat despre “impredictibilitatea” politicii rusești.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Fiind întrebat despre impredictibilitatea politicii din Rusia, președintele rus, Vladimir Putin, a atras atenția că nu se poate vorbi despre o “stabilitate” a politicii externe a Occidentului, care a susținut lovitura de stat din Ucraina.

“Dacă luăm spre exemplu situația legată de Ucraina, Crimeea. De la ea a început totul, adevărat? În ce constă stabilitatea lor dacă au susținut lovitura de stat din Ucraina? Când fostul președinte Ianukovici a căzut de acord cu revendicările opoziției, era dispus să plece de la putere și peste trei luni să anunțe noi alegeri. Nu, s-a recurs o lovitură de stat sângeroasă, care a avut cunoscutele urmări în sud-est, iar apoi în Crimeea”, a declarat Putin, fiind întrebat dacă Rusia este dispusă să renunțe la o politică impredictibilă, pentru a-și stabiliza relațiile cu Occidentul.

289
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin, despre BLM: Nu ne dorim așa ceva în Rusia
Putin: Rusia are un singur angajament față de Ucraina
Putin: Rusia și SUA au responsabilitatea de a asigura stabilitatea strategică globală
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Putin spune că nu e nimic de discutat despre aderarea Ucrainei la NATO

Загрузка...
Joe Biden

Biden: Agenda mea nu este împotriva Rusiei, ci în favoarea poporului american

0
(reînnoit 21:19 16.06.2021)
Mult aşteptatul summit între președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden a durat aproximativ trei ore și jumătate. Ce a declarat Biden reporterilor în urma întrunirii cu preşedintele rus.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. În urma summitului cu Putin de miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a declarat reporterilor că agenda administrației sale este orientată către poporul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

„I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Ea este în favoarea poporului american”, a declarat Biden, adăugând că eforturile sale se concentrează asupra combaterii COVID-19, reconstruirii economiei SUA și consolidării legăturilor cu aliații.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea menţine încrederea poporului american dacă acesta nu ar vorbi în apărarea valorilor noastre democratice”, a adăugat Biden, citat de Sputnik News.

„Drepturile omului vor fi întotdeauna pe agendă, i-am mai spus lui [Putin]. Nu este vorba doar de a atrage atenţia Rusiei când încalcă drepturile omului, ci de cine suntem. Cum aș putea fi președintele Statelor Unite și să nu vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului?”, a adăugat preşedintele SUA.

Alte subiecte ale discuţiei au fost Siria, Iranul, Belarusul și eforturile de a împiedica reapariția militanților teroristi în Afganistan, în timp ce trupele americane își continuă retragerea, care se așteaptă să se încheie până la a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie.

0
Tagurile:
Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Biden: “clar că nu e momentul pentru un alt război rece”
Putin a convenit cu Biden întoarcerea ambasadorilor rus și american

Загрузка...