Maria Zaharova

Zaharova răspuns la acuzațiile SUA de “constrângere” a agenților străini în Rusia

505
Moscova nu pune piedici în activitatea presei americane în Rusia, însă se așteaptă ca instituțiile media să respecte legislația rusească, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Moscova nu împiedică activitatea instituțiilor media în Rusia, însă se așteaptă la o respectare a legislației, a declarat purtătoarea de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, în contextul amenințărilor Departamentului de Stat din cauza postului “Europa Liberă”.

Joi, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că SUA vor răspunde Rusiei la o posibilă stopare a activității Radio Liberty, finanțate de SUA, care a fost înregistrată în Rusia în calitate de “agent străin”.

“Nici vorbă de împiedicarea activității jurnaliștilor în Rusia – autoritățile americane nu trebuie să spună minciuni, lansând o astfel de dezinformare. Precum am făcut-o și în trecut, salutăm activitatea profesionistă a instituțiilor media americane în țara noastră, pentru că credem cu sinceritate că pluralismul în presă reprezintă un element indispensabil al unei societăți cu adevărat democratice. Ne așteptăm de la ei să respecte cerințele elementare ale legislației ruse”, a scris Zaharova într-o postare pe Facebook.

Mai devreme, Roskomnadzor a informat agenția RIA Novosti că suma totală a amenzilor aplicate “Radio Liberty” pentru lipsa marcajului de agent străin a depășit 53 de milioane de ruble. Reprezentanții companiei “Radio Europa Liberă/Radio Liberty” au atacat în justiția rusă 150 de amenzi.

Radio Free Europe / Radio Liberty
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Conform legii cu privire la mijloacele de informare în masă, materialele presei străine, care au statutul de agent străin, trebuie să fie distribuite pe teritoriul Rusiei, fiind însoțite de marcaj informativ. Această normă are drept scop informarea publicului rus despre faptul că materialele difuzate urmăresc interesele altui stat.

Pe de altă parte, în lista americană a agenților străini se află RT America – Ministerul Justiției din SUA a inclus postul de televiziune în anul 2017, în conformitate cu legea din 1938. În același timp, alte instituții media de stat, cum ar fi BBC al Marii Britanii, CCTV al Chinei, postul francez de televiziune France 24, postul de radio german Deutsche Welle nu au acest statut.

Mai târziu, RT a fost lipsit de acreditare în congresul SUA. Companiile partenere ale Sputnik USA, de asemenea, au fost incluse în lista agenților străini.

În replică la acțiunile SUA, Ministerul Justiției din Rusia a inclus în 2017 un șir de proiecte ale “Radio Liberty în registrul agenților străini. Acestea fac parte din compania media Radio Free Europe / Radio Liberty, finanțată de congresul SUA.

505
Tagurile:
Europa Liberă, SUA, Maria Zaharova
Tematic
Panică la Europa Liberă: Naționalismul, cotă de 50%! Sub 50% români mai cred în UE și NATO
Rusia a inclus “Europa Liberă” în lista agenților străini
”Europa Liberă”, articol scandalos: ”Transilvania ar putea căpăta o formă de autonomie”
Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia
В Молдове сегодня отмечают День Победы

VIDEO: Diplomații ruși din 54 de țări au interpretat ”Katiușa” în cinstea zilei de 9 mai

352
(reînnoit 16:01 09.05.2021)
Diplomații ruși din 54 de țări ale lumii au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Diplomații ruși au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic, interpretând „Katiușa”, a anunțat Ministerul rus de Externe pe canalul său Telegram.

În cadrul ministerului au menționat că piesa legendară a fost interpretată în 54 de țări ale lumii.

Ministerul de Externe a atașat un videoclip cu interpretarea „Katiușa” de angajații Misiunii permanente a Rusiei la ONU, ambasadei din Belarus, Egipt, China, Azerbaidjan, Cambodgia, Madagascar, Peru, Slovacia, Filipine, Benin, Togo , Kazahstan, Pakistan, Nepal și alte țări ale lumii.

Piesa „Katiușa”, scrisă de compozitorul Matvey Blanter și de poetul Mihail Isakovsky, a sunat pentru prima dată în 1939, acesta a devenit unul dintre simbolurile Marelui Război Patriotic.

352
Tagurile:
Diplomați, Ziua Victoriei

Загрузка...
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков

Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”

722
Purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”, menționând că neo-naziștii „ridică capul” în țările europene.

În discursul său de la Parada Victoriei de la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a spus că multe din ideologia nazismului încearcă din nou să fie puse în funcțiune în lume, există „adunări de călăi nezdrobiți”, există încercări de rescriere a istoriei.

Dmitri Peskov, în cadrul unei emisiunii de la postul de radio „ Govorit Moscova”, a atras atenția că în unele țări manifestările neo-nazismului „sunt destul de evidente”.

"Nu este un secret pentru nimeni că neo-naziștii ridică din ce în ce mai mult capul în țările europene, iar europenii se luptă cu ei. Desigur, acest lucru este inacceptabil pentru țara noastră. În Ucraina, în unele țări baltice, vedem cu adevărat același neo-naziști care au marșăluit la Kiev destul de recent. Prin urmare, aceste manifestări sunt destul de evidente ", a spus postul de radio citat de Peskov.

La sfârșitul lunii aprilie, naționaliștii ucraineni au organizat primul marș în centrul Kievului, dedicat aniversării creării diviziei SS Galicia în timpul celui de-al doilea război mondial. Anterior, cu această ocazie au avut loc procesiuni la Liov. Trupele SS, care au inclus această unitate, au fost recunoscute prin decizia Tribunalului de la Nürnberg ca organizație criminală. Conducerea Ucrainei a condamnat marșul, dar opoziția a afirmat în repetate rânduri că autoritățile neutralizează exploatarea poporului ucrainean în Marele Război Patriotic.

722
Tagurile:
Putin, Dmitryi Peskov

Загрузка...
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

0
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

0
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...