Музыкальный фестиваль Дорога на Ялту

Cântecul “Smugleanka-moldovanka”, interpretat în germană la festivalul din Crimeea

313
(reînnoit 06:19 28.04.2021)
În videoclipul la piesa “Smugleanka moldovanka”, talentata Ilina Eder va interpreta un dans popular moldovenesc.

CHIȘINĂU, 28aprilie – Sputnik. În prejma Zilei Victoriei, în Crimeea se va desfășura Festivalul muzical internațional annual “Drumul spre Ialta”. Pe scenă vor evolua artiști din 15 state, care vor interpreta cântece din perioada războiului în limbile lor naționale, informează RIA Novosti. Din Austria, cu compoziția “Smugleanka” va veni în Crimeea tânăra Ilina Eder de 17 ani.

Из личного архива Илины Эдер
© Photo : Из личного архива Илины Эдер
Ilina Eder

Ea a ales “Smugleanka-moldovanka” fără să stea prea mult pe gânduri: “Mi-a plăcut foarte mult pentru că este o piesă de dragoste. Despre dragoste în timpul războiului. Iată de ce mi-am dorit s-o cânt”.

Ilina a găsit traducerea piesei în limba germană pe Internet. Împreună cu profesoara de canto din Viena au decis că textul coincide ideal cu originalul. Le rămânea doar să o cânte și să înregistreze un videoclip. În clip, Ilina interpretează un dans popular moldovenesc. Pentru ca piesa să fie accesibilă publicului internațional, au decis să o numească “Moldavian girl”.

În cinstea bunicilor din Rusia și Austria

Ilina s-a născut în Austria. Părinții (mama este rusoaică, tatăl - austriac) au decis să-i dea un nume în care ar fi pomenite ambele bunici – Inga austriacă și Galina din Rusia.

“Din copilărie eram înconjurată la Viena de pedagogi ruși de balet, de canto. Am frecventat în fiecare sâmbătă școala rusă, timp de zece ani. Sărbătorim 9 mai împreună cu familia. La Viena mergeam să depunem flori la monumentul soldatului rus din centrul orașului. Acum sărbătorim acasă. Tata este cu noi, chiar dacă istoria familiei nu este una prea simplă”, menționează Ilina.

În timpul celui De-Al Doilea Război Mondial, străstrăbunicul ei rus a fost jurnalist de război și a dispărut fără urma în apropierea Kievului. Doar peste mai mulți ani au fost descoperite rămășițele lui pământești. Iar străstrăbunicul austriac a luptat de cealaltă parte a frontului și a fost luat prizonier la Stalingrad. Își amintea cu căldură de ruși, “care își împărțeau pâinea chiar și cu prizonierii”.

”Deoarece am rude din Austria și Rusia, pentru mine este important ca pe pământ să fie pace, să nu se mai întâmple astfel de grozăvii. Iată de ce merg la Ialta”, spune Ilina. Totodată, ea a mai adăugat că de doi ani nu și-a văzut bunicul de la Moscova și „i s-a făcut dor de Rusia”, țară pe care a vizitat-o doar de trei ori.

“Visul meu este să continui să cânt și să dansez. Pentru mine acesta este cel mai important lucru din viață, căruia îi dedic foarte mult timp. Iată de ce consider că festivalul din Crimeea este un episod foarte important din biografia mea. Voi încerca să mă dedic în totalitate”, conchide Ilina Eder.

*cetățenii din orice țară pot vota pentru interpretul preferat pe site-ul oficial al concursului “Drumul spre Ialta” (Doroga na Ialtu).

313
Tagurile:
cântec
Studenți, instituții superioare de învățământ

Studenți români, atenție: actele necesare ca lucrați în Rusia

59
(reînnoit 12:10 11.05.2021)
Casa Rusă din București vine cu o informație de interes major pentru studenții români și nu numai – străini, în general – care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia. Cum trebuie procedat.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Studenții străini care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia o pot face mai ușor de acum înainte, grație informațiilor extrem de importante și de precise oferite tuturor de Casa Rusă din București.

Astfel, reprezentanții Casei Ruse din București explică de ce documente are nevoie un student străin pentru a obține un loc de muncă în Rusia.

Sunt acceptați numai studenții cu vârsta de peste 18 ani.

Dacă angajatorul este însăși universitatea sau o organizație care îi aparține, nu trebuie să obțineți autorizații separate. Un student poate lucra doar în timpul liber sau în vacanță.

În alte cazuri, este necesar să obțineți un permis de la Direcția Principală pentru Probleme de migrație a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Există, însă, o condiție esențială pe care trebuie să o îndeplinească studenții interesați de obținerea unui loc de muncă în Rusia.

”Dar nu tuturor li se va acorda acest permis - doar studenților cu normă întreagă din universitățile acreditate de stat. În plus, puteți lucra numai în orașul sau regiunea în care se află universitatea și în profesia indicată în acel permis”, informează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.
59
Tagurile:
studenţi, student, Lucru, Rusia
Tematic
Guvernul taie voucherele de vacanță, sporurile și limitează gratuitățile pentru studenți
Polițiștii descind în toate universitățile. Sunt vizați toți studenți moldoveni
VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia

Загрузка...
Împușcături la o școală din Kazan

Detalii privind atacul armat asupra școlii din Kazan

103
(reînnoit 13:09 11.05.2021)
"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, există zvonuri că profesorii de clase primare au fost împușcați în fața elevilor de clasa întâi", a spus ea.

Împușcăturile de la școala din Kazan au fost organizate de mai multe persoane. Acestea din urmă au atacat în timpul desfășurării lecțiilor, a informat postul de televiziune "360", cu referire la o sursă.

Potrivit interlocutorului agenției, copiii, care se aflau în interiorul clădirii, au primit un semnal pentru a se ascunde și s-au întins jos, pe podea. Cu toate acestea, se auzeau împușcături și strigăte. Copii au fost evacuați de către angajații OMON și salvatori.

Sursa, citată de RIA Novosti, a menționat că printre morți se numără o profesoară de clasele primare. "Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, există zvonuri că profesorii de clase primare au fost împușcați în fața elevilor de clasa întâi", a spus ea.

Anterior a devenit cunoscut faptul că la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, au avut loc împușcături. Ulterior, a avut loc și o explozie. Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. Potrivit informațiilor, 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

La toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

103
Tagurile:
Împușcat, Școală, Rusia

Загрузка...

Împușcături la o școală din Kazan

0
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

0

Загрузка...