Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa

Lavrov, despre deschiderea frontierelor UE cu certificate „covid”

492
(reînnoit 15:49 24.05.2021)
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a comentat deschiderea frontierelor UE pe baza certificatelor „covid”, menționând că întroducerea acestora nu ar trebui să fie una discriminatorie.

BUCUREȘTI, 24 mai - Sputnik. Deschiderea frontierelor UE pe fondul introducerii diferitelor tipuri de certificate „covid” nu ar trebui să ducă la discriminare, este important să se țină seama de existența vaccinurilor „non-occidentale”, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

El a menționat că astăzi în Europa se propune utilizarea „certificatelor digitale verzi”. Acestea vor confirma fie faptul vaccinării, fie rezultatele negative ale testelor pentru coronavirus, fie prezența imunității din cauza unei boli anterioare. "Până în prezent, aceste planuri sunt axate, în primul rând, pe restabilirea fluxurilor turistice în UE", a spus ministrul.

Ministrul de externe a adăugat că se discută problema compatibilității certificatelor europene cu documente similare sau aplicații digitale utilizate în țări terțe.

"Există, de asemenea, o propunere din partea Comisiei Europene de a facilita intrarea în statele UE din țări terțe pentru persoanele vaccinate cu anticonvulsivante. În timp ce vorbim despre vaccinuri aprobate numai de către EMA sau OMS. Ultimul cuvânt din regulamentul de intrare a turiștii din țări terțe rămân în țările membre ale UE. Mulți dintre ei sunt extrem de interesați de reluarea turismului din Rusia ", a spus ministrul.

"La rândul nostru, reamintim colegilor noștri din UE că orice măsuri pe care le iau ar trebui să fie nediscriminatorii și să ia în considerare existența vaccinurilor anticovid de origine" non-occidentală ", a subliniat Lavrov.

492
Tagurile:
Serhei Lavrov
Тема:
Certificatul european COVID-19 (30)
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

233
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

233
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute