Российский многофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2019 в подмосковном Жуковском.

Surse: Rusia creează cel mai ușor bombardier de generația a cincea

703
(reînnoit 10:55 26.05.2021)
Rusia dezvoltă primul bombardier multifuncțional ușor de generația a cincea, anunță o sursă din industria avioanelor.

BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik. ”Sukhoi” dezvoltă primul bombardier multifuncțional ușor de generația a cincea din Rusia, cu un singur motor, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din industria avioanelor.

"La crearea aeronavei, este planificată utilizarea pe scară largă a bazelor acumulate în cadrul creării Su-57, inclusiv cel mai nou motor "produsul 30", acoperiri de absorbție radio, sisteme electronice de bord, complex de arme ", a spus acesta.

Până acum, toate avioanele de luptă de fabricație rusă, inclusiv cel mai modern Su-57, au fost echipațe cu două motoare.

Potrivit sursei, noua aeronavă ar trebui să aibă o greutate la decolare de cel mult 18 tone, viteza maximă va depăși Mach doi, iar raportul de împingere / greutate (raportul dintre masa motorului și împingere) va fi la cel puțin unul. În același timp, acesta se va diferenția prin vizibilitatea redusă a radarului, super-manevrabilitatea și decolarea scurtată datorită vectorului de tracțiune deviat al motorului.

„Aspectul bombardierului va avea o priză de aer sub fuselaj multi-mode, așa cum este pus în aplicare pe mai multe aeronave moderne cu un singur motor“, a adăugat sursa.

El a precizat că, în etapa de creare a unui vehicul experimental, poate fi utilizat motorul Al-31FN din seria 3 și 4, deja testat pe aeronave străine.

Bombardierele cu un singur motor sunt utilizate pe scară largă în lume. Cele mai cunoscute dintre ele sunt americanele F-16 și F-35, suedezul JAS-39 GRIPEN și chinezul J-10. Prezența unui singur motor reduce semnificativ costul și intensitatea forței de muncă a producției, precum și simplifică funcționarea și întreținerea aeronavei. Cu toate acestea, un motor reduce fiabilitatea și durabilitatea aeronavei, limitează sarcina maximă de luptă, ceea ce le restrânge potențialul de luptă.

703
Tagurile:
Bombardiere rusești

Vaccin-gumă de mestecat

152
(reînnoit 17:55 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

152
Tagurile:
Vaccinare

Загрузка...
Casa Rusă

Casa Rusă din București invită la un recital Rahmaninov

66
(reînnoit 19:12 18.06.2021)
Joi, 15 iulie 2021, Casa Rusă din București, BES România și Asociația SmartArt invită iubitorii de muzică la un minunat spectacol clasic, începând cu ora 19.00. Ce lucrări ale marelui artist Serghei Rahmaninov sunt în program.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Iubitorii de muzică clasică și, în special, cei îndrăgostiți de creația marelui compozitor rus Serghei Rahmaninov sunt invitați la un minunat spectacol clasic joi, 15 iulie 2021, cu începere de la ora 19.00.

Invitația le este adresată de Casa Rusă din București, BES România, precum și de Asociația SmartArt.

Piesele vor fi interpretate Mihaela Mitrofan-vioară, Valentin Dimitrie Simion-violoncel și Dragoș Daniel Saliu-pian ei fiind trei dintre cei mai buni studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale.
Admiratori ai spiritului muzical rus, ei vor interpreta două lucrări emblematice din creația lui Serghei Rahmaninov.

Este vorba despre Trio elegiac nr.1 în sol minor și Trio elegiac nr.2 op.9 în re minor ”În memoria unui mare artist”, dedicat lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Mihaela Mitrofan a obținut numeroase premii naționale și internaționale printre care Marele Premiul la Concursul Internațional ”Rovere d’oro”, în Italia în anul 2019. A participat la cursuri de măiestrie în România și Elveția cu profesori și soliști recunoscuți la nivel internațional printre care Mihaela Martin, Șerban Lupu, Silvia Marcovici.

Valentin Dimitrie Simion a câștigat peste 50 de premii I la competiții naționale și internaționale de violoncel și muzică de cameră. Amintim Concursul Internațional de la Plovdiv - Bulgaria 2017), Concursul Internațional ”The Muse” - Grecia 2018, ”The North International Music Competition” - Stockholm 2019, Concursul Internațional ”Jan Vychytil” - Praga 2020.
A concertat ca solist al Filarmonicilor din Rm. Vâlcea, Sibiu și Bacău și a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori renumiți români și străini.

Dragoș Daniel Saliu a câștigat numeroase competiții dedicate pianului și muzicii de cameră de-a lungul anilor de formare la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”.

Este vorba despre Concursul Internațional ”Ville de Gagny” - Franța 2013, Concursul Internațional ”Craiova Piano”  -2015, 2017 - și Concursul Internațional de la Plovdiv – Bulgaria, 2017 - unde a participat alături de violoncelistul Valentin Dimitrie Simion. Are o bogată activitate ca solist, a participat la cursuri de măiestrie cu profesori renumiți -Constantin Sandu-Portugalia, Adrian Suciu-Austria, Vlad Dimulescu-România.

Reprezentanții Casei Ruse din București atrag atenția că, din cauza numărului mic de locuri disponibile, doritorii sunt rugați să solicite, printr-un mesaj privat, rezervarea locurilor.
66
Tagurile:
București
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului