Vladimir Putin

Putin și Erdogan au discutat despre situația pandemică

234
Președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au discutat despre situația epidemiologică.

BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o discuție telefonică cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, informează serviciul de presă al Kremlinului.

“A avut loc o discuție telefonică dintre președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Turce, Recep Tayyip Erdogan”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Cei doi lideri au discutat despre problemele pandemiei de COVID-19.

“S-a discutat în detalii subiectul combaterii răspândirii infecției de coronavirus, inclusiv, luând în considerație situația epidemiologică din Turcia”, se menționează în comunicat.

“S-a subliniat disponibilitatea Rusiei de a intensifica cooperarea în această direcție. În special, este vorba de organizarea cât mai rapidă, începând cu această lună, a livrărilor vaccinului rusesc Sputnik V”, informează Kremlinul.

“Recep Tayyip Erdogan a adus mulțumiri părții ruse pentru sprijinul acordat. Cei doi lideri au căzut de acord că măsurile antiepidemice întreprinse vor permite o îmbunătățire a situației și o reluare a schimburilor bilaterale în sfera turistică”, se spune în comunicat.

“De asemenea, se examinează oportunitatea organizării unei producții (a vaccinului Sputnik V n.r.) în comun cu întreprinderile turcești”, anunță Kremlinul.
234
Tagurile:
Turcia, Rusia, Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin
Tematic
Erdogan și Zelenski au discutat situația din Marea Neagră și Donbass
Erdogan s-a pronunțat în favoarea aderării Ucrainei la NATO
Crimeea a comentat promisiunea pe care i-a făcut-o Erdogan lui Zelenski
Cum comentează Kremlinul întrevederea Erdogan - Zelenski
Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră

1049
(reînnoit 20:42 23.06.2021)
În legătură cu incidentul din Marea Neagră, Maria Zaharova dă britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional, folosind… marfa clientului!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, dă un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să iasă din apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras lovitori de avertisment.

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „marfa clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”3 știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusă””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctânc că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și distrugător: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său. 

 

1049
Tagurile:
Mariei Zaharova

Загрузка...
Putin, Macron și Putin

Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

167
Merkel și Macron vor să-l invite pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea ca Uniunea Europeană să examineze problema invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la summitul UE, susține ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice.

Potrivit diplomaților inițiativa a venit din partea Merkel, fiind susținută de Macron.

Sursele care sunt informate cu mersul negocierilor au declarat că reprezentanții Berlinului și Parisului, la reuniunea de la Bruxelles de miercuri au făcut un pas neașteptat pentru ceilalți membri, înaintând propunerii legate de relațiile cu Kremlinul.

167
Tagurile:
Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
„Calea cea mai bună”: nemții au rămas fascinați de articolul lui Putin pentru Die Zeit
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin
Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice
Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

Загрузка...
Британский эсминец Defender

„Au luat-o la sănătoasă”. Americanii, despre incidentul cu distrugătorul britanic