Vladimir Putin

Putin i-a felicitat de Paști pe creștinii ortodocși

1053
Putin a remarcat activitatea fructuoasă a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine în ceea ce privește menținerea păcii și bunei înțelegeri în societate.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat cu ocazia Duminicii Luminate a Învierii lui Hristos pe creștinii ortodocși și pe toți cetățenii rușii care sărbătoresc. Telegrama de felicitare a fost publicată pe site-ul Kremlinului, informează RIA Novosti.

"Sărbătoarea Paștelui, întruchipând triumful vieții, bunătății și dreptății, are o imensă semnificație morală. Ea deșteaptă credința, speranța, dorința de a-i ajuta pe cei din jur", citează mesajul președintelui serviciului său de presă.

Putin a remarcat activitatea fructuoasă a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine în ceea ce privește menținerea păcii și bunei înțelegeri în societate, dezvoltarea dialogului interconfesional și interetnic.

© Sputnik / Сергей Гунеев
Slujba de Paști la Catedrala Hristos Mântuitorul

”Biserica promovează neobosit în societate înaltele idealuri și tradiții familiale și, de asemenea, se îngrijește de educarea tinerei generații, face multe pentru a soluționa problemele sociale ", a adăugat șeful statului.

În mod deosebit, el a subliniat că prin activitatea sa Biserica a devenit un sprijin spiritual pentru milioane de oameni în actualele timpuri dificile.

Președintele i-a adresat felicitări Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii Kiril, menționând activitatea Bisericii în ceea ce privește păstra valorilor nepieritoare și participarea ei activă la viața socială.

„Astăzi, așa cum s-a întâmplat întotdeauna în timpuri dificile, Biserica își îndreaptă slujirea către sprijinul spiritual al oamenilor, ajutându-i  să reziste”, este menționat în telegramă.

© Sputnik / Сергей Гунеев
Vladimir Putin și Serghei Sobianin la slujba de Paști, Catedrala Hristos Mântuitorul

O astfel de activitate responsabilă și solicitată este demnă de un sincer respect și recunoaștere, a conchis Putin.

Vladimir Putin, împreună cu Serghei Sobianin, au participat la slujba de Paști la Catedrala Hristos Mântuitorul. Serviciu divin a fost oficiat de Patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1053
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Cum vor învăța ELEVII după vacanța de Paște - noi RESTRICȚII în Moldova
Medic nutriționist dă sfaturi pentru masa de Paște
Sărbătoarea Paștelui în Rusia - Casa Rusă din București, invitație la dialog
Miros de cozonac și pască în Moldova: Cum se pregătesc gospodinele de Paște
Lucrați de Paște? Iată cum sunteți recompensați
Cazuri COVID în România pe 1 mai, cu o zi înainte de Paște
Serghei Lavrov

Lavrov: Vestul vrea impună un totalitarism în relațiile internaționale

221
Occidentul încearcă să impună o formă de totalitarism în sfera relațiilor internaționale, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Moscova consideră inacceptabile tentativele de impunere a totalitarismului în problemele internaționale ale SUA și UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei ședințe online a Consiliului de Securitate al ONU.

Un exemplu al unor astfel de acțiuni, potrivit oficialului rus, sunt sancțiunile unilaterale ilegale, “care sunt introduse fără niciun fel de temei juridic internațional”.

“În condițiile de pandemie, astfel de restricții reduc capacitățile unui șir de state în curs de dezvoltare de contracarare a răspândirii infecției”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, țările din Occident încearcă să împiedice formarea unei lumi policentrice. În acest sens, “este promovată concepția așa-numitei “ordini bazate pe reguli”, concepute ca una care substituie dreptul internațional.

Aceste reguli sunt elaborate în cercuri restrânse, iar apoi impuse tuturora, a subliniat ministrul rus.

“Rusia îndeamnă toate statele să urmeze obiectivele și principiile Cărții ONU, în construirea politicii lor externe, asigurând respectul față de egalitatea suverană a statelor, neamestecul în problemele interne, reglementarea disputelor prin mijloace politico-diplomatice, renunțarea la amenințările cu forța sau aplicarea ei”, a declarat Lavrov.

El a subliniat că Moscova consideră nocive orice acțiuni care ocolesc Carta ONU, îndreptate spre uzurparea procesului de luare a deciziilor.

“Occidentul nu mai este preocupat de normele dreptului internațional și acum cere tuturora să respecte regulile și ordinea stabilită de ei”, a conchis ministrul.
221
Tagurile:
Occident, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: SUA au respins ideea rezolvării conflictului diplomatic
Lavrov: Unele afirmații ale demnitarilor din SUA au note schizofrenice
Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei
Ce spune Lavrov despre expulzarea diplomatului rus din România
Interviu cu Serghei Lavrov: „Războiul din Donbas poate fi și trebuie evitat”

Загрузка...
Корабли стран НАТО в Черном море

Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”

420
Șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu , care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO.

BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik. Alexander Molokhov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a numit „cascadorie provocatoare ” compararea Mării Negre cu „lacul NATO ”.

În acest fel a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu, care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO, iar securitatea din această regiune a devenit o parte integrantă a securității Alianței Nord-Atlantice.

"Crimeenii nu pot să nu fie indignați de un astfel de truc provocator al unui diplomat occidental de rang înalt", a declarat Molokhov pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, acumularea prezenței alianței în Marea Neagră și activitatea serviciilor sale de informații au crescut semnificativ în ultimii ani.

"Flota noastră de la Marea Neagră nu va permite niciodată navelor NATO să domine Marea Neagră, indiferent cât de mult doresc să își extindă expansiunea în această regiune", a subliniat Molokhov.

În ultimii ani, Rusia declară o activitate NATO fără precedent de-a lungul frontierelor sale occidentale. Alianța extinde astfel de inițiative și o numește „descurajarea agresiunii rusești”.

Ministerul rus de Externe a menționat că Moscova va lua în considerare NATO în politica sa externă și în planificarea sa militară, iar Kremlinul a subliniat că Rusia nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.

420
Tagurile:
Crimeea, NATO

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...