Maria Zaharova

MAE rus a anunțat despre creșterea activității militare a NATO în Marea Neagră

218
Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a declarat în candrul unui briefing de presă că asistăm la o creștere a activității militare NATO în Marea Neagră.

Creșterea activității militare a NATO în Marea Neagră și creșterea numărului de exerciții cu Kievul nu contribuie la o soluționare în Donbass, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Astfel de planuri militariste de la Kiev corespund acumulării activității militare a NATO pe teritoriul Ucrainei și în Marea Neagră", a spus Zaharova în cadrul unui briefing de presă de vineri.

Ea a menționat că, în acest moment, în acest moment se desfășoară „cele mai mari din ultimul sfert de secol” exerciții NATO Defender Europe 21, la care participă 28 de mii de militari din 27 de țări NATO și aliații săi, de rând cu o altă serie de exerciții - Cossack Mace, Silver Saber și Sea Breeze.

„În total, șapte exerciții comune cu țările NATO sunt planificate pe teritoriul Ucrainei anul acesta, 2021, adică la fiecare lună și jumătate până la două luni, are loc una sau alta manevră militară. Toate acestea nu contribuie la reglementarea ucraineană", a spus Zaharova.
218
Tagurile:
Marea Neagră, NATO, Rusia, Maria Zaharova
Exerciții navale internaționale „Frukus-2012”

Două nave militare NATO au intrat în Marea Neagră

88
Două nave militare NATO, dotate cu rachete ghidate, au pătruns în Marea Neagră. Forțele navale rusești sunt cu ochii pe ele.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Două nave militare NATO, înarmate cu rachete ghidate, au intrat luni în Marea Neagră, aflându-se în vizorul forțelor flotei rusești, a declarat jurnaliștilor reprezentanții Centrului Național de Control al Apărării.

“Forțele și mijloacele flotei de la Marea Neagră au purces la monitorizarea acțiunilor distrugătorului cu rachete ghidate Defender, al forțelor navale britanice, și fregata Everton al forțelor navale ale Olandei, care au intrat pe 14 iunie 2021 în bazinul Mării Negre”, a declarat Centrul.

88
Tagurile:
Marea Neagră
Tematic
Pescador dispărut în Marea Neagră, trei membri ai echipajului găsiți morți
MAE rus a anunțat despre creșterea activității militare a NATO în Marea Neagră
Dronă militară prăbuşită în Marea Neagră

Загрузка...
Arhiva personala Andrian Fabian

Ambasada Rusiei, cuvinte de laudă despre evenimentul Ruskie Motoțiclistî

345
De Ziua Rusiei, 12 iunie 2021, la Gura Humorului a avut loc o mare paradă moto, organizată de Ruskie Motoțiclistî International România la care au participat zeci de motocicliști din țară și din străinătate.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Ziua de 12 iunie 2021 a fost una deosebită al Gura Humorului din județul Suceava, acolo unde organizația Ruskie Motoțiclistî International din România a organizat o paradă moto, la care au participat motocicliști din țară și din trăinătate.

Andrian Fabian si Aleksandr Zaldostanov
© Photo : Arhivă personală Aleksandr Zaldostanov

Coordonatorul Ruskie Motițiclistî International România, Andrian Fabian, spunea, în urmă cu ceva timp, pentru Agenția de Presă Spuntik, faptul că invită toți prietenii motocicliști în Bucovina.

”Noi suntem deschiși. Invităm toți prietenii motocicliști în Bucovina la acțiunea pe care o avem noi pe 12 iunie în Gura Humorului. Toți motocicliștii sunt bineveniți. Avem un balmoș tradițional la ceaun din partea casei, muzică, distracție, ne cunoaștem între noi, împărtășim idei…”, declara Andrian Fabian.

Întâlnirea motocicliștilor din data de 12 iunie 2021 a avut loc la baza Pârtiei de schi ”Şoimul” şi au participat reprezentanţii ai multor cluburi moto din ţară.

Acesta a declarat, potrivit adevarul.ro, că motocicliștii nu sunt oameni periculoși, ci prietenoși.

”Ne place să socializăm şi vrem să ne cunoaştem între noi ca şi cluburi din România”, a spus acesta. 

