Maria Zaharova

Zaharova: Rusia îndeamnă Occidentul nu se amestece în problemele interne ale Moldovei

572
(reînnoit 19:58 03.05.2021)
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei îndeamnă SUA și UE să se abțină de la imixtiuni în problemele interne ale Republicii Moldova, în contextul conflictului din jurul Curții Constituționale.

BUCUREȘTI, 26 apr - Sputnik. Rusia îndeamnă SUA și Uniunea Europeană să nu se implice în problemele interne ale Republicii Moldova, potrivit unui comentariu al purtătorului de cuvânt al MAE al Rusiei Maria Zaharova.

Este menționat că Ministerul rus de Externe ”a atras în mai multe rânduri atenția asupra amestecului direct al SUA și Uniunii Europene în procesele interne din Moldova, asupra partizanatului lor politic vădit care contribuie la polarizarea și mai mare a societății moldovenești”, este menționat  în declarația citată de RIA Novosti.

Zaharova amintește că “săptămâna trecută, reprezentanții statelor occidentale și-au continuat tentativele de imixtiune în problemele interne ale țării”. Drept pretext a servit Declarația cu privire la caracterul captiv al Curții Constituționale, adoptată de Parlamentul Moldovei pe 23 aprilie, în care deputații și-au exprimat dezacordul cu decizia în care se constată existența condițiilor pentru dizolvarea parlamentului. Un alt motiv a fost anularea de către parlamentari a deciziei din 2019 cu privire la numirea actualului președinte al Curții Constituționale.

Purtătorul de cuvânt al diplomației menționează că „în legătură cu aceste decizii, și-au exprimat “îngrijorarea” președintele Consiliului European  Charles Michel și Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, care au întrevăzut în acestea “un atac asupra independenței Curții Constituționale” și chiar asupra “ordinii constituționale” din Moldova, care este o republică parlamentară. Nu au rămas deoparte, de asemenea, nici șeful delegației UE în Moldova, Peter Michalko, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, precum și un șir de state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România și Olanda”.

“În timp ce solicită parlamentului republicii să respecte Curtea Constituțională, reprezentanții SUA și UE, se pare, refuză să înțeleagă ce înseamnă respectul în raport cu acțiunile legiuitorilor Moldovei. Un astfel de caracter selective în aprecieri confirmă odată în plus că vectorul geopolitic al Chișinăului este mai important pentru ei decât “valorile democratice, în apărarea cărora se pronunță”, este menționat în declarația MAE al Rusiei.

“Îndemnăm din nou colegii noștri din SUA și Uniunea Europeană să se abțină de la imixtiunile în problemele interne ale Moldove și să nu depășească normele eticii diplomatice”, este subliniat în declarație.

572
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a criticat CNN pentru că a prezentat tancurile ucrainene drept rusești
Maria Zaharova: ”NATO nu înseamnă solidaritate, ci VASALITATEA secolului 21”
Zaharova i-a amintit lui Zelenski de blocada energetică a Crimeei
Studenți, instituții superioare de învățământ

Studenți români, atenție: actele necesare ca lucrați în Rusia

42
(reînnoit 12:10 11.05.2021)
Casa Rusă din București vine cu o informație de interes major pentru studenții români și nu numai – străini, în general – care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia. Cum trebuie procedat.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Studenții străini care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia o pot face mai ușor de acum înainte, grație informațiilor extrem de importante și de precise oferite tuturor de Casa Rusă din București.

Astfel, reprezentanții Casei Ruse din București explică de ce documente are nevoie un student străin pentru a obține un loc de muncă în Rusia.

Sunt acceptați numai studenții cu vârsta de peste 18 ani.

Dacă angajatorul este însăși universitatea sau o organizație care îi aparține, nu trebuie să obțineți autorizații separate. Un student poate lucra doar în timpul liber sau în vacanță.

În alte cazuri, este necesar să obțineți un permis de la Direcția Principală pentru Probleme de migrație a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Există, însă, o condiție esențială pe care trebuie să o îndeplinească studenții interesați de obținerea unui loc de muncă în Rusia.

”Dar nu tuturor li se va acorda acest permis - doar studenților cu normă întreagă din universitățile acreditate de stat. În plus, puteți lucra numai în orașul sau regiunea în care se află universitatea și în profesia indicată în acel permis”, informează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.
42
Tagurile:
studenţi, student, Lucru, Rusia
Tematic
Guvernul taie voucherele de vacanță, sporurile și limitează gratuitățile pentru studenți
Polițiștii descind în toate universitățile. Sunt vizați toți studenți moldoveni
VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia

Загрузка...
Împușcături la o școală din Kazan

Detalii privind atacul armat asupra școlii din Kazan

80
"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, există zvonuri că profesorii de clase primare au fost împușcați în fața elevilor de clasa întâi", a spus ea.

Împușcăturile de la școala din Kazan au fost organizate de mai multe persoane. Acestea din urmă au atacat în timpul desfășurării lecțiilor, a informat postul de televiziune "360", cu referire la o sursă.

Potrivit interlocutorului agenției, copiii, care se aflau în interiorul clădirii, au primit un semnal pentru a se ascunde și s-au întins jos, pe podea. Cu toate acestea, se auzeau împușcături și strigăte. Copii au fost evacuați de către angajații OMON și salvatori.

Sursa, citată de RIA Novosti, a menționat că printre morți se numără o profesoară de clasele primare. "Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, există zvonuri că profesorii de clase primare au fost împușcați în fața elevilor de clasa întâi", a spus ea.

Anterior a devenit cunoscut faptul că la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, au avut loc împușcături. Ulterior, a avut loc și o explozie. Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

La toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

80
Tagurile:
Împușcat, Școală, Rusia

Загрузка...
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

0
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...