Sergueï Lavrov

Lavrov a promis va reacționa dur la încercările de trecere a „liniilor roșii”

597
(reînnoit 20:23 27.04.2021)
Orice încercare de a trece „liniile roșii” va fi urmată de o reacție dură, a declarat ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

BUCUREȘTI, 26 apr - Sputnik. Nimic nu se va schimba în relațiile dintre Rusia și Statele Unite dacă Washingtonul nu încetează să acționeze din poziția de suveran, dacă statele nu sunt gata să discute cu Moscova, aceasta este alegerea lor, ceea ce înseamnă că vom trăi în condițiile Războiul Rece sau chiar mai rău, dar orice încercare de a trece „liniile roșii” va fi urmată de o reacție dură, a declarat ministrul rus de externe Sergei Lavrov într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.

„Voi spune din nou, dacă Statele Unite încetează să acționeze din poziția de suveran, așa cum a spus președintele în mesajul său către Adunarea Federală, dacă își dau seama de inutilitatea oricărei încercări de a reînvia o lume unipolară, să creeze un fel de structură în care toată lumea va fi subordonată țărilor occidentale și întreaga tabără occidentală va recruta toate celelalte țări de pe diferite continente împotriva Chinei și a Federației Ruse, dacă Statele Unite își dau seama totuși că nu degeaba principiile precum respectarea suveranității, integritatea teritorială, neamestecul în treburile interne și egalitatea suverană a statelor sunt scrise în Carta ONU - ele își vor îndeplini pur și simplu obligațiile de stat - și vor purta un dialog cu noi, ca și în cazul oricărei alte țări - reciproc respectuos, bazat pe un echilibru de interese care trebuie găsit ... În caz contrar, nu va reuși nimic", a spus Lavrov.

El a menționat că de altfel, va deveni alegerea Statelor Unite. "Ei bine, dacă nu, aceasta este alegerea lor. Deci, vom trăi în condiții, după cum ați spus, fie Războiul Rece, fie chiar mai rău. Cred că în timpul Războiului Rece, tensiunea a fost, desigur, foarte gravă, de mai multe ori au existat situații de risc, situații de criză. Dar a existat respect reciproc, care acum este în lipsă ", a spus Lavrov.

El a reamintit că președintele rus Vladimir Putin "a spus clar în mesajul său, subliniind că suntem pregătiți pentru cele mai largi acorduri, dacă acestea corespund intereselor noastre". "Și, bineînțeles, vom reacționa dur la orice încercări de a trece" liniile roșii ", pe care, după cum ați auzit, le determinăm noi înșine", a spus ministrul rus de externe.

597
Tagurile:
Sergei Lavrov
Tematic
Lavrov: Moscova a prevenit Ankara să nu alimenteze militarismul Kievului
Lavrov: Kievul duce război împotriva propriului popor
Lavrov a comentat intenția SUA de a trimite nave în Marea Neagră
Vladimir Putin

Aniversarea unei realizări excepționale a Rusiei cu Vladimir Putin în prim plan!

30
(reînnoit 16:52 15.05.2021)
Se împlinesc azi 3 ani de când Rusia, condusă de Vladimir Putin, a demonstrat lumii întregi, printr-o realizare de excepție, ce înseamnă seriozitate, putere de muncă și ingeniozitate științifică

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Nu, nu este o exagerare – fiind inginer constructor la bază, realizarea în timp record a uriașului pod peste strâmtoarea Kerch mi se pare o realizare de excepție – poate chiar cea mai frumoasă din lume, din ultimii ani.  

Deschiderea oficială a podului Crimeea, care a conectat peninsula cu Rusia continentală peste strâmtoarea Kerch avut loc pe 15 mai 2018.

”Acest mare proiect de infrastructură a devenit un simbol al reunirii Crimeii cu Federația Rusă și a dat un impuls puternic dezvoltării socio-economice a peninsulei”, transmite Ambasada Rusiei la București.

Din punct de vedere istoric, proiectul construirii unui pod peste Strâmtoarea Kerch au fost gândite atât în Rusia imperială, cât și în timpul URSS.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, germanii au încercat să construiască podul, contând pe folosirea Crimeii ca un cap de pod pentru o ofensivă suplimentară în Caucaz.

”După eliberarea peninsulei de către Armata Roșie, inginerii sovietici au construit un pod feroviar în 150 zile, dar în 1945 a fost distrus în timpul unui mare îngheț, de un câmp de gheață în derivă.

Actuala construcție a podului Crimeea a început în 2016 fiind un eveniment cu adevărat istoric.

