VIDEO: Putin, despre testele de succes ale complexului S-500

430
(reînnoit 18:08 25.05.2021)
Testele sistemelor de rachete S-500 s-au finalizate cu succes, a declarat președintele Federației Ruse ,Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 25 mai - Sputnik. Testele sistemelor de rachete antiaeriene S-500 s-au finalizate cu succes, a declarat Vladimir Putin, deschizând o serie de întâlniri la Soci cu conducerea Ministerului Apărării și șefii întreprinderilor din industria de apărare.

"În Forțele Aerospatiale, aproximativ 70 la sută din regimentele de rachete antiaeriene au fost re-echipate cu sisteme moderne S-400, următorul pas este furnizarea de complexe S-500 trupelor", a adăugat președintele.

El a subliniat că situația dificilă din lume și riscurile potențiale la frontierele rusești necesită un grad ridicat de pregătire pentru luptă din partea forțelor armate.

„Prin urmare, vom continua să îmbunătățim structura și compoziția armatei și a marinei, să le dotăm activ cu arme moderne, echipamente militare și speciale și să sprijinim dezvoltarea potențialului întreprinderilor de apărare și a birourilor de proiectare care dezvoltă și produc arme avansate și echipamente ", a spus Putin.

Sistemul de apărare aeriană S-500 Prometei aparține unei noi generații de sisteme sol-aer. Conform datelor din surse deschise, raza sa de distrugere este de aproximativ 600 de kilometri.

Este un complex versatil de interceptare cu rază lungă și de altitudine, capabil să detecteze și să lovească simultan până la zece ținte balistice supersonice care zboară la viteze de până la șapte kilometri pe secundă. De asemenea, sistemul va putea distruge ținte aerodinamice, inclusiv aeronave, elicoptere și rachete de croazieră.

Potrivit ministrului adjunct al apărării, Alexei Krivoruchko, forțele armate planifică să primească primele complexe S-500 în 2021, livrarea în serie va începe în 2025.

430
Tagurile:
Vladimir Putin, S-500
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

250
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

250
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute