Лесозаготовка

Rusia introduce o taxă de 10% la exportul anumitor tipuri de cherestea

171
Federația Rusa va introduce o taxă de 10% la exportul anumitor tipuri de cherestea, tariful va fi valabil până la sfârșitul anului.

BUCUREȘTI, 21 mai - Sputnik. De la 1 iulie, Rusia va introduce o taxă de zece la sută la exportul anumitor tipuri de cherestea prelucrată aproximativ; tariful va fi valabil până la sfârșitul anului, a declarat serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.

Pentru conifere și stejar, rata taxei va fi de zece la sută, dar nu mai puțin de 13 și 15 euro pe metru cub, respectiv, pentru fag și frasin - același zece la sută, dar nu mai puțin de 50 de euro pe metru cub. Anterior nu au existat interdicții la exportul primului tip, pentru al doilea, taxa a fost stabilită anterior la zece și 12 euro pe metru cub.

Gradul de prelucrare va fi determinat de limita pentru nivelul de umiditate.

Se menționează faptul că taxele vor permite limitarea exportului de cherestea sub masca lemnului tăiat, reducerea creșterii prețurilor pentru acesta și reorientarea afacerii către producția de produse cu valoare adăugată ridicată.

„În același timp, guvernul lucrează la extinderea restricțiilor ce ține de exportul de cherestea”, se spune în declarație.

În septembrie anul trecut, președintele Vladimir Putin a dat indicații Cabinetului de Miniștri să impună interzicerea completă a exportului de cherestea neprelucrată de la 1 ianuarie 2022. Autoritățile discută, de asemenea, o reformă pe scară largă a sistemului forestier.

171
Tagurile:
Lemn, Rusia
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră

996
(reînnoit 20:42 23.06.2021)
În legătură cu incidentul din Marea Neagră, Maria Zaharova dă britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional, folosind… marfa clientului!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, dă un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să iasă din apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras lovitori de avertisment.

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „marfa clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”3 știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusă””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctânc că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și distrugător: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său. 

 

996
Tagurile:
Mariei Zaharova

Загрузка...
Putin, Macron și Putin

Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

164
Merkel și Macron vor să-l invite pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea ca Uniunea Europeană să examineze problema invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la summitul UE, susține ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice.

Potrivit diplomaților inițiativa a venit din partea Merkel, fiind susținută de Macron.

Sursele care sunt informate cu mersul negocierilor au declarat că reprezentanții Berlinului și Parisului, la reuniunea de la Bruxelles de miercuri au făcut un pas neașteptat pentru ceilalți membri, înaintând propunerii legate de relațiile cu Kremlinul.

164
Tagurile:
Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
„Calea cea mai bună”: nemții au rămas fascinați de articolul lui Putin pentru Die Zeit
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin
Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice
Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

Загрузка...
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu: ”Indivizi în funcții cheie urmăresc bage spaima în populație”