Guvernul rus a aprobat acumularea în lingouri de aur a Fondului Bogăției Naționale

359
(reînnoit 13:42 23.05.2021)
Fondul Bogăției Naționale a primit undă verde pentru diversificarea activelor prin investiții în aur, prim-ministrul țării Mikhail Mishustin semnând vineri ordinul respectiv.

BRUXELLES, 23 mai – Sputnik. "Rezervele financiare ale Fondului Bogăției Naționale pot fi alocate în conturile Băncii Rusiei sub formă de metale prețioase, în special aur, care este văzut în mod tradițional ca unul dintre activele defensive" , a declarat biroul de presă al cabinetului, potrivit RT.

Potrivit guvernului, decizia, propusă la sfârșitul anului 2020, va permite diversificarea investițiilor fondului pentru a asigura siguranța acestora și pentru a crește randamentele alocărilor.

Fondul Bogăției Naționale face parte din activele bugetului federal al Rusiei. A fost creat pentru a sprijini sistemul național de pensii, iar fondurile pot fi folosite și pentru acoperirea deficitelor bugetare în perioade de criză. Începând cu 1 ianuarie, activele fondului se ridicau la peste 13,5 trilioane de ruble, sau aproape 184 miliarde de dolari, potrivit Ministerului Finanțelor.

Pe termen lung, metalele prețioase sunt mult mai durabile pentru investiții decât activele pieței financiare.

La începutul acestui an, Banca Centrală Rusă a raportat că în 2020 valoarea rezervelor de aur ale Rusiei a depășit deținerile sale în dolari SUA pentru prima dată. La sfârșitul lunii iunie 2020, Rusia deținea 128,5 miliarde de dolari în aur, care reprezintă 22,9% din rezervele sale internaționale, depășind deținerile în dolari SUA cu aproape 4 miliarde de dolari.

359
Tagurile:
aur, Rusia
Tematic
Ministrul britanic al Apărării: Rusia -„inamicul, care reprezinta amenințarea numărul unu”
Rusia a îndemnat SUA și UE să nu se amestece în treburile interne ale Republicii Moldova
Iohannis vrea un document al UE pentru relația cu Rusia
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”

26
Experții din SUA propun crearea unui minister al adevărului pentru a forma un tablou asupra lumii, convenabil autorilor lui.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Experții din SUA propun formarea unui “minister al adăvărului”, care va forma o tabloul al lumii convenabil creatorilor lui, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin.

Într-un discurs rostit la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, acesta a indicat asupra faptului că “departamentul de stat al SUA vorbește peste tot despre libera circulație ainformației, iat giganții IT americane, care controlează rețelele de socializare și hosting video, pur și simplu, blochează conturile, pozițiile cărora nu se incadrează în discursul liberal”.

“Chiar și Trump nu a fost cruțat, iar pentru el, apropo, la ultimele alegeri prezidenațiale au votat aproximativ 75 de milioane de americani”, a adăugat Narîșkin.

În ultimele luni Facebook a lichidat sute de profiluri din Rusia, cu un public de sute de mii de utilizatori, a adăugat Narîșkin. “O politică agresivă similară promovează Youtube și Twitter”, a menționat directorul SVR.

“Dar toate acestea sunt floare la urcehe comparative cu propunerile experților Universității din Stanford, de a crea un grup operativ cu participarea politicienilor, jurnaliștilor și reprezentanților companiilor IT, care se va ocupa cu combaterea dezinformării și de formării unui așa-numit discurs corect. Șeful acestui grup trebuie să devină, în esență “regele realității”, a subliniat Narîșkin. “E un minister al adevăr în sensul deplin al cuvântului, descris cândvs de Orwell”.
26
Tematic
Narîșkin: Terorismul servește drept instrument în lupta pentru dominare
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”
Șeful SVR: Experții din SUA vor să creeze un “minister al adevărului”

Загрузка...
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin

Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”

94
Problemele dialogului dintre Rusia și Occident sunt cauzate de o diferența a abordărilor valorice, consideră șeful SVR, Serghei Narîșkin.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că o cauză a problemelor în dialogul cu Occidentul este diferența în abordările valorice, iar discuțiile despre o pretinsă activitate distructivă a Rusiei sunt necesare pentru a-și justifica incapacitatea de a-și rezolva problemele, transmite RIA Novosti.

“La o astfel de diferență fundamentală în abordările valorice, oare ar trebui să ne surprindă existența unor probleme în dialogul între Rusia și Occident, precum și tentativele permanente ale SUA și statelor UE de a explica toate problemele interne prin așa-numita activitate malițioasă a Moscovei”, a menționat Narîșkin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova.

Potrivit șefului SVR, spre deosebire de Occident, Rusia susține invariabil valorile generale umane.

“În contrapondere cu pseudovalorile liberale occidentale, Rusia și majoritatea statelor lumii apără adevăratele valori generale umane: respectul față de părinți, grija pentru copii, relația istorică, culturală și spirituală cu locul unde omul s-a născut și trăiește, susținerea virtuților și, în cele din urmă, dreptul popoarelor la o dezvoltare particulară”, a conchis Serghei Narîșkin.

94
Tagurile:
Serghei Narîșkin
Tematic
Șeful SVR: Ce informații culege spionajul rusesc
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Șeful SVR: Cine este principalul oponent al spionajului rusesc

Загрузка...
Aleksandar Vulin (File)

Serbia: „Vom rămâne neutri militar” - poziția Serbiei cu privire la NATO, neschimbată