Vaccinul Sputnik V pe fonul flagului Uniunii Europene

UE pedepsește Ungaria pentru a folosit vaccinul rusesc Sputnik

508
(reînnoit 15:49 24.05.2021)
Rusofobia la nivel european a ajuns atât de departe încât Bruxelles-ul pedepsește un stat membru și pe cetățenii să pentru că au folosit vaccinul rusesc Sputnik.

BRUXELLES, 24 mai – Sputnik. UE a transformat pașaportul de vaccinare într-o armă geopolitică. Astfel, secretarul francez de stat însărcinat cu Afaceri Europene, Clément Beaune, a afirmat astăzi la BFMTV că doar “vaccinurile autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente” vor fi recunoscute de pașaportul sanitar european.

Afirmând că doar vaccinurile autorizate de EMA vor fi recunoscute de certificatul verde, el a adăugat: “Nu se pune problema să intri în Franța cu un vaccin pentru care nu ești sigur de protecția oferită”, referindu-se la vaccinul rusesc Sputnik, care a fost achiziționat de Ungaria, dar și la cele produse de China.

“Vaccinul în acest caz specific nu va fi suficient, fie că vine din China, Chile sau Ungaria … Pentru că vrem să fim siguri că oamenii care vin în Franța sunt bine protejați”, a spus oficialul francez, negând astfel evidențele și studiile publicate inclusiv în reviste occidentale de prestigiu despre siguranța și protecția oferită de vaccinul Sputnik.

Bruxelles-ul folosește așadar pașaportul de vaccinare ca un instrument de luptă geopolitică, sancționând Ungaria pentru relațiile ei bune cu Rusia și pentru faptul că nu a așteptat după vaccinurile din UE, venite cu întârziere, ci a ales să își protejeze populația cu vaccin rusesc.

Acesta nu este prima măsură politică luată împotriva vaccinului Sputnik. Acum o săptămână, şeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narâskin, a arătat că UE împiedică aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V în Europa din raţiuni politice.

„În spatele acestui lucru se află o competiţie inamicală, banala corupţie şi o politică inumană în care bolile, suferinţa şi moartea oamenilor se află pe planul doi”, a declarat Narâşkin într-un comunicat publicat de SVR.

Dar, dacă ar aproba vaccinul Sputnik la nivelul UE, acesta ar trebui acceptat automat și pe certificatul de vaccinare, și astfel Bruxelles-ul ar pierde instrumentul cu care pedepsește Ungaria pentru politica ei independentă și suverană!

508
Tagurile:
Ungaria, Sputnik V
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

123
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

123
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute