Ежегодное послание президента РФ Федеральному Собранию

Putin, gata discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei

356
(reînnoit 16:30 24.05.2021)
Rusia și Ucraina au luat legătura cu scopul de a pregăti o posibilă întrunire a celor doi preşedinţi în cazul Crimeea, însă purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat că nu vor putea exista discuții „cu nimeni” despre apartenența peninsulei.

BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik. Vladimir Putin este gata să discute cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski cazul Crimeei dacă este vorba de cooperare transfrontalieră, dar nu despre apartenența acestei regiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov. Acesta a mai menționat că încă sunt multe de făcut pentru a se aranja o întâlnire între cei doi preşedinţi.

„De exemplu, interlocutorii noștri ucraineni ne spun: «Vom discuta despre Crimeea». Să discutăm despre Crimeea din punctul de vedere al dezvoltării cooperării transfrontaliere. Rusia a lansat cooperarea între regiunile sale și țările străine. Sunt sigur că Vladimir Poutine va fi pregătit pentru aceasta. Dar [nu se va discuta despre] faptul că Crimeea este o regiune rusă, acest lucru nu se va discuta vreodată cu nimeni”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru postul de televiziune Rossiya 1.

Peskov a numit această eventualitate drept un „impas”.

„În Constituție este scris negru pe alb că constituie o infracțiune a vorbi despre înstrăinarea teritoriului rus […]. Mai avem încă multe de făcut, să continuăm schimbul de opinii și apoi vedem unde ne aflăm. Acest schimb de opinii este în desfăşurare”, a adăugat Peskov, citat de Sputnik France. 

Au fost stabilite contacte pentru o posibilă întrunire între preşedintele rus și cel ucrainean, dar nu este un lucru simplu, a spus anterior Dmitri Peskov.

„Într-adevăr, există contacte. Din partea noastră este colegul meu Dmitri Kozak [șef adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, n. red.]. Ne gândim la un plan al chestiunilor care trebuie discutate […]. Dar acesta este mai degrabă conceptual, nu ceva concret”, a spus Peskov, referindu-se la afirmația lui Volodimir Zelenski cu privire la un început de dialog între administrațiile prezidențiale la o următoare întâlnire.

Dmitri Peskov a evitat să se refere la „puncte concrete pe o posibilă agendă”. „Este încă doar un proces, fără să existe o concretizare sau substanță”, a subliniat acesta.

356
Tagurile:
Vladimir Putin
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”

45
Experții din SUA propun crearea unui minister al adevărului pentru a forma un tablou asupra lumii, convenabil autorilor lui.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Experții din SUA propun formarea unui “minister al adăvărului”, care va forma o tabloul al lumii convenabil creatorilor lui, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin.

Într-un discurs rostit la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, acesta a indicat asupra faptului că “departamentul de stat al SUA vorbește peste tot despre libera circulație ainformației, iat giganții IT americane, care controlează rețelele de socializare și hosting video, pur și simplu, blochează conturile, pozițiile cărora nu se incadrează în discursul liberal”.

“Chiar și Trump nu a fost cruțat, iar pentru el, apropo, la ultimele alegeri prezidenațiale au votat aproximativ 75 de milioane de americani”, a adăugat Narîșkin.

În ultimele luni Facebook a lichidat sute de profiluri din Rusia, cu un public de sute de mii de utilizatori, a adăugat Narîșkin. “O politică agresivă similară promovează Youtube și Twitter”, a menționat directorul SVR.

“Dar toate acestea sunt floare la urcehe comparative cu propunerile experților Universității din Stanford, de a crea un grup operativ cu participarea politicienilor, jurnaliștilor și reprezentanților companiilor IT, care se va ocupa cu combaterea dezinformării și de formării unui așa-numit discurs corect. Șeful acestui grup trebuie să devină, în esență “regele realității”, a subliniat Narîșkin. “E un minister al adevăr în sensul deplin al cuvântului, descris cândvs de Orwell”.
45
Tematic
Narîșkin: Terorismul servește drept instrument în lupta pentru dominare
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”
Șeful SVR: Experții din SUA vor să creeze un “minister al adevărului”

Загрузка...
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin

Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”

98
Problemele dialogului dintre Rusia și Occident sunt cauzate de o diferența a abordărilor valorice, consideră șeful SVR, Serghei Narîșkin.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că o cauză a problemelor în dialogul cu Occidentul este diferența în abordările valorice, iar discuțiile despre o pretinsă activitate distructivă a Rusiei sunt necesare pentru a-și justifica incapacitatea de a-și rezolva problemele, transmite RIA Novosti.

“La o astfel de diferență fundamentală în abordările valorice, oare ar trebui să ne surprindă existența unor probleme în dialogul între Rusia și Occident, precum și tentativele permanente ale SUA și statelor UE de a explica toate problemele interne prin așa-numita activitate malițioasă a Moscovei”, a menționat Narîșkin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova.

Potrivit șefului SVR, spre deosebire de Occident, Rusia susține invariabil valorile generale umane.

“În contrapondere cu pseudovalorile liberale occidentale, Rusia și majoritatea statelor lumii apără adevăratele valori generale umane: respectul față de părinți, grija pentru copii, relația istorică, culturală și spirituală cu locul unde omul s-a născut și trăiește, susținerea virtuților și, în cele din urmă, dreptul popoarelor la o dezvoltare particulară”, a conchis Serghei Narîșkin.

98
Tagurile:
Serghei Narîșkin
Tematic
Șeful SVR: Ce informații culege spionajul rusesc
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Șeful SVR: Cine este principalul oponent al spionajului rusesc

Загрузка...
Aleksandar Vulin (File)

Serbia: „Vom rămâne neutri militar” - poziția Serbiei cu privire la NATO, neschimbată