Maria Zakharova

Zaharova, despre presiunea sancțiunilor occidentale asupra Rusiei

429
(reînnoit 18:52 03.05.2021)
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, a povestrit despre presiunea sancțiunilor occidentale asupra Rusiei.

BUCUREȘTI, 3 mai - Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu cu Gabriel Gavin la RT, a vorbit despre presiunea sancțiunilor occidentale asupra Rusiei.

Răspunzând întrebării cu privire la impactul restricțiilor asupra stării relațiilor dintre Rusia și Occident, Zaharova a menționat că sancțiunile occidentale seamănă acum cu un „gest de disperare”.

„Vedem sancțiunile împotriva Rusiei din ce în ce mai mult ca un gest de disperare din cauza incapacității elitelor locale de a accepta noi realități, de a abandona stereotipurile„ gândirii în bloc ”, de a recunoaște dreptul Rusiei de a determina în mod independent modalitățile de dezvoltare și de a construi relații cu partenerii săi. Aparent, le este greu să suporte succesele evidente ale economiei ruse, creșterea competitivității sale internaționale, extinderea prezenței bunurilor și serviciilor rusești de înaltă calitate pe piețele mondiale ", a spus ea.

Potrivit acesteia, măsurile introduse împotriva Rusiei vor afecta fără îndoială negativ relațiile părții ruse cu „Occidentul colectiv”. Subminează încrederea reciprocă și, de asemenea, întunecă perspectivele pentru normalizarea lor.

„Creșterea presiunii sancțiunilor reciproce are un impact negativ complex atât asupra economiei rusești, cât și asupra celor occidentale. Estimările daunelor reciproce variază și sunt subiective, dar se ridică la sute de miliarde de dolari ”, a subliniat Zaharova.

Reprezentantul Ministerului de Externe a adăugat că în acest moment Rusia face pași din ce în ce mai activi pentru a-și dedolariza economia, precum și pentru a combate dependența generală a lumii de moneda națională a SUA.

„Recent, Rusia a încheiat acorduri privind extinderea utilizării monedelor naționale în decontările reciproce cu China și Turcia. Există acorduri similare în cadrul BRICS. Dinamica pozitivă în creșterea ponderii monedelor naționale este observată în spațiul EAEU, precum și în cooperarea comercială și economică dintre Rusia și țările din regiunea Asia-Pacific și America Latină ”, a explicat ea.

Zaharova a adăugat că Rusia nu se va închide din exterior, în ciuda obiectivelor similare ale inițiatorilor sancțiunilor. Partea rusă va fi întotdeauna deschisă pentru dialog cu privire la toate problemele dificile și va fi pregătită pentru o cooperare egală și reciproc avantajoasă cu toate țările.

429
Tagurile:
Occident, sancțiuni, Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova i-a răspuns Londrei cu un citat din Sfântul Antonie
Zaharova răspuns la acuzațiile SUA de “constrângere” a agenților străini în Rusia
Zaharova, despre sancțiunile Rusiei împotriva șefilor Parlamentului European și rusofobie
Сергей Викторович Лавров

Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei

143
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a răspuns la amenințările Uniunii Europene de a impune noi sancțiuni Rusiei.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères
BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Bruxelles, care declară posibilitatea introducerii unor noi sancțiuni împotriva Moscovei și „nelegitimitatea” unui posibil răspuns rus la acești pași, copleșit de o manie de impunitate, este un drum care nu duce nicăieri, a declarat joi ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

„Faptul că Uniunea Europeană a declarat ilegitimitatea și lipsa justificării juridice internaționale pentru acțiunile noastre înseamnă doar un singur lucru: faptul că Uniunea Europeană crede că totul îi este permis și este fără cusur, UE începe să fie copleșită de o altă manie - Adică impunitate completă ", a spus Lavrov la o conferință de presă după vizita sa în Armenia.

"Mi se pare că aceasta este o cale greșită ... Lobby-ul rusofob agresiv din Uniunea Europeană își face treaba ... Nu putem să nu răspundem la această ostilitate", a adăugat ministrul rus.

143
Tagurile:
Sergei Lavrov

Загрузка...
Берлин

Nemții văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia

208
(reînnoit 13:01 06.05.2021)
Locuitorii Germaniei văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia. Acest lucru a fost demonstrat de rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel.

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Locuitorii Germaniei au apreciat negativ influența Statelor Unite asupra democrației mondiale. Despre aceasta vorbesc rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel, informează RIA Novosti.

Potrivit studiului, mulți dintre germani au o atitudine critică față de politica Washingtonului, în pofida simpatiei față de președintele Joe Biden.

Astfel, mai bine de o treime dintre respondenți (36%) consideră că influența Statelor Unite amenință mai mult democrația germană decât acțiunile Chinei (33%) sau ale Rusiei (29%).

În același timp, ceva mai mult de jumătate dintre locuitorii Germaniei (51%) au considerat că influența SUA asupra democrației mondiale este mai degrabă negativă și doar aproximativ o treime dintre respondenți (32%) au considerat-o pozitivă.

Printre cele mai mari amenințări la adresa democrației, locuitorii Germaniei au numit inegalitatea economică (49%), influența marilor companii tehnologice (46%) și restricțiile privind libertatea de exprimare (40%). Potrivit directorului ”Alianței Democrațiilor”, Jonas Parello-Plezner, cauza reducerii încrederii în Statele Unite din partea partenerilor europeni o constituie acțiunile lui Donald Trump în timpul președinției sale.

208
Tagurile:
SUA, Rusia, Germania, Bundestag

Загрузка...
Gheorghe Piperea

Piperea aruncă bomba: Vestul ar putea impune un MCV medical Estului

0
Avocatul Gheorghe Piperea a atenționat că va urma un mare scandal în Uniunea Europeană pentru că Vestul ar putea impune un MCV medical țărilor din Est.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Un dialog extrem de important a fost inițiat de Răzvan Dumitrescu la DCnews cu avocatul Gheorghe Piperea pe tema pașaportului de vaccinare.

În timpul emisiunii live de la DCnews, Răzvan Dumitrescu a pomenit un amendament al Comisiei Europene care prevede că un stat membru al UE poate pune în aplicare certificatul UE COVID-19 și pentru alte utilizări și în alte scopuri decât cel preconizat pentru a facilita libera circulație între statele membre.

Gheorghe Piperea a explicat referitor la acest amendament că el nu ar trebui să apară într-un regulament pentru că regulamentul are efect direct în dreptul intern al statelor membre și toate cele 27 de țări, membre ale UE, trebuie să aplice direct acest regulament.

”Or, ce spune acest text este că, deși regulamentul se referă la o situație temporară, pandemia COVID-19, acest certificat, care apropo rămâne acolo și poate să fie utilizat, poate să fie cumva metamorfozat în altceva, în alte instrumente care să te urmărească pentru diferite motive, numai că statul respectiv trebuie să facă asta prin propria legislație”, a explicat avocatul.

Potrivit lui Piperea, acest lucru ar duce la un viitor mare scandal în Uniunea Europeană, pentru că s-ar putea ca state precum Franța sau Germania sau Olanda să îi acuze pe cei din Bulgaria, România, Grecia că nu au proceduri medicale corecte, așa cum nu au nici proceduri civile corecte sau de justiție corecte.

”Vă impunem, sub forma acestui certificat, un fel de MCV medical. În așa fel încât, în momentul în care intrați în Germania, Franța, Olanda, să putem să vă verificăm”, a profețit Piperea unde ar putea duce pașaportul Covid 19.
0
Tagurile:
Gheorghe Piperea
Tematic
ACUM: Rareș Bogdan, problemă cu Justiția! Piperea l-a dat în vileag!
Piperea: Să NU fim avataruri de plastilină remodelabile în ABISUL pregătit de ei
Gheorghe Piperea dă verdictul: ”Arafat e principalul vinovat!

Загрузка...