Постоянный представитель Российской Федерации при Европейском союзе Владимир Чижов

Reprezentantul Rusiei în UE: Bruxellesul aplică duble standarde

133
(reînnoit 14:24 26.05.2021)
Uniunea Europeană aplică duble standard față de Belarus în cazul aterizării avionului Ryanair, consideră reprezentantul Rusiei în UE, Vladimir Cijov.

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Uniunea Europeană aplică standarde duble în aprecierea incidentului cu avionul Ryanair în Belarus, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă UE, Vladimir Cijov.

Liderii UE au condamnat în cadrul unei reuniuni a Consiliului UE “aterizarea forțată” a avionului în Minsk și au cerut eliberarea lui Roman Protasevici și a Sofiei Sapega, se menționează într-un comunicat emis în urma discuțiilor. De asemenea, s-a decis interzicerea zborurilor avioanelor belaruse în spațiul aerian al UE.

“Din nou Uniunea Europeană a urmat nu doar direcția tradițională a standardelor duble, dar și a pierdut orice legătură cu logica și consecvența în aprecierile făcute. Într-un paragraf al concluziilor ședinței Consiliului UE se cere o investigație independent în cadrul ICAO (Organizația Internațională a Aviației Civile) și imediat blochează spațiul aerian. Cum s-ar spune, mai întâi de toate ar trebuie clarifice situația”, a declarat Cijov la postul de televiziune Rossiya 24.

Avionul companiei Ryanair, care efectua cursa Atena – Vilnius pe 23 mai, a aterizat în aeroportul din Minsk după ce a primit o avertizare cu privire la existenței unei bombe la bord. Activiștii civici din Belarus au anunțat că în avion se afla Roman Protasevici, unul din fondatorii canalului Telegram Nexta, care e considerat extremist de către autoritățile belaruse. Împotriva acestuia a fost intentat un dosar penal pentru mai multe fapt, inclusiv “organizarea unor dezordini în masă”. Activistul riscă până la 15 ani închisoare.

Aterizare de urgență a avionului la Minsk și arestarea lui Roman Protașevici, care se afla la bord, nu este prima de acest gen în istoria aviației aeriene.

Un incident similar de rang înalt a avut loc în 2013. Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a pus la sol avionul președintelui bolivian Evo Morales la Viena, care se îndrepta spre Moscova, în legătură cu informații despre posibila prezență a lui Edward Snowden la bord. În același timp, autoritățile din Franța, Portugalia, Italia și Spania au refuzat zborul avionul prezidențial în spațiul lor aerian.

133
Tagurile:
Rusia, Belarus
Tematic
Incidentul din Belarus – o capcană, dar și o acoperire pentru… sute de morți?
Maria Zaharova dă peste nas Occidentului în cazul incidentului din Belarus
Iohannis s-a raliat pozițiilor Consiliului European pe relația cu Rusia și cu Belarus
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră

911
(reînnoit 20:42 23.06.2021)
În legătură cu incidentul din Marea Neagră, Maria Zaharova dă britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional, folosind… marfa clientului!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, dă un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să iasă din apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras lovitori de avertisment.

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „marfa clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”3 știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusă””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctânc că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și distrugător: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său. 

 

911
Tagurile:
Mariei Zaharova

Загрузка...
Putin, Macron și Putin

Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

152
Merkel și Macron vor să-l invite pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea ca Uniunea Europeană să examineze problema invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la summitul UE, susține ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice.

Potrivit diplomaților inițiativa a venit din partea Merkel, fiind susținută de Macron.

Sursele care sunt informate cu mersul negocierilor au declarat că reprezentanții Berlinului și Parisului, la reuniunea de la Bruxelles de miercuri au făcut un pas neașteptat pentru ceilalți membri, înaintând propunerii legate de relațiile cu Kremlinul.

152
Tagurile:
Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
„Calea cea mai bună”: nemții au rămas fascinați de articolul lui Putin pentru Die Zeit
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin
Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice
Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

Загрузка...
Comisia de la Veneția

România, în mijlocul unui NOU scandal internațional! Faptă scandaloasă!