Maria Zaharova

Maria Zaharova peste nas Occidentului în cazul incidentului din Belarus

1364
(reînnoit 20:27 25.05.2021)
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a pus la punct în stilul său inimitabil liderii occidentali: lumea își aduce aminte de ”toate cazurile de răpiri violente, debarcări forțate și arestări ilegale făcute de gardienii ordinii și gardienii moralei”.

BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. Directă și originală ca de obicei, ambasadoarea Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a reacționat după ce liderii occidentali au reacționat la incidentul din Belarus.

Referindu-se la definirea drept ”șocant” a ceea ce s-a petrecut, Maria Zaharova consideră că  ”Șocant ceea ce Vestul numește ′′șocant" în incidentul din spațiul aerian din Belarus”.  

”Viața „democrațiilor civilizate” de-a lungul traiectoriei ”quod licet Iovi, non licet bovi” (Ce i se cuvine lui Jupiter, nu i se cuvine boului – proverb și joc de cuvinte din latină, Iovi – Jupiter, bovi – bou, n,n,) a încetat de mult să mai fie relevantă din cauza pierderii adevăratelor calități de lider adevărate”, scrie Maria Zaharova.

Maria Zaharova continuă metaforic: ”Sângele și suferința a milioane de oameni din întreaga lume au scos podiumul de pe care au predicat de sub demagogii occidentali”.

Ambasadoarea consideră că ori incidentul NU are trebui să fie șocant… ori ”totul” ar trebui să fie șocant: ”de la aterizarea forțată din Austria a avionului președintelui Boliviei la cererea Statelor Unite, la cea din Ucraina după 11 minute de decolare a aeronavei bieloruse cu un activist anti-Maidan”.

Am mai adăuga noi și încercarea președintelui Poroșenko de a deturna un avion în care presupunea că se aflau agenți ai unei companii militare private.

Maria Zaharova le transmite liderilor occidentali că ”utilizarea informațiilor și a campaniilor politice pentru formarea percepției adecvate prin intermediul mass-media nu aduce efectul dorit” pentru că atât memoria publică, dar mai ales mass media sau internetul își amintesc de ”toate cazurile de răpiri violente, debarcări forțate și arestări ilegale făcute de „gardienii ordinii și gardienii moralei”.

Adică de statele occidentale și diversele servicii din subordinea lor. O palmă pentru liderii occidentali – în stilul unic al Mariei Zaharova!

***

Reamintim că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a subliniat că „este important ca situația să fie evaluată într-un mod lucid, mai ales că autoritățile din Belarus sunt gata să furnizeze toate informațiile necesare”.

Deci, Lavrov cere ca lumea să nu se grăbească să evalueze situația. Lavrov a reamintit și scandalosul episod din 2013, când, la insistența Statelor Unite, Austria a forțat avionul președintelui Boliviei să aterizeze. Evident, nu s-au dat sancțiuni, nu a fost nimeni din Occident șocat – și nici măcar nu s-au cerut scuze!

Aterizare de urgență a avionului la Minsk și arestarea lui Roman Protașevici, care se afla la bord, nu este prima de acest gen în istoria aviației aeriene.

Un incident similar de rang înalt a avut loc în 2013. Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a pus la sol avionul președintelui bolivian Evo Morales la Viena, care se îndrepta spre Moscova, în legătură cu informații despre posibila prezență a lui Edward Snowden la bord. În același timp, autoritățile din Franța, Portugalia, Italia și Spania au refuzat zborul avionul prezidențial în spațiul lor aerian.

1364
Tagurile:
Maria Zaharova

Vaccin-gumă de mestecat

75
(reînnoit 17:55 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

75
Tagurile:
Vaccinare

Загрузка...
Casa Rusă

Casa Rusă din București invită la un recital Rahmaninov

38
(reînnoit 19:12 18.06.2021)
Joi, 15 iulie 2021, Casa Rusă din București, BES România și Asociația SmartArt invită iubitorii de muzică la un minunat spectacol clasic, începând cu ora 19.00. Ce lucrări ale marelui artist Serghei Rahmaninov sunt în program.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Iubitorii de muzică clasică și, în special, cei îndrăgostiți de creația marelui compozitor rus Serghei Rahmaninov sunt invitați la un minunat spectacol clasic joi, 15 iulie 2021, cu începere de la ora 19.00.

Invitația le este adresată de Casa Rusă din București, BES România, precum și de Asociația SmartArt.

Piesele vor fi interpretate Mihaela Mitrofan-vioară, Valentin Dimitrie Simion-violoncel și Dragoș Daniel Saliu-pian ei fiind trei dintre cei mai buni studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale.
Admiratori ai spiritului muzical rus, ei vor interpreta două lucrări emblematice din creația lui Serghei Rahmaninov.

Este vorba despre Trio elegiac nr.1 în sol minor și Trio elegiac nr.2 op.9 în re minor ”În memoria unui mare artist”, dedicat lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Mihaela Mitrofan a obținut numeroase premii naționale și internaționale printre care Marele Premiul la Concursul Internațional ”Rovere d’oro”, în Italia în anul 2019. A participat la cursuri de măiestrie în România și Elveția cu profesori și soliști recunoscuți la nivel internațional printre care Mihaela Martin, Șerban Lupu, Silvia Marcovici.

Valentin Dimitrie Simion a câștigat peste 50 de premii I la competiții naționale și internaționale de violoncel și muzică de cameră. Amintim Concursul Internațional de la Plovdiv - Bulgaria 2017), Concursul Internațional ”The Muse” - Grecia 2018, ”The North International Music Competition” - Stockholm 2019, Concursul Internațional ”Jan Vychytil” - Praga 2020.
A concertat ca solist al Filarmonicilor din Rm. Vâlcea, Sibiu și Bacău și a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori renumiți români și străini.

Dragoș Daniel Saliu a câștigat numeroase competiții dedicate pianului și muzicii de cameră de-a lungul anilor de formare la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”.

Este vorba despre Concursul Internațional ”Ville de Gagny” - Franța 2013, Concursul Internațional ”Craiova Piano”  -2015, 2017 - și Concursul Internațional de la Plovdiv – Bulgaria, 2017 - unde a participat alături de violoncelistul Valentin Dimitrie Simion. Are o bogată activitate ca solist, a participat la cursuri de măiestrie cu profesori renumiți -Constantin Sandu-Portugalia, Adrian Suciu-Austria, Vlad Dimulescu-România.

Reprezentanții Casei Ruse din București atrag atenția că, din cauza numărului mic de locuri disponibile, doritorii sunt rugați să solicite, printr-un mesaj privat, rezervarea locurilor.
38
Tagurile:
București
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035