Putin și Xi Jinping au lansat construcția de noi blocuri nucleare în China

485
Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au lansat construcția de noi blocuri nucleare în China

BUCUREȘTI, 19 mai - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping, prin regim de viedoconferință au lansat construcția de noi blocuri nucleare în China.

Miercuri, a avut loc o ceremonia de începere a construcției a patru noi sisteme de energie concepute de Rusia la centrala nucleară Tianwan și la centrala nucleară Xudapu.

Moscova și Beijing cooperează în industria nucleară de mult timp. Odată cu participarea Rusiei, în China au fost construite patru unități de putere ale CNE Tianwan și un reactor nuclear rapid demonstrativ CEFR. Țările lucrează, de asemenea, la proiectul de reactor de ameliorare rapidă CFR-600.

CNE Tianwan este cel mai mare obiect al cooperării economice ruso-chineze. Prima și a doua unitate cu reactoare VVER-1000 au fost lansate în 2007, a treia în 2017 și a patra în 2020. Acum părțile se pregătesc să înceapă construcția a încă două. Rusia se va angaja în proiectarea așa-numitei insule nucleare a stației, precum și în furnizarea de echipamente cheie.

În iunie 2019, Rosatom și corporația chineză de stat pentru industria nucleară au semnat un contract pentru construcția celei de-a treia și a patra unități electrice a centralei nucleare Xudapu din provincia Liaoning. Acestea vor fi sisteme de generație 3+ cu reactoare VVER-1200.

485
Tagurile:
Xi Jinping, Vladimir Putin
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

192
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

192
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute