Moscova declară un angajat al Ambasadei Bulgariei persona non grata

99
Rusia a declarat un angajat al Ambasadei Bulgariei din Moscova persona non grata, ca reacție la o mișcare similară întreprinsă de Sofia.

BRUXELLES, 26 mai – Sputnik. Procurorii bulgari au susținut cu ceva timp în urmă că cel puțin șase ruși ar fi fost în spatele a patru explozii la depozitele de arme bulgare între 2011 și 2020, relatează Sputnik News

© Sputnik / Natalia Seliverstova

Acum, Ministerul rus de Externe a declarat un membru al Ambasadei Bulgariei persona non grata, răspunzând expulzării de către Sofia a unui diplomat rus luna trecută, decizie condamnată de Moscova ca nejustificată.

Ministerul a anunțat într-o declarație că a notificat ambasadorul bulgar Atanas Krastin cu privire la decizia ministerului.

Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că a declarat un diplomat rus persona non grata, iar Moscova a promis să riposteze în aceeași notă.

Presa bulgară scrisese cu ceva timp în urmă că șase cetățeni ruși erau suspectați de a fi implicați într-o serie de explozii la fabrici și depozite de arme, iar dintre aceștia, trei au fost acuzați și de tentativa de omor a omului de afaceri bulgar Emilian Gebrev. Procurorii bulgari analizează acum patru presupuse explozii la depozitele de arme între 2011 și 2020.

99
Tagurile:
Bulgaria, Moscova
Exercițiile ucraineano-americane Fearless Guardian 2015

Putin: Dacă am trimite trupe la frontiera SUA, cum ați reacționa?

159
Vladimir Putin se întreabă cum ar fi reacționat SUA dacă Rusia ar fi trimis trupe în apropierea frontierei americane.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat într-un interviu oferit NBC că exercițiile NATO și SUA au loc în proximitatea frontierelor rusești, întrebându-se ce reacție ar fi urmat dacă Rusia ar face la fel.

“Când a fost întrebat despre recenta mișcare a trupelor Rusiei în apropierea frontierelor ucrainene, care au provocat temeri de o eventuală invazie, Putin a spus că Rusia își desfășoară exercițiile militare pe propriul teritoriu. Președintele a spus că NATO își desfășoară exercițiile militare în apropierea frontierelor rusești, menționând exercițiile SUA în Alaska, care, precum a amintit, se află în apropierea frontierelor rusești”, informează postul de televiziune.

“Imaginați-vă dacă ne-am trimite trupele în proximitatea frontierelor voastre. Cum ați fi reacționat?”, a declarat Putin.

159
Tagurile:
SUA, Vladimir Putin
Tematic
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
SUA, Rusia și Europa s-au unit împotriva Ucrainei
Trump: SUA se află într-o poziție defectuoasă, fără respectul Rusiei

Загрузка...
Incendiu

Explozie masivă: Momentul în care o benzinărie sare în aer - Video

85
(reînnoit 15:51 14.06.2021)
În rețele de socializare au apărut imagini cu explozia puternică de la o benzinărie din Novosibirsk, Rusia.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Martorii oculari au publicat în rețele de socializare imagini cu momentul exploziei de la o benzinărie din orașul Novosibirsk, federația Rusă.

În video se observă cum un nor de foc s-ar ridicat în aer. Cerul din zona deflagrației este acoperit de fum.

Incidentul a avut loc pe șoseaua Gusinobrdoskaia, 60. Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați, iar pompierii luptă cu flăcările. Periodic se aud exploziile baloanelor cu gaz.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Situații Excepționale, șase persoane au avut de suferit în urma accidentului, dintre care patru au fost spitalizate.

85
Tagurile:
explozie
Tematic
Explozie la o fabrică de muniții din Serbia - locuitorii au fost evacuați (VIDEO)
Parchetul General preia ancheta în cazul exploziei din Arad
Ministrul de Interne, despre explozia de la Arad: ”Și acesta putea fi oprit”

Загрузка...
Ноутбук

Ce VIDEO priveau pe Internet angajații unei primării - primarul le-a tăiat plăcerea

0
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care au fost puși în situația să nu mai poată privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

0
Tagurile:
Internet, Primărie, video

Загрузка...