RT vizitează baza militară rusească de ultimă generație din regiunea arctică VIDEO

950
Baza „Arctic Shamrock” a Rusiei este cea mai nordică unitate militară cu personal permanent din lume, reflectând puterea militară a Moscovei în regiunea bogată în resurse. RT a făcut un tur al acesteia. Imagini impresionante.

BUCUREŞTI, 22 mai – Sputnik. Baza „Arctic Shamrock” a fost dezvăluită oficial acum câțiva ani și de atunci a dobândit câteva capacități suplimentare, potrivit armatei ruse. Acum se mândrește cu o unitate dedicată pentru supravegherea electronică și și-a consolidat aerodromul pentru a permite aterizarea avioanelor mai grele, precum bombardierele Tu-95 cu capacitate nucleară. Baza și-a sporit capacitățile defensive împotriva atacurilor navale cu o baterie de rachete mobile anti-nave Bastion.

Baza servește în primul rând ca parte a sistemului integrat de apărare anti-aeriană al Rusiei. Igor Zhdanov de la RT a efectuat o vizită la bază şi a vorbit cu personalul militar de acolo.

Baza este situată în arhipelagul Țării Franz Josef și a fost construită ca parte a efortului Rusiei de a-și asigura frontiera de nord. A fost, de asemenea, un loc de testare a tehnologiilor care au fost folosite pentru a construi „Trifoiul din Nord”, noua bază cu aspect mai utilitar de pe insula Kotelny. Ambele unităţi au fost proiectate pentru a funcționa în mod autonom pentru perioade lungi de timp în climatul dur, cu impact minim asupra mediului.

Turul pe care RT l-a desfășurat, împreună cu alte agenţii media internaționale, a avut loc înainte de o sesiune a Consiliului Arctic din Reykjavik, Islanda. Consiliul include opt națiuni care au pretenții asupra apelor arctice datorită locațiilor lor geografice, Rusia având cea mai mare parte datorită teritoriului ei vast.

Înainte de summit, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a respins ceea ce a numit a fi „lamentări” ale SUA și aliaților săi cu privire la prezența militară rusă în regiune. „Toată lumea știe de mult timp că acesta este teritoriul nostru, acesta este pământul nostru şi suntem responsabili să ne asigurăm securitatea coastei arctice. Și tot ceea ce face țara noastră acolo este absolut legal și legitim”, a declarat ministrul rus.

950
Tagurile:
Arctica, RT

Vaccin-gumă de mestecat

152
(reînnoit 17:55 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

152
Tagurile:
Vaccinare

Загрузка...
Casa Rusă

Casa Rusă din București invită la un recital Rahmaninov

66
(reînnoit 19:12 18.06.2021)
Joi, 15 iulie 2021, Casa Rusă din București, BES România și Asociația SmartArt invită iubitorii de muzică la un minunat spectacol clasic, începând cu ora 19.00. Ce lucrări ale marelui artist Serghei Rahmaninov sunt în program.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Iubitorii de muzică clasică și, în special, cei îndrăgostiți de creația marelui compozitor rus Serghei Rahmaninov sunt invitați la un minunat spectacol clasic joi, 15 iulie 2021, cu începere de la ora 19.00.

Invitația le este adresată de Casa Rusă din București, BES România, precum și de Asociația SmartArt.

Piesele vor fi interpretate Mihaela Mitrofan-vioară, Valentin Dimitrie Simion-violoncel și Dragoș Daniel Saliu-pian ei fiind trei dintre cei mai buni studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale.
Admiratori ai spiritului muzical rus, ei vor interpreta două lucrări emblematice din creația lui Serghei Rahmaninov.

Este vorba despre Trio elegiac nr.1 în sol minor și Trio elegiac nr.2 op.9 în re minor ”În memoria unui mare artist”, dedicat lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Mihaela Mitrofan a obținut numeroase premii naționale și internaționale printre care Marele Premiul la Concursul Internațional ”Rovere d’oro”, în Italia în anul 2019. A participat la cursuri de măiestrie în România și Elveția cu profesori și soliști recunoscuți la nivel internațional printre care Mihaela Martin, Șerban Lupu, Silvia Marcovici.

Valentin Dimitrie Simion a câștigat peste 50 de premii I la competiții naționale și internaționale de violoncel și muzică de cameră. Amintim Concursul Internațional de la Plovdiv - Bulgaria 2017), Concursul Internațional ”The Muse” - Grecia 2018, ”The North International Music Competition” - Stockholm 2019, Concursul Internațional ”Jan Vychytil” - Praga 2020.
A concertat ca solist al Filarmonicilor din Rm. Vâlcea, Sibiu și Bacău și a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori renumiți români și străini.

Dragoș Daniel Saliu a câștigat numeroase competiții dedicate pianului și muzicii de cameră de-a lungul anilor de formare la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”.

Este vorba despre Concursul Internațional ”Ville de Gagny” - Franța 2013, Concursul Internațional ”Craiova Piano”  -2015, 2017 - și Concursul Internațional de la Plovdiv – Bulgaria, 2017 - unde a participat alături de violoncelistul Valentin Dimitrie Simion. Are o bogată activitate ca solist, a participat la cursuri de măiestrie cu profesori renumiți -Constantin Sandu-Portugalia, Adrian Suciu-Austria, Vlad Dimulescu-România.

Reprezentanții Casei Ruse din București atrag atenția că, din cauza numărului mic de locuri disponibile, doritorii sunt rugați să solicite, printr-un mesaj privat, rezervarea locurilor.
66
Tagurile:
București
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului