Vladimir Putin și Joe Biden

Kremlinul, despre întâlnirea dintre Putin și Biden

238
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu este încă pregătit să vorbească despre întâlnirea președintelui rus Vladimir Putin cu omologul său american Joe Biden.

BUCUREȘTI, 21 mai - Sputnik. Kremlinul nu este încă pregătit să vorbească despre întâlnirea președintelui rus Vladimir Putin cu omologul său american Joe Biden, ministrul de externe Sergei Lavrov a raportat liderului rus rezultatele negocierilor cu secretarul de stat american Anthony Blinken, acum președintele însuși va lua o decizie, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Încă nu suntem pregătiți să spunem nimic. Lavrov a raportat președintelui, iar președintele va lua o decizie", a declarat Peskov pentru RIA Novosti, răspunzând la întrebarea despre perspectivele summitului  ruso-american.

238
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin, Kremlin
Тема:
Summit Putin - Biden (56)
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

260
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

260
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute