Pavel Alekseenko

Un diplomat de excepție părăsește România

1284
Unul dintre cei mai apreciați diplomați ai Ambasadei Rusiei la București revine la Moscova, lăsând o impresie excelentă românilor care l-au cunoscut.

BUCUREȘTI, 21 mei – Sputnik. În aceste zile se încheie mandatul diplomatului Pavel Alekseenko, secretar al Ambasadei Rusiei la București. Alekseenko se întoarce acum la Moscova pentru a-și continua cariera în cadrul Ministerului Afacerilor  Externe al Federației Ruse.

Cei care l-au cunoscut au avut plăcerea descoperirii unui diplomat dornic să dezvolte relațiile cu România, iar pentru aceasta calea pe care a adoptat-o Pavel Alekseenko a fost cât mai buna cunoaștere a țării, sub cele mai diverse aspecte ale ei.

Excelent vorbitor de limba română, diplomatul din Moscova a fost preocupat să cunoască istoria și cultura României, tradițiile, dar și să colinde țara noastră, ca turist.

Pavel Alekseenko a fost foarte apreciat de ziariști, dar și de oamenii politici sau de personalități ale culturii care au participat la evenimente organizate de Ambasada Rusiei.

Diplomat de stil nou, elegant și jovial, cult și pasionat de nobila sa profesie, Pavel Alekseenko a participat la multe dezbateri interesante, în care punctele de vedere contrare au avut ca suport mereu argumente și cunoaștere.

În acest sens, Alekseenko este unul dintre cei care demonstrează că, odată cu Putin și Medvedev, diplomația rusă a devenit poate cea mai deschisă dialogului – evident, pentru cei care doresc să construiască, să dezvolte parteneriate bazate pe respect reciproc și profit bilateral, nu pe impunerea unor condiții și pe dublă măsură.

Alături de alți oameni de presă și de mulți alții care doresc sincer o reluare a relațiilor româno-ruse la cele mai ridicate cote, îmi exprim dorința de a-l revedea pe Pavel Alekseenko din nou la București, cu un nou mandat.

Până atunci, în numele meu și al redacției Sputnik Moldova – România, îi urez lui Pavel Alekseenko mult succes în cariera diplomatică!

1284
Tagurile:
România, Rusia, Diplomat
Exercițiile ucraineano-americane Fearless Guardian 2015

Putin: Dacă am trimite trupe la frontiera SUA, cum ați reacționa?

24
Vladimir Putin se întreabă cum ar fi reacționat SUA dacă Rusia ar fi trimis trupe în apropierea frontierei americane.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat într-un interviu oferit NBC că exercițiile NATO și SUA au loc în proximitatea frontierelor rusești, întrebându-se ce reacție ar fi urmat dacă Rusia ar face la fel.

“Când a fost întrebat despre recenta mișcare a trupelor Rusiei în apropierea frontierelor ucrainene, care au provocat temeri de o eventuală invazie, Putin a spus că Rusia își desfășoară exercițiile militare pe propriul teritoriu. Președintele a spus că NATO își desfășoară exercițiile militare în apropierea frontierelor rusești, menționând exercițiile SUA în Alaska, care, precum a amintit, se află în apropierea frontierelor rusești”, informează postul de televiziune.

“Imaginați-vă dacă ne-am trimite trupele în proximitatea frontierelor voastre. Cum ați fi reacționat?”, a declarat Putin.

24
Tagurile:
SUA, Vladimir Putin
Tematic
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
SUA, Rusia și Europa s-au unit împotriva Ucrainei
Trump: SUA se află într-o poziție defectuoasă, fără respectul Rusiei

Загрузка...
Incendiu

Explozie masivă: Momentul în care o benzinărie sare în aer - Video

41
(reînnoit 15:51 14.06.2021)
În rețele de socializare au apărut imagini cu explozia puternică de la o benzinărie din Novosibirsk, Rusia.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Martorii oculari au publicat în rețele de socializare imagini cu momentul exploziei de la o benzinărie din orașul Novosibirsk, federația Rusă.

În video se observă cum un nor de foc s-ar ridicat în aer. Cerul din zona deflagrației este acoperit de fum.

Incidentul a avut loc pe șoseaua Gusinobrdoskaia, 60. Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați, iar pompierii luptă cu flăcările. Periodic se aud exploziile baloanelor cu gaz.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Situații Excepționale, șase persoane au avut de suferit în urma accidentului, dintre care patru au fost spitalizate.

41
Tagurile:
explozie
Tematic
Explozie la o fabrică de muniții din Serbia - locuitorii au fost evacuați (VIDEO)
Parchetul General preia ancheta în cazul exploziei din Arad
Ministrul de Interne, despre explozia de la Arad: ”Și acesta putea fi oprit”

Загрузка...