La rândul său, soția lui Andrian Fabian, este o împătimită a motoarelor. Spune că oamenii sunt foarte faini și că se ajută între ei, că a călătorit mult și că a impresionat-o ce a văzut la Moscova.

”Eram în vacanţă şi doamna care se ocupa de grupul nostru ne-a dus în Moscova, pe o colină, şi acolo se adunau motocicliştii. Era fantastic, oamenii adunaţi, îşi împărţeau băutură bună, nu alcoolică, tot felul de sucuri făcute atunci, ascultau muzică, o întreagă armonie. Erau fete frumoase pe motoare şi am zis gata vreau şi eu”, a declarat soția lui Andrian Fabian.

Aceasta a povestiti că, în 2018, a fost cu motorul în Crimeea și că experiența a fost frumoasă și lipsită de incidente.
La festivitatea de deschidere a evenimentului de ieri, 12 iunie 2021, a luat parte şi un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Este vorba despre consilierul Alexander Vasiliev. 

Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor prezenți la evenimentul de la Gura Humorului, despre care a spus că sunt oameni curajoși și a mulțumit pentru ocazia de a se afla printre ei.

”A fost o mirare pentru mine când am aflat că există în România şi clubul Ruskie Motoţiclisti. Pentru mine a fost un semn că influenţa ţării mele nu este numai economică sau culturală, ci şi sportivă”, a mai spus oficialul. 

De asemenea, la această acțiune a participat și preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Rusă, Tudor Afanasov.

345
Tagurile:
Andrian Fabian

Загрузка...
Pâine

Pâinea, carnea și uleiul, mai scumpe: care este cauza

0
Vremea rea ar putea face ca prețul pâinii, al cărnii și al uleiului să crească. Și aceasta pentru că ploile au pus la pământ grâul, orzul și rapița, care riscă acum să putrezească. Ce spun fermierii.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Ploile și vijeliile care au pus stăpânire pe România în ultimele zile au făcut ca recoltele de grâu, orz și rapiță să aibă de suferit.

Mai exact, culturi din acestea au fost efectiv puse la pământ, iar acum riscă să putrezească.

Recoltarea va fi făcută mai târziu și mai greu. Asta înseamnă că și producția va fi mai mică, fapt care va duce, inevitabil, la creșterea prețurilor.

Un fermier din județul Ilfov, Claudiu Davițoiu, spune că recolta i-a fost grav afectată de vremea rea care s-a abătut asupra României în ultima perioadă.

El se întreabă când și cum va face recoltarea, în condițiile în care culturile sunt aproape lipite de pământ.

”Consecințele pentru populație nu vor fi din cauza orzului nostru, ci vor fi din cauza scumpirilor care se fac de obicei la toate produsele, la motorină, la energie... Pentru noi va fi greu să ne asigurăm furajele pentru hrana animalelor. Sperăm, că totuși a plouat, că avem culturile celelalte frumoase și poate nu vom mai avea parte de asemenea fenomene”, spune fermierul.

Acesta estimează, totuși, că în 2021 va fi destul de bine, însă, chiar dacă va fi bine în agricultură, prețurile vor fi mici pentru fermieri, nu vor avea cine știe ce avantaje. Problema este că la raft toate mărfurile se vor scumpi, din cauza energiei, a motorinei, a imputurilor pe care le asigură pentru agricultură, care s-au scumpit.

Vreme rea în continuare

Reamintim că mai multe județe s-au aflat, în ultimele zile, sub incidența codului portocaliu de ploi și vijelii. Este vorba despre Constanța, Teleorman și Ilfov.

Roni
© Sputnik / Miroslav Rotari

Meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru orele următoare.

Începând de astăzi și până miercuri este anunțată vreme instabilă.

Pe parcursul zilei de luni - 14 iunie - vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
Marți și miercuri - 15 și 16 iunie, în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici, informează meteoromania.ro.
     

0
Tagurile:
Ulei, preț, Pâine
Tematic
Vești rele pentru români: ne vom confrunta cu noi scumpiri!
Mai degrabă un deserviciu: De ce Rusiei nu-i este convenabil petrolul prea scump
Franţa: modificări în restricţii? „Am putea plăti scump orice formă de relaxare”
Carnea de pui se scumpește din cauza gripei aviare
Veste proastă pentru români: se scumpește carnea de porc
Români, pregătiți-vă: vin scumpirile!

Загрузка...