Mascota oficială Euro 2020

Cum se obține un FAN ID valid pentru intrarea în Rusia

159
O serie de meciuri din cadrul UEFA EURO 2020 se vor desfășura în acest an la Sankt Petersburg, unde mai are loc și Forumul Economic Internațional – SPIEF 2021. Mai este valabil FAN ID-ul solicitat în 2020?

BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Orașul Sankt Petersburg din Federația Rusă va fi, anul acesta, gazda a două evenimente majore. Este vorba despre faptul că aici se vor desfășura o serie de meciuri din cadrul campionatului UEFA EURO 2020 și tot aici va avea loc SPIEF 2021, adică Forumul Economic Internațional, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție.

UEFA EURO 2020

Programată inițial în 2020, competiția UEFA EURO 2020 a fost amânată în 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Campionatul se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.  

Nou construitul stadion Sankt Petersburg, astfel proiectat încât să semnifice o navă spațială care aterizează în Golful Finlandei, o să atragă din nou atenția la UEFA EURO 2020.

Cei care abia așteaptă să se bucure de UEFA EURO 2020 la Sankt Petersburg trebuie să știe că programul meciurilor este următorul:

-Sâmbătă, 12 iunie – Grupa B: Belgia - Rusia (ora 22.00 locală)

-Luni, 14 iunie – Grupa E: Polonia - Slovacia (ora locală 19.00)

-Miercuri, 16 iunie – Grupa B: Finlanda - Rusia (ora locală 16.00)

-Vineri, 18 iunie – Grupa E: Suedia - Slovacia (ora locală 16.00)

-Luni, 21 iunie – Grupa B: Finlanda - Belgia (ora locală 22.00)

-Miercuri, 23 iunie – Grupa E: Suedia – Polonia (ora locală 19.00)

Vineri, 2 iulie – sferturi de finală ora locală 19.00, informează ru.uefa.com.

Datele SPIEF 2021, stabilite
Футбольный мяч
© Sputnik / Александр Вильф

Sankt Petersburg este și gazda celui de-al XXIV-lea Forum Economic Internațional, care va avea loc în perioada 2-5 iunie 2021, SPIEF 2021 – Sankt Petersburg International Economic Forum.

Consilierul președintelui Federației Ruse, secretarul executiv al Comitetului de organizare SPIEF, Anton Kobyakov, spune că, luând în considerare opinia experților că Rusia și lumea sunt acum, ”la punctul de cotitură post-pandemică” și nevoia comunității mondiale de a stabiliza situația epidemiologică, ceea ce este posibil datorită vaccinării universale și formării de imunitate turmă, consideră că este posibil să se organizeze Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg în perioada 2-5 iunie 2021. 

”Comitetul Organizator al Forumului va depune toate eforturile pentru organizarea evenimentului, luând în considerare măsurile de securitate actuale pentru a preveni răspândirea unei noi infecții cu coronavirus (COVID -19), care au fost elaborate cu grijă cu Rospotrebnadzor, ținând cont de cerințele OMS” a declarat consilierul președintelui Federației Ruse, secretarul executiv al Comitetului de organizare SPIEF, Anton Kobyakov potrivit forumspb.com.

Cum puteți obține un FAN ID pentru intrare în Rusia

Din pricina amânării turneului, FAN ID-urile emise înainte de 1 octombrie 2020 nu sunt valabile pentru participarea la meciurile UEFA EURO 2020 și nici pentru intrarea și ieșirea din Rusia 2021.

Toți spectatorii care au solicitat cu succes un FAN ID în trecut trebuie să aibă un FAN ID actualizat pentru a participa la meciurile din cadrul turneului UEFA EURO 2020 organizate în Sankt Petresburg, precum și pentru a intra și a părăsi Rusia, precizeazăsupport.tickets-euro2020.uefa.com .

Dacă nu v-ați confirmat detaliile pentru a obține un FAN ID actualizat sau dacă nu ați solicitat încă un FAN ID, puteți face acest lucru făcând click pe următorul link www.fan-id.ru sau vizitând un CENTRU DE DISTRIBUȚIE FAN ID.

159
Tagurile:
EURO 2020
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare

6
Oamenii de știință ruşi au dezvoltat o tehnologie pentru producerea unui aliaj de aluminiu unic rezistent la căldură, cu durabilitate îmbunătățită, foarte util în transportul aerian și feroviar.

BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik. Oamenii de știință de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie „MISiS” (NUST MISIS), în cooperare cu colegii lor de la Universitatea Federală Siberiană și Centrul de Cercetare și Producție în Hidrodinamică Magnetică (Krasnoyarsk), au dezvoltat o tehnologie pentru producerea unui aliaj de aluminiu unic rezistent la căldură, cu durabilitate îmbunătățită.

Potrivit cercetătorilor, acest nou aliaj ar putea înlocui conductoarele de cupru mai scumpe și mai grele din transportul aerian și feroviar de mare viteză. Rezultatele studiului au fost publicate într-o revistă ştiinţifică interdisciplinară, Materials Letters.

Cercetătorii au creat o metodă pentru producerea unei sârme unice, rezistente la căldură, de înaltă rezistență. Sârma este realizată dintr-un aliaj de aluminiu, cu diametrul de aproximativ 10 mm, într-un cristalizator electromagnetic. Autorii au reușit să obțină o structură stabilă termic (rezistentă la până la 4000° C inclusiv), care este considerabil superioară aliajelor de aluminiu cunoscute cu stabilitate termică, păstrându-și proprietățile până la 250-3000° C.

„Înainte, aliajele cu o astfel de structură erau produse folosind o tehnologie complicată și costisitoare care implică cristalizarea ultrarapidă, producția de pelete și metode ulterioare de metalurgie a pulberilor”, a explicat Nikolai Belov, director de cercetări și profesor de știința materialelor și aliaje ușoare la Universitatea Naţională de Știință și Tehnologie MISiS.

„Am reuşit să producem un fir rezistent la căldură, de înaltă rezistență, din acest aliaj. Acum îi stabilim proprietățile fizice și mecanice, iar primele rezultate sunt deja impresionante. Intenţionăm să brevetăm metoda de producere a acestui tip de sârmă”, a precizat Torgom Akopian, cercetător principal la Departamentul de formare a metalelor NUST MISIS.

Conductoarele rezistente la căldură și de înaltă rezistență ar putea fi utilizate în transportul aerian și feroviar de mare viteză în loc de cele din cupru semnificativ mai scumpe și mai grele. Potrivit autorilor, tehnologia unică și de economisire a costurilor i-ar putea interesa pe producătorii de semifabricate din aliaj de aluminiu forjat.

Principalele rezultate ale studiului au fost susținute de Grantul Fundației pentru Știință din Rusia (RSF) nr. 20-19-00249.

6
Tagurile:
Rusia
Tematic
Centrul Rus de Știință și Cultură de la București: ”Vine Anul Nou!”
Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”
Cursuri noi de limba rusă la Centrul Rus de Știința și cultură
Oamenii de știință ruși vor crea obiecte invizibile
Oamenii de știință ruși au descoperit o nouă modalitate de a trata COVID-19
Ciupercă anti-COVID descoperită de oamenii de știință ruși

Загрузка...
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”

47
Experții din SUA propun crearea unui minister al adevărului pentru a forma un tablou asupra lumii, convenabil autorilor lui.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Experții din SUA propun formarea unui “minister al adăvărului”, care va forma o tabloul al lumii convenabil creatorilor lui, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin.

Într-un discurs rostit la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, acesta a indicat asupra faptului că “departamentul de stat al SUA vorbește peste tot despre libera circulație ainformației, iat giganții IT americane, care controlează rețelele de socializare și hosting video, pur și simplu, blochează conturile, pozițiile cărora nu se incadrează în discursul liberal”.

“Chiar și Trump nu a fost cruțat, iar pentru el, apropo, la ultimele alegeri prezidenațiale au votat aproximativ 75 de milioane de americani”, a adăugat Narîșkin.

În ultimele luni Facebook a lichidat sute de profiluri din Rusia, cu un public de sute de mii de utilizatori, a adăugat Narîșkin. “O politică agresivă similară promovează Youtube și Twitter”, a menționat directorul SVR.

“Dar toate acestea sunt floare la urcehe comparative cu propunerile experților Universității din Stanford, de a crea un grup operativ cu participarea politicienilor, jurnaliștilor și reprezentanților companiilor IT, care se va ocupa cu combaterea dezinformării și de formării unui așa-numit discurs corect. Șeful acestui grup trebuie să devină, în esență “regele realității”, a subliniat Narîșkin. “E un minister al adevăr în sensul deplin al cuvântului, descris cândvs de Orwell”.
47
Tematic
Narîșkin: Terorismul servește drept instrument în lupta pentru dominare
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”
Șeful SVR: Experții din SUA vor să creeze un “minister al adevărului”

Загрузка...