Строительство газопровода Северный поток — 2 в городе Любмин в Германии

MAE rus a dat aprecieri poziției SUA în raport cu ”Nord Stream - 2”

208
(reînnoit 14:06 19.05.2021)
Schimbarea poziției SUA cu privire la conducta de gaz ”Nord Stream - 2”, nu va fi cheia îmbunătățirii relațiilor cu Rusia, a declarat viceministrul rus de externe Sergei Ryabkov.

BUCUREȘTI, 19 mai Sputnik. Dacă Statele Unite își înmoaie poziția cu privire la conducta de gaz Nord Stream 2, aceasta nu va fi cheia îmbunătățirii relațiilor cu Rusia, a declarat reporterilor viceministrul rus de externe Sergei Ryabkov.

Administrația președintelui american Joe Biden va renunța la sancțiunile împotriva operatorului și a șefului ”Nord Stream 2 AG”, ținând cont de interesele naționale, relatează portalul Axios, citând o sursă. S-ar putea impune sancțiuni împotriva navelor rusești de instalare a țevilor, dar nu și împotriva operatorului ”Nord Stream 2 AG” și a conducerii acestuia.

"Nu discutăm criteriile pentru ridicarea acestor sancțiuni cu Statele Unite din motive fundamentale. Dacă Statele Unite, în virtutea propriilor considerente, amână orice noi pași distructivi în raport cu ”Nord Stream”, desigur, vom aprecia pozitiv acest lucru și îl vom saluta, dar pe fondul general al a ceea ce se întâmplă în ultimii ani și a modului în care Statele Unite ne distrug relațiile, inclusiv utilizarea instrumentelor sale de sancțiuni, acest pas nu va fi ceva care să schimbe calitativ conturul general al relațiilor ruso-americane, dialogul ruso-american ", a spus Ryabkov.

"Trebuie să facă mult mai mult pentru a îndrepta tot ceea ce au făcut și acumulat în ultimii ani, înainte de a spune că există schimbări în bine în relațiile ruso-americane", a adăugat el.

”Nord Stream - 2”

”Nord Stream - 2” are în vedere construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania. De asemenea, va trece prin zonele teritoriale sau exclusiv economice din Finlanda, Suedia și Danemarca.

Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele au impus sancțiuni asupra conductei de gaz în decembrie 2019, ca urmare a faptului firma elvețiană Allseas a fost obligata să oprească instalarea. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că acest proiect este comercial și benefic pentru Europa. Republica Federală Germania susține finalizarea conductei de gaz și respinge sancțiunile extrateritoriale unilaterale ale Statelor Unite.

Potrivit operatorului proiectului, Nord Stream 2 AG (companie subsidiară a "Gazprom-ului"), către 31 martie "Nord Stream – 2" a fost construit în proporție de 95%. După cum a remarcat anterior Mathias Kruse, consulul general al Germaniei la Ekaterinburg, acum rămân neterminați 80 de kilometri din lungimea totală a conductei de gaz de-a lungul celor două linii.

208
Tagurile:
Rusia, SUA, Nord Stream-2
Vladimir Putin

Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin

39
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul Conferinței de la Moscova privind securitatea internațională.

Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state, este gata să participe pe picior de egalitate la rezolvarea problemelor globale și regionale folosind metode politice și diplomatice, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Nu dictăm niciodată voința noastră altor țări. Suntem pregătiți pe picior de egalitate, folosind metode politice și diplomatice, să participăm la rezolvarea problemelor globale și regionale, să extindem cooperarea creativă cu toate țările", a spus Putin în mesajul său de salut către participanții la ca de-a IX-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

Conferința are loc la Moscova în perioada 22-24 iunie. Este un forum anual care reunește reprezentanți ai ministerelor apărării, organizațiilor internaționale și experți neguvernamentali în căutarea de răspunsuri la întrebări cheie de securitate la nivel mondial.

39
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin

Загрузка...
(13:11 / 103.61Mb / просмотров видео: 7811)

Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut

55
(reînnoit 19:54 22.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul soldatului necunoscut din grădina Alexandrovsk din Moscova. La ceremonie au participat veterani de război.

Pe 22 iunie, Rusia marchează Ziua Memoriei și Durerii - ziua de începere a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Anul acesta sunt marcați 80 de ani de la atacul Germaniei naziste asupra URSS. Evenimente comemorative au avut loc în toată Rusia și în afara ei.

În Ziua Memoriei și Durerii, care este marcată pe 22 iunie, președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut de lângă zidurile Kremlinului.

De asemenea, liderul rus a mers de-a lungul aleii orașelor erou și orașelor gloriei militară din Grădina Alexandru, unde a depus flori la fiecare stelă.

În discursul său ținut după ceremonia de depunere de florilor, Putin a menționat că istoria nu a cunoscut un genocid atât de brutal înainte de începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Nu a fost suficient ca inamicul cucerească un pământ străin. El a venit să extermine poporul nostru și să-i transforme pe cei care au rămas în sclavi, lipsindu-i de limba maternă, tradițiile strămoșilor, cultura noastră ... Și astăzi îți îngheață sângele în vine de la metodele cu care națiștii și complicii lor își puneau în aplicare planurile lor aducătoare de moarte, de atrocitățile săvârșite de ei asupra populației pașnice - bătrâni, femei, copii", a spus Putin.

Potrivit lui, unitatea spirituală, solidaritatea și eroismul de masă al poporului sovietic au constituit rezistența opusă acestui rău.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

„Credința oamenilor în triumful dreptății, în Victoria noastră avea o putere de neînțeles și, de dragul eliberării Patriei, ei au îndurat totul: au trecut prin durere, suferință, moarte în frontului și pe linia frontului, au atins culmile de curaj și sacrificiu de sine în focul bătăliilor și în schimburile grele din fabrici și uzine și au obținut o victorie cu adevărat mare", a subliniat liderul Rusiei.

El și-a exprimat încrederea că oamenii vor păstra această amintire și adevărul despre război.

„Facem și vom face totul pentru ca țara noastră, Patria noastră să fie întotdeauna o putere mare și puternică și vom fi întotdeauna recunoscători învingătorilor care au pășit în nemurire - cei care ne-au dat nou, generațiilor viitoare, viață și pace. Slavă veșnică celor căzuți pentru libertate și independența Patrie! Veșnică pomenire!", a conchis Putin.

La sfârșitul discursului, președintele rus a anunțat un minut de tăcere.

55
Tagurile:
Vladimir Putin

Загрузка...
Caniculă

Avertizare meteo: caniculă de Cod Roşu în aceste judeţe, pentru două zile (harta)