Dmitri Peskov

Peskov: SUA aplică politica biciului și zăhărelului în raport cu Rusia

282
(reînnoit 17:59 29.04.2021)
Statele Unite încearcă să aplice politica biciului și zăhărelului în raport cu Rusia, însă o astfel de abordare nu are niciun viitor, susține purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREȘTI, 29 apr – Sputnik. Politica biciului și zăhărelului, pe care SUA o utilizează în relația cu Rusia nu are niciun viitor și va provoca exclusiv contrareacții, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Există o anumită pasiune pentru politica biciului și zăhărelului, ceea ce în SUA în limbajul științific se numește abordare în două direcții, iar pe rusește e politica biciului și zăhărelului”, a declarat Peskov al postul public de televiziune Pervîi.

“E aplicabilă (această politică n.r.) Rusiei? Răspunsul este evident: nu. Și Vladimir Putin a dat clar de înțeles tuturora acest lucru, în special, Washingtonului. Are un viitor o astfel de politică? Nu are. Chiar dacă ea va continua, va fi urmată exclusiv de contrareacții din partea Rusiei în acele proporții, care corespund cel mai bine intereselor Rusiei”, a adăugat el.

De asemenea, reprezentantul Kremlinului a calificat drept atavism declarațiile SUA despre disponibilitatea de a conduce lumea.

“Afirmații, precum cele că American este gata să conducă toată lumea, reprezintă un atavism al deceniului trecut, sunt niște atavisme ale lumii unipolare. A pretinde la un rol de Moise, care conduce evreii prin deșert – în primul rând, nu suntem într-un deșert, iar lumea este mult mai bogată decât Statele Unite ale Americii”, a declarat el.

El a mai adăugat că în lume se creează diverse uniuni, capabile să fie egale sau chiar depăși SUA, care sunt reprezintă un sfert din economia mondială, există China, care după paritatea puterii de cumpărare este comparabilă cu SUA.

“Iată de ce pretenția la rolul de Moise nu este corectă”, a conchis Peskov.

282
Tagurile:
Rusia, SUA, Dmitrii Peskov
Tematic
Peskov: Putin nu va permite Statelor Unite să vorbească cu Rusia dintr-o poziție de forță
Peskov: redislocarea trupelor ruse nu ar trebui să îngrijoreze alte țări
Peskov: Rusia nu va tolera ceea ce se întâmplă în Cehia
Peskov: Rusia nu a reprezentat niciodată o amenințare
Serghei Lavrov

Lavrov: Vestul vrea impună un totalitarism în relațiile internaționale

221
Occidentul încearcă să impună o formă de totalitarism în sfera relațiilor internaționale, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Moscova consideră inacceptabile tentativele de impunere a totalitarismului în problemele internaționale ale SUA și UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei ședințe online a Consiliului de Securitate al ONU.

Un exemplu al unor astfel de acțiuni, potrivit oficialului rus, sunt sancțiunile unilaterale ilegale, “care sunt introduse fără niciun fel de temei juridic internațional”.

“În condițiile de pandemie, astfel de restricții reduc capacitățile unui șir de state în curs de dezvoltare de contracarare a răspândirii infecției”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, țările din Occident încearcă să împiedice formarea unei lumi policentrice. În acest sens, “este promovată concepția așa-numitei “ordini bazate pe reguli”, concepute ca una care substituie dreptul internațional.

Aceste reguli sunt elaborate în cercuri restrânse, iar apoi impuse tuturora, a subliniat ministrul rus.

“Rusia îndeamnă toate statele să urmeze obiectivele și principiile Cărții ONU, în construirea politicii lor externe, asigurând respectul față de egalitatea suverană a statelor, neamestecul în problemele interne, reglementarea disputelor prin mijloace politico-diplomatice, renunțarea la amenințările cu forța sau aplicarea ei”, a declarat Lavrov.

El a subliniat că Moscova consideră nocive orice acțiuni care ocolesc Carta ONU, îndreptate spre uzurparea procesului de luare a deciziilor.

“Occidentul nu mai este preocupat de normele dreptului internațional și acum cere tuturora să respecte regulile și ordinea stabilită de ei”, a conchis ministrul.
221
Tagurile:
Occident, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: SUA au respins ideea rezolvării conflictului diplomatic
Lavrov: Unele afirmații ale demnitarilor din SUA au note schizofrenice
Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei
Ce spune Lavrov despre expulzarea diplomatului rus din România
Interviu cu Serghei Lavrov: „Războiul din Donbas poate fi și trebuie evitat”

Загрузка...
Корабли стран НАТО в Черном море

Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”

418
Șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu , care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO.

BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik. Alexander Molokhov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a numit „cascadorie provocatoare ” compararea Mării Negre cu „lacul NATO ”.

În acest fel a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu, care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO, iar securitatea din această regiune a devenit o parte integrantă a securității Alianței Nord-Atlantice.

"Crimeenii nu pot să nu fie indignați de un astfel de truc provocator al unui diplomat occidental de rang înalt", a declarat Molokhov pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, acumularea prezenței alianței în Marea Neagră și activitatea serviciilor sale de informații au crescut semnificativ în ultimii ani.

"Flota noastră de la Marea Neagră nu va permite niciodată navelor NATO să domine Marea Neagră, indiferent cât de mult doresc să își extindă expansiunea în această regiune", a subliniat Molokhov.

În ultimii ani, Rusia declară o activitate NATO fără precedent de-a lungul frontierelor sale occidentale. Alianța extinde astfel de inițiative și o numește „descurajarea agresiunii rusești”.

Ministerul rus de Externe a menționat că Moscova va lua în considerare NATO în politica sa externă și în planificarea sa militară, iar Kremlinul a subliniat că Rusia nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.

418
Tagurile:
Crimeea, NATO

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...