Vladimir Putin și Vladimir Zelenski

Kremlinul: Despre ce ar putea discuta Putin și Zelenski

293
(reînnoit 14:37 27.04.2021)
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a enunțat temele care ar putea deveni subiectul unui posibil dialog dintre Putin și Zelenski.

BUCUREȘTI, 27 apr – Sputnik. Pentru o posibilă întrevedere dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, urmează să fie clarificate mai multe detalii, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov.

“Nu cunosc nimic despre anumite propuneri transmise de Kiev Moscovei, cel puțin, până la această oră. Dacă am înțeles corect, președintele Ucrainei a declarat că e nevoie de o discuție anume despre Donbas, acesta ar fi rostul dialogului. Acest lucru nu corespunde cu viziunea președintele Rusiei cu privire la conținutul acestor contacte. În orice caz, urmează să clarificăm multe detalii”, a declarat Peskov.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, poate discuta cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, doar despre relațiile bilaterale, nu și despre conflictul din sud-estul Ucrainei, a subliniat reprezentantul administrației prezidențiale ruse.

“Președintele și-a expus foarte clar atitudinea lui fața de inițiativa de a purta discuții, la un posibil conținut al dialogului, că un astfel de dialog poate viza doar problema relațiilor bilaterale. Adică, un astfel de dialog nu poate avea loc reieșind din obiectivul identificării unei căi de reglementare a conflictului din sud-estul Ucrainei”, a declarat Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă au demarat discuțiile dintre administrațiile prezidențiale ruse și ucrainene în ceea ce privește o posibilă întrevedere dintre Putin și Zelenski.

Fiind întrebat care ar putea fi obiectul discuțiilor și rezultatul discuțiilor, Peskov a subliniat că “acest lucru depinde de modul în care Kievul înțelege relațiile bilaterale, care precede relațiilor bilaterale și a viitorului relațiilor bilaterale”.

“În măsura în care aceste relații sunt necesare poporului Ucrainei. Desigur, președintele Putin a declarat în mai multe rânduri că suntem interesați în îmbunătățirea și continuarea relațiilor cu toate statele, în special, cu vecinii noștri”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

293
Tagurile:
Vladimir Putin, Vladimir Zelenski
Tematic
Zelenski: ”Nord Stream - 2” este o problemă de război
Istoric: Ucraina are pretenții teritoriale față de Moldova - ce vor face Sandu și Zelenski
Zaharova i-a amintit lui Zelenski de blocada energetică a Crimeei
Zelenski i-a propus lui Putin să se întâlnească în Donbas
Zelenski se pregătește de o întrevedere cu Putin
Putin e dispus să se întâlnească cu Zelenski la Moscova
Сергей Викторович Лавров

Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei

122
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a răspuns la amenințările Uniunii Europene de a impune noi sancțiuni Rusiei.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères
BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Bruxelles, care declară posibilitatea introducerii unor noi sancțiuni împotriva Moscovei și „nelegitimitatea” unui posibil răspuns rus la acești pași, copleșit de o manie de impunitate, este un drum care nu duce nicăieri, a declarat joi ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

„Faptul că Uniunea Europeană a declarat ilegitimitatea și lipsa justificării juridice internaționale pentru acțiunile noastre înseamnă doar un singur lucru: faptul că Uniunea Europeană crede că totul îi este permis și este fără cusur, UE începe să fie copleșită de o altă manie - Adică impunitate completă ", a spus Lavrov la o conferință de presă după vizita sa în Armenia.

"Mi se pare că aceasta este o cale greșită ... Lobby-ul rusofob agresiv din Uniunea Europeană își face treaba ... Nu putem să nu răspundem la această ostilitate", a adăugat ministrul rus.

122
Tagurile:
Sergei Lavrov

Загрузка...
Берлин

Nemții văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia

197
(reînnoit 13:01 06.05.2021)
Locuitorii Germaniei văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia. Acest lucru a fost demonstrat de rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel.

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Locuitorii Germaniei au apreciat negativ influența Statelor Unite asupra democrației mondiale. Despre aceasta vorbesc rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel, informează RIA Novosti.

Potrivit studiului, mulți dintre germani au o atitudine critică față de politica Washingtonului, în pofida simpatiei față de președintele Joe Biden.

Astfel, mai bine de o treime dintre respondenți (36%) consideră că influența Statelor Unite amenință mai mult democrația germană decât acțiunile Chinei (33%) sau ale Rusiei (29%).

În același timp, ceva mai mult de jumătate dintre locuitorii Germaniei (51%) au considerat că influența SUA asupra democrației mondiale este mai degrabă negativă și doar aproximativ o treime dintre respondenți (32%) au considerat-o pozitivă.

Printre cele mai mari amenințări la adresa democrației, locuitorii Germaniei au numit inegalitatea economică (49%), influența marilor companii tehnologice (46%) și restricțiile privind libertatea de exprimare (40%). Potrivit directorului ”Alianței Democrațiilor”, Jonas Parello-Plezner, cauza reducerii încrederii în Statele Unite din partea partenerilor europeni o constituie acțiunile lui Donald Trump în timpul președinției sale.

197
Tagurile:
SUA, Rusia, Germania, Bundestag

Загрузка...
A bear

Românii au făcut praf pagina de Google a castelului prințului care a ucis ursul

0
Românii au intrat în număr mare pe pagina de Google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Desant de comentarii pe pagina de google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

Inițial, înainte ca fapta de ”glorie” a prințului să devină cunoscută în lumea întreagă, castelul avea 5 stele la recenzii, fiind foarte apreciat ca destinație turistică. De ieri însă, românii au intrat în număr mare punând în majoritatea lor un comentariu simplu la pagină: ”Arthur, România”. Sutele de comentarii care acordă acum minimum-ul de o stea paginii a declasat imediat destinația, aducând-o la 2,5 stele astăzi, dar procesul de degradare al calității destinației continuă, pentru că alte sute de români intră și își arată dezaprobarea pentru fapta comisă de prinț în România.

Un comentariu de la laurentiu.albei@yahoo.com spune ”ARTHUR: ROMANIA RULES”, ar un altul, de la Olteanu Samy, transmite ”Hooooo - Arthur România”.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

Alții sunt mai direcți: Pradatu Cosmin transmite ”NU RECOMAND... peste tot sunt urme de labă......”.

Dar comentariile la recenzii sunt depășite de întrebările adresate pe aceeași pagină, care sunt foarte dure la adresa prințului.

”Vânătoarea de urși este inclusă?”, întreabă Arthur din România, sau ”Vă simțiți bine că ați ucis ursul Arthur în România?”. În diferite limbi de circulație, cum ar fi engleza sau germana, vizitatorii paginii mai întreabă ironic dacă găsesc capul ursului Arthur în castel, iar alții îi cer prințului să stea departe de România, și îi spun : ”Rușine să îți fie” și îl întreabă dacă în Austria e voie să vânezi urși din zonele protejate.

Așadar, scandalul uciderii ursului Arthur a devenit nu numai o știre internațională, ci începe să își producă efectele peste tot pe unde apare numele prințului respectiv, inclusiv, după cum s-a văzut, pe proprietatea acestuia din Riegersburg, faima negativă dobândită de prinț reflectându-se direct asupra destinației turistice respective care îi aparține.

0
Tagurile:
Urs

Загрузка...