Explozie

Videoclip cu testarea noii arme secrete a Rusiei

2021
Federația Rusă din nou uimește lumea intreagă, concernul„Kalashnikov” a publicat pe pagina sa din „VKontakte” un videoclip cu testarea unei noi arme necunoscute.

BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik. Concernul „Kalashnikov” a publicat pe pagina sa din „VKontakte” un videoclip cu testarea unei noi arme ruse necunoscute.

Lansarea unei rachete balistice de pe o navă rusă
© Sputnik / Пресс-служба Минобороны РФ

"Dacă e ceva, acesta este un spoiler pentru o mare lansare. Cine poate ghici ce anunțăm?" - spune legenda videoclipului.

„Pe rețeaua de socializare s-a sugerat că imaginile video arată testele unui sistem antirachetă (ATGM).

Anterior, ministrul Apărării, Sergei Șoigu, anunța începerea producției în serie a roboților de luptă cu inteligență artificială capabili să lupte independent. El a subliniat că se lucrează mult la crearea „armelor”.

2021
Tagurile:
armă, Video
Inundații în Crimeea

Averse de ploi au provocat indundații în Crimeea

22
(reînnoit 12:25 18.06.2021)
Averse de ploai au provocat indundații în mai multe localități din peninsula Crimeea. Pe alocuri precipitațiile au depășit norme lunare.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. În orașul Ialta, din peninsula Crimeea, în ultimele șase ore au căzut o normă lunară a precipitațiilor, informează RIA Novosti.

“De la miezul nopții până la ora 6 au căzut 42 de milimetri. În Ai Petri 84 milimetri de precipitații, ceea ce depășește norma lunară (72 de milimentri)”, potrivit centrului hidrometeorologic din Crimeea.

Ploile din Ialta, Alușta, Simferopol, Sevastopol, Evpatoria continua, iar potrivit prognozelor, acestea vor înceta în a doua jumătate a zilei de vineri, odată cu mutarea ciclonului spre sud-vest.

“Sunt inundate toate trecerile, râulețul Vodopadnaia a ieșit din maluri, pe strada Pușkinskaia curg șuvoaie. Cel mai oribil este că este inundată zona energetică “Crîmenergo”, dacă va fi acoperită de ape, vom rămâne fără curent electric. În spitale totul e bine”, a declarat jurnaliștilor șeful administrației din Ialta, Ianina Pavlenko, care a îndemnat oamenii să nu iasă din casă.

Potrivit ei, șoseaua din Alupka este acoperită de noroi, unele subsoluri au fost inundate.

Utilizatorii rețelelor de socializare publică imagini foto și video cu șuvoaie de ape din râuri, care au ieșit din maluri pe alocuri.

Mai devreme, averse de ploi au provocat inundații în 300 de gospodării din Estul peninsulei. De-a lungul nopții, în Kerci și localităție din preajmă au căzut aproximativ două norme lunare de precipitații (82 milimetri), iar ploile vor continua și vineri.

În urma revărsării râului Melek-Cesme, o parte a orașului Kerci a rămas fără curent electric, nu funcționează pe alocuri apeductul și canalizarea.

Liderul Crimeei, Serghei Aksenov a decretat situația excepțională la nivel regional, iar pentru lichidarea consecințelor urmează să fie allocate surse din fondul de rezervă.

22
Tagurile:
Crimeea
Tematic
Forțele cu destinație specială NATO învață să asalteze Crimeea - Cum va răspunde Rusia?
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei
Rusia a demarat exerciții militare în Crimeea

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

502
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

502
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...
Дождь

VIDEO: România, lovită de ciclon: avertizările meteorologilor