Vladimir Putin și Joe Biden

"Poate exista o surpriză": Politolog, despre întâlnirea dintre Putin și Biden

37
(reînnoit 14:40 31.05.2021)
Kremlinul și Casa Albă au confirmat faptul că liderul Rusiei, Vladimir Putin, și liderul SUA, Joe Biden, se vor întâlni la Geneva, pe 16 iunie. În emisie directă la radio Sputnik, politologul Alexei Muhin a presupus despre ce vor vorbi președinții celor două țări.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden, se vor întâlni la Geneva, pe 16 iunie, a informat serviciul de presă al Kremlinului. Acest lucru a fost confirmat și de Casa Albă.

Printre subiectele care vor fi discutate la întâlnire se numără starea și perspectivele relațiilor bilaterale, stabilitatea strategică și agenda internațională, inclusiv lupta împotriva pandemiei COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, detaliile nu au fost încă convenite.

În emisie directă la radio Sputnik, directorul general al Centrului de Informații Politice, Alexei Muhin, a subliniat că subiectele pentru discuție sunt determinate de starea relațiilor bilaterale.

"Acum avem o confruntare acută, ceea ce reprezintă o certitudine. Dacă nu ar fi fost clar dacă suntem prieteni sau adversari, atunci acest lucru ar fi afectat foarte mult posibilitatea de a construi anumite structuri de interacțiune. Dar acum există certitudinea – noi suntem adversari. Nu Rusia a declarat acest lucru, noi am fost puși doar la curent. Prin urmare, președintele Rusiei și președintele Statelor Unite pot discuta acum despre securitatea globală, deoarece acest subiect privește pe toată lumea. Ce altceva pot discuta președinții? Schimbările globale, nu numai ale climei, ci și ale relațiilor internaționale", consideră Alexei Muhin. 

În opinia sa, întâlnirea ar putea marca începutul unei noi etape în relațiile dintre cele două țări.

"De fapt, este vorba despre pregătirea, la figurat, a unei noi conferințe la Ialta. Noi suntem acum destul de departe de procesul de finalizare a acestor negocieri. Deși poate exista o surpriză: procesul de negociere poate să se desfășoare atât de repede, operativ, că noi vom putea avea un rezultat mai devreme decât ne așteptăm acum. Dar! Este deja evident că Statele Unite, în ciuda opiniilor impuse altora că "Rusia nu este un jucător internațional cu un statut înalt", este obligată acum să recunoască contrariul. Însuși faptul întâlnirii vorbește despre acest lucru", consideră politologul.

Pe 13 aprilie, Biden, în timpul negocierilor telefonice cu Putin, a menționat dorința Washingtonului de a construi "relații stabile și previzibile" cu Moscova, în conformitate cu interesele naționale ale Statelor Unite. Șeful Casei Albe și-a exprimat speranța că întâlnirea cu președintele Rusiei va avea loc la începutul verii.

37
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden (56)

Vaccin-gumă de mestecat

120
(reînnoit 17:55 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

120
Tagurile:
Vaccinare

Загрузка...
Casa Rusă

Casa Rusă din București invită la un recital Rahmaninov

56
(reînnoit 19:12 18.06.2021)
Joi, 15 iulie 2021, Casa Rusă din București, BES România și Asociația SmartArt invită iubitorii de muzică la un minunat spectacol clasic, începând cu ora 19.00. Ce lucrări ale marelui artist Serghei Rahmaninov sunt în program.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Iubitorii de muzică clasică și, în special, cei îndrăgostiți de creația marelui compozitor rus Serghei Rahmaninov sunt invitați la un minunat spectacol clasic joi, 15 iulie 2021, cu începere de la ora 19.00.

Invitația le este adresată de Casa Rusă din București, BES România, precum și de Asociația SmartArt.

Piesele vor fi interpretate Mihaela Mitrofan-vioară, Valentin Dimitrie Simion-violoncel și Dragoș Daniel Saliu-pian ei fiind trei dintre cei mai buni studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale.
Admiratori ai spiritului muzical rus, ei vor interpreta două lucrări emblematice din creația lui Serghei Rahmaninov.

Este vorba despre Trio elegiac nr.1 în sol minor și Trio elegiac nr.2 op.9 în re minor ”În memoria unui mare artist”, dedicat lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Mihaela Mitrofan a obținut numeroase premii naționale și internaționale printre care Marele Premiul la Concursul Internațional ”Rovere d’oro”, în Italia în anul 2019. A participat la cursuri de măiestrie în România și Elveția cu profesori și soliști recunoscuți la nivel internațional printre care Mihaela Martin, Șerban Lupu, Silvia Marcovici.

Valentin Dimitrie Simion a câștigat peste 50 de premii I la competiții naționale și internaționale de violoncel și muzică de cameră. Amintim Concursul Internațional de la Plovdiv - Bulgaria 2017), Concursul Internațional ”The Muse” - Grecia 2018, ”The North International Music Competition” - Stockholm 2019, Concursul Internațional ”Jan Vychytil” - Praga 2020.
A concertat ca solist al Filarmonicilor din Rm. Vâlcea, Sibiu și Bacău și a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori renumiți români și străini.

Dragoș Daniel Saliu a câștigat numeroase competiții dedicate pianului și muzicii de cameră de-a lungul anilor de formare la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”.

Este vorba despre Concursul Internațional ”Ville de Gagny” - Franța 2013, Concursul Internațional ”Craiova Piano”  -2015, 2017 - și Concursul Internațional de la Plovdiv – Bulgaria, 2017 - unde a participat alături de violoncelistul Valentin Dimitrie Simion. Are o bogată activitate ca solist, a participat la cursuri de măiestrie cu profesori renumiți -Constantin Sandu-Portugalia, Adrian Suciu-Austria, Vlad Dimulescu-România.

Reprezentanții Casei Ruse din București atrag atenția că, din cauza numărului mic de locuri disponibile, doritorii sunt rugați să solicite, printr-un mesaj privat, rezervarea locurilor.
56
Tagurile:
București
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Canicula îi adună pe berlinezi la lacul Krumme Lanke

0
Un număr mare de berlinezi s-au adunat vineri la lacul Krumme Lanke din sud-vestul Berlinului, în timp ce temperatura aerului a ajuns la 34 de grade Celsius a două zi consecutiv.

Oamenii pot fi observați înotând, jucându-se cu mingea în lac.

Primul val de căldură al verii germane a atins apogeul joi, cu temperaturi de până la 37 Celsius (98,6 Fahrenheit) în părți ale țării. Unda de căldură timpurie este cauzată de vânturile sahariene care vin peste vestul Mediteranei către coastele germane.

De obicei, cea mai fierbinte perioadă a verii în Germania este între mijlocul lunii iulie și mijlocul lunii august, în așa-numitele „zile ale câinilor”.

0

Загрузка...