”Peste 10 de mii de omeni au participat la șantierul secolului  - vânători, ecologi, arheologi, oameni de știință, constructori, ingineri, muncitori”, scrie Ambasada Rusiei, arătând că ”Problema câmpurilor de gheață în derivă din Marea Azov a fost rezolvată datorită tehnologiilor unice dezvoltate de inginerii ruși”.

Un moment special a fost, la ceremonia de deschidere a podului, participarea președintelui rus Vladimir Putin care, la volanului unui KamAZ, a condus coloanele de camioane de mare tonaj cu care s-a făcut testarea podului.

”De fapt, toată țara a muncit pentru acest obiect - acesta este un rezultat minunat care face Crimeea și legendarul Sevastopol și mai puternic, iar pe noi toți mai aproape unul de celălalt”, a declarat președintele Vladimir Putin.

Alte date tehnice și statistice

Podul are 19 km lungime – fiind cel mai lung din Europa – și este format din calea ferată și zona rutieră.

În mai 2018 a fost pusă în funcțiune doar calea rutieră. Traficul de mărfuri pe pod a fost deschis în același an în toamnă, iar trenurile de călători au fost lansate pentru prima dată în decembrie 2019.

Până în prezent, pe pod au fost trecute 14 milioane de mașini (camioane și autocare) și 3,5 mii de garnituri de tren.

În martie 2020, peste pod a fost instalată o cale ferată urbană între Kerch și Anapa, extrem de apreciată de turiști.

Ușurarea accesului în Crimeea are un continuu impact pozitiv asupra dezvoltării turismului, transportului și comerțului - sfere economice cheie care furnizează o treime din produsul brut al țării.

Iată numai un exemplu: în vacanța din luna mai a anului trecut s-a înregistrat un număr record (pentru întreaga perioadă post-sovietică) de călătorii spre peninsulă a devenit record - 520 mii de persoane în 12 zile.

30
Tagurile:
Vladimir Putin, Rusia, pod, Crimeea

Загрузка...

Ministerul rus al Apărării, despre intensificarea activităţilor NATO în regiunea arctică

374
Flota de Nord din Rusia constată o intensificare tot mai mare a exercițiilor NATO în Arctica, unde Alianța a revenit la o practică aproape uitată de mai bine de jumătate de secol.

BUCUREŞTI, 14 mai – Sputnik. În ultimii ani, NATO și-a intensificat manevrele militare în apropierea frontierelor rusești din Arctica, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii 1940, a declarat joi, 13 mai, amiralul Alexandre Moiseiev, comandantul Flotei de Nord, în timpul unei conferinţe de presă la bordul crucișătorului cu rachete „Piotr Veliki”.

„Forțele navale NATO organizează în mod regulat misiuni cu nave solo și grupuri de nave de suprafață. Este aproape un fapt despre care nu s-a mai auzit de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Moiseiev.

În plus, submarinele și navele de suprafață americane rămân mai mult timp în mările Barents și Norvegia, a adăugat comandantul, citat de Sputnik France

Navele și avioanele NATO, tot mai aproape de granițele rusești

Potrivit amiralului, Alianța nu doar că efectuează manevre în Arctica mai des decât înainte, dar le desfăşoară în zone din ce în ce mai apropiate de granițele Rusiei.

„Zonele lor de acțiune sunt tot mai apropiate de granițele Federației Ruse. Intensitatea zborurilor strategice ale bombardierelor Forțelor Aeriene ale SUA a crescut semnificativ în Arctica. Aceste acțiuni au un caracter provocator și au o influență negativă asupra sistemului regional de securitate”, a încheiat comandantul.

Intensificarea activităților NATO

Numărul avioanelor NATO interceptate în apropierea granițelor ruseşti a crescut la sfârșitul verii 2020. Rapoartele despre aeronave străine escortate de avioanele rusești au devenit mai puțin frecvente în toamnă, dar, în decembrie, Rusia a constatat o activitate reintensificată în apropierea frontierelor sale.

În septembrie anul trecut, Marina britanică și-a anunțat participarea la o operațiune desfăşurată de patru țări NATO dincolo de Cercul Arctic. Operațiunea anterioară SUA-Marea Britanie în Marea Barents a avut loc în mai 2019.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, susținuse anterior că Moscova este activă în regiunea arctică și că trupele rusești se află aproape de granițele externe ale Alianței. Moscova a calificat aceste declarații ca fiind contrare logicii, deoarece nu Rusia „se apropie de NATO, ci NATO [care] se extinde constant și continuă să avanseze către granițele sale”.

374
Tematic
Trei submarine nucleare rusești au efectuat o manevră unică în Arctica - VIDEO
De ce SUA s-au speriat de expediția arctică a Rusiei “Umka-2021”
"Așteptăm tehnica până în august": Americanii se pregătesc să debarce în Arctica

Загрузка...