”Bravo rușilor!” Japonezii au apreciat „arma geopolitică” a Moscovei

1386
(reînnoit 20:13 04.05.2021)
Japonezii au dat aprecieri puternicului vehicul rusesc pentru toate tipurile de teren DT-30 Vityaz, conceput pentru Arctica.

BUCUREȘTI, 4 mai - Sputnik. Cititorii Yahoo News Japon au admirat puternicul vehicul rusesc pentru toate tipurile de teren DT-30 Vityaz, conceput pentru Arctica.

Autorul articolului a descris avantajele unei dezvoltări care combină funcțiile unui vehicul terestru și a unui vehicul amfibiu.

Vehiculul pentru toate tipurile de teren, creat pentru nevoile militare, s-a dovedit a fi la mare căutare pentru o gamă largă de sarcini de transport. DT-30 este potrivit pentru lucrul în condiții dificile din Extremul Nord, Siberia, Extremul Orient, Arctica și Antarctica pe soluri cu capacitate portantă redusă (mlaștină, zăpadă virgină, off-road, pădure accidentată) la temperaturi ambientale de la minus 50 ° C la plus 40 ° C. Jurnalistul și-a amintit că în Japonia există o mașină similară cu „Vityaz” - „Salamandra Roșie”, dar Tokyo are o singură mașină de acest tip. Iar DT-30 rus este un vehicul special cu circulație mare, precizează autorul.

Potrivit jurnalistului, vehiculul multifuncțional și practic pentru teren reflectă „intențiile geopolitice de anvergură ale Moscovei” în Arctica, care în ultimii ani s-a transformat într-un „punct fierbinte pe planetă”.

Japonezii au admirat talentul inginerilor ruși care au dezvoltat DT-30 și au apreciat avantajele ”Vityaz - ului”.

"La un moment dat, în Statele Unite au creat și a promovat pe larg Antarctic Snow Cruiser pentru a fi folosit în Antarctica. Ei bine, unde este? Americanii nu au reușit. Snow Cruiser s-a transformat într-o grămadă de metal. La urma urmei, rușii au o mare și o experiență bogată de viață în nordul îndepărtat și temperaturi extrem de scăzute. O fac! " - a notat rejisu.

„Acest tip de tehnologie fabricată în Suedia există din anii 1980. Vehiculele cu două legături Bv.206 servesc chiar și la bazele aeriene ale forțelor japoneze de autoapărare, de exemplu, la baza Sado din Niigata. Motoare BvS 10. Dar DT-30-urile rusești produc o impresie mult mai puternică. Mașinile suedeze sunt jucării comparate cu ele. Bravo rusilor! Astfel de mașini sunt foarte necesare pentru dezvoltarea vastelor întinderi din Siberia! " - postat de utilizatorul bwa.

"Există multe locuri greu de traversat în Rusia. Ea are nevoie de o astfel de tehnică!" - a punctat whw.

"Ar fi bine să le avem la noi în Hokkaido! Dar cum vor merge pe drumuri?" - se întreabă masterpiece.

"Odată cu încălzirea globală, multe zone de permafrost din Rusia se vor dezgheța și se vor transforma în circulație economică. Rusia va avea cu adevărat nevoie de astfel de echipamente!" - este sigur riajunitsuki.

1386
Tagurile:
armă, Rusia, Japonezi
Tematic
Zaharova răspuns la acuzațiile SUA de “constrângere” a agenților străini în Rusia
Simonyan: Rusia, dispusă să ajute Serbia în lupta cu liberalismul radical
Cine și de ce încearcă să-i sperie pe norvegieni cu Rusia
Serghei Lavrov

Lavrov: Vestul vrea impună un totalitarism în relațiile internaționale

236
Occidentul încearcă să impună o formă de totalitarism în sfera relațiilor internaționale, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Moscova consideră inacceptabile tentativele de impunere a totalitarismului în problemele internaționale ale SUA și UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei ședințe online a Consiliului de Securitate al ONU.

Un exemplu al unor astfel de acțiuni, potrivit oficialului rus, sunt sancțiunile unilaterale ilegale, “care sunt introduse fără niciun fel de temei juridic internațional”.

“În condițiile de pandemie, astfel de restricții reduc capacitățile unui șir de state în curs de dezvoltare de contracarare a răspândirii infecției”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, țările din Occident încearcă să împiedice formarea unei lumi policentrice. În acest sens, “este promovată concepția așa-numitei “ordini bazate pe reguli”, concepute ca una care substituie dreptul internațional.

Aceste reguli sunt elaborate în cercuri restrânse, iar apoi impuse tuturora, a subliniat ministrul rus.

“Rusia îndeamnă toate statele să urmeze obiectivele și principiile Cărții ONU, în construirea politicii lor externe, asigurând respectul față de egalitatea suverană a statelor, neamestecul în problemele interne, reglementarea disputelor prin mijloace politico-diplomatice, renunțarea la amenințările cu forța sau aplicarea ei”, a declarat Lavrov.

El a subliniat că Moscova consideră nocive orice acțiuni care ocolesc Carta ONU, îndreptate spre uzurparea procesului de luare a deciziilor.

“Occidentul nu mai este preocupat de normele dreptului internațional și acum cere tuturora să respecte regulile și ordinea stabilită de ei”, a conchis ministrul.
236
Tagurile:
Occident, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: SUA au respins ideea rezolvării conflictului diplomatic
Lavrov: Unele afirmații ale demnitarilor din SUA au note schizofrenice
Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei
Ce spune Lavrov despre expulzarea diplomatului rus din România
Interviu cu Serghei Lavrov: „Războiul din Donbas poate fi și trebuie evitat”

Загрузка...
Корабли стран НАТО в Черном море

Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”

430
Șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu , care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO.

BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik. Alexander Molokhov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a numit „cascadorie provocatoare ” compararea Mării Negre cu „lacul NATO ”.

În acest fel a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu, care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO, iar securitatea din această regiune a devenit o parte integrantă a securității Alianței Nord-Atlantice.

"Crimeenii nu pot să nu fie indignați de un astfel de truc provocator al unui diplomat occidental de rang înalt", a declarat Molokhov pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, acumularea prezenței alianței în Marea Neagră și activitatea serviciilor sale de informații au crescut semnificativ în ultimii ani.

"Flota noastră de la Marea Neagră nu va permite niciodată navelor NATO să domine Marea Neagră, indiferent cât de mult doresc să își extindă expansiunea în această regiune", a subliniat Molokhov.

În ultimii ani, Rusia declară o activitate NATO fără precedent de-a lungul frontierelor sale occidentale. Alianța extinde astfel de inițiative și o numește „descurajarea agresiunii rusești”.

Ministerul rus de Externe a menționat că Moscova va lua în considerare NATO în politica sa externă și în planificarea sa militară, iar Kremlinul a subliniat că Rusia nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.

430
Tagurile:
Crimeea, NATO

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...