Ежегодное послание президента РФ Федеральному Собранию

Putin: Rusofobii încearcă bată în istorie, justifice naziștii

260
(reînnoit 19:46 20.05.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că susofobii și politicienii fără scrupule încearcă să bată în istorie și să justifice infractorii naziști.

BUCUREȘTI, 20 mai - Sputnik. Rusofobii și politicienii fără scrupule încearcă să bată în istorie, să justifice infractorii naziști și să împingă ideile de revizuire a rezultatelor celui de-al doilea război mondial, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Șeful statului, în luarea sa de cuvânt la ședința a comitetului organizatoric „Victoria” în regim de videoconferința, a anunțat despre încercările frecvente de calomniere și denaturare a istoriei Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„Și există un singur motiv - izolarea Rusiei. Cu cât devine mai puternică, mai independentă, cu atât își apără în mod constant interesele naționale, cu atât dorința din afară de a o slăbi este mai mare, discreditarea valorile care unesc societatea. Și uneori minciuna, distorsionează ceea ce este drag oamenilor, pe care sunt crescute noile generații ale cetățenilor noștri și capătă caracter, puncte de vedere ", a spus Putin.

„De aceea, tot felul de rusofobi și politicieni fără scrupule încearcă să bată în istorie, să împingă ideile de revizuire a rezultatelor celui de-al doilea război mondial, justificarea criminalilor naziști”, a adăugat președintele rus.

260
Tagurile:
Istoria, Vladimir Putin, Rusofobie, Nazism
Vladimir Putin

Putin - ce se va întâmpla în Rusia după ce va pleca din funcția de președinte

49
(reînnoit 17:35 14.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin crede că nimic „nu se va prăbuși” după plecarea sa din funcția de președinte al țării, potrivit site-ului oficial al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vladimir Putin a vorbit despre soarta Federației Ruse după plecarea sa din funcția de șef de stat într-un interviu acordat companiei de televiziune americane NBC.

„Și ce se va prăbuși peste noapte? Uitați-vă, dacă ne uităm la situația în care se afla Rusia în 2000, aceasta se afla la limita pierderii suveranității, integrității teritoriale, numărul cetățenilor sub pragul sărăciei era colosal și catastrofal, nivelul PIB-ului a scăzut substanțial... Dar acum situația este diferită. Există multe probleme acum, dar situația este complet diferită. Într-o zi, în locul meu va veni cu siguranță o altă persoană. Și de ce ar trebui să se prăbușească toate acestea?" a remarcat președintele rus în interviul acordat companiei de televiziune americane NBC, fiind citat de site-ul Kremlinului.

Vladimir Putin a devenit pentru prima dată președinte al Federației Ruse în anul 1999 și a deținut această funcție timp de două mandate consecutiv. Ulterior, timp de 4 ani a fost prim-ministru al Rusiei, iar în 2012 a fost reales șef de stat pentru un mandat de șase ani, iar în 2018 a mai câștigat un mandat de 6 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49
Tematic
NBC: Biden îi va transmite lui Putin „semnal dur”
Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden
Putin: Dacă am trimite trupe la frontiera SUA, cum ați reacționa?

Загрузка...

Moscova: noi restricții după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

23
Restaurantele, cafenelele, barurile și cluburile din Moscova vor înceta să mai deservească vizitatorii noaptea între orele 23:00 - 06:00 în perioada 13-20 iunie, din cauza unei creșteri a cazurilor de coronavirus capitala rusă.

Filmările din duminică seara arată o mulțime de oameni care stau lângă unități închise pe Patriarșie Prudî.

Potrivit decretului primarului Moscovei Serghei Sobyanin, în perioada desemnată, organizațiilor de alimentație publică li se permite să livreze mâncare la domiciliu.

Aceste restricții se aplică și altor locuri de divertisment, inclusiv cluburi de noapte, karaoke, piste de bowling și discoteci.

De asemenea, în perioada desemenată, activitățile grădinilor zoologice, restaurantele din centrele comerciale, precum și sălilor de joacă pentru copii vor fi, de asemenea, complet suspendate în capitală.

În plus, Sobyanin a semnat un decret privind prelungirea zilelor nelucrătoare în perioada cuprinsă între 15 și 19 iunie cu păstrarea salariilor.

De asemenea, se recomandă angajatorilor să permită cel puțin o treime din angajații lor să lucreze de la distanță.

Potrivit centrului operativ de combatere a pandemiei, 7.704 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate la Moscova pe 13 iunie, cea mai mare cifră din 14 ianuarie al anului curent. În total, 14.723 de cazuri noi au fost înregistrate duminică în Rusia.

23

Загрузка...
Roman Protasevici

Protasevici: Nu am fost forțat cooperez cu ancheta