Maria Zaharova

Rusia: UE înceteze campania de dezinformare privind „agresiunea rusească” în Ucraina

402
Rusia a comentat criticile aduse de șeful diplomației europene, care a vorbit iar despre „agresiunea rusească” în Ucraina, și a cerut normalizarea relațiilor dintre Moscova și UE în locul răspândirii de dezinformări.

BUCUREŞTI, 24 apr – Sputnik. Rusia solicită Uniunii Europene să pună capăt campaniei sale de dezinformare cu privire la „agresiunea rusească” împotriva Ucrainei și să se concentreze, în schimb, asupra normalizării relațiilor cu Moscova, a declarat Ministerul Rus de Externe.

„Ne așteptăm ca Bruxelles-ul să nu mai răspândească dezinformări despre Rusia și să înceapă, pornind de la interesele pe termen lung ale popoarelor europene, să caute modalități de normalizare a cooperării ruso-europene. Acest lucru ar răspunde obiectivului Uniunii Europene de a atinge «autonomia strategică» față de partenerii săi de peste Atlantic în noua ordine multipolară mondială”, a subliniat diplomația rusă prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, Maria Zaharova, citată de Sputnik

Ea a răspuns unei postări a Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și politică de securitate, Josep Borrell, în urma unei discuții online între miniștrii de Externe din țările UE.

Acest text este „un model de părtinire și o dovadă a incapacității Uniunii Europene de a evalua în mod obiectiv evenimentele din Ucraina, de a înțelege cauzele acestora și de a-și da seama de consecințele lor tragice. Poziția șefului diplomației europene stârnește dezamăgire. Minciuna despre «agresiunea rusească» împotriva Ucrainei se repetă ca o conspirație”, a subliniat Maria Zaharova.

„Sprijin puternic” al UE pentru Ucraina

Josep Borrell a menţionat pe blogul său despre reuniunea lunară a miniștrilor de Externe din UE, care s-a axat în special pe „tensiunile în creștere în partea de est a continentului nostru. De data aceasta ne-am concentrat asupra Ucrainei și a modului cel mai bun de a sprijini această țară”.

Oficialul a reamintit, în acest context, despre „sprijinul substanțial” acordat deja Ucrainei confruntate „ani de zile (...) cu agresiunea Rusiei”. „Am reafirmat sprijinul nostru puternic pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat acesta.

Moscova răspunde Washingtonului

La începutul lunii aprilie, Statele Unite acuzaseră deja Rusia de intenţia de a destabiliza situația din Ucraina, aceasta din urmă acuzând Moscova de masarea de trupe la frontierele sale. Rusia a răspuns că îngrijorările SUA sunt „fără temei” și că problema a fost ridicată „la un nivel înalt”.

În plus, viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a subliniat că Rusia desfășoară pe teritoriul său activitățile pe care le considera „necesare” și că Washingtonul ar trebui mai degrabă să fie îngrijorat „de comportamentul inacceptabil al Kievului, care nu numai că nu este în conformitate cu acordurile de la Minsk, dar renunţă, într-o formă din ce în ce mai arogantă, chiar la aceste acorduri”.

402
Tagurile:
Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova, despre faptul cum a reacționat China la „grosolănia americană”
Maria Zaharova denunță ferm dezinformarea propagandei occidentale
Zaharova a criticat CNN pentru că a prezentat tancurile ucrainene drept rusești
Maria Zaharova: ”NATO nu înseamnă solidaritate, ci VASALITATEA secolului 21”
Zaharova i-a amintit lui Zelenski de blocada energetică a Crimeei
Maria Zaharova: „Nu mai dăm atenție acestor bălmăjeli complet nefondate din SUA”
В Молдове сегодня отмечают День Победы

VIDEO: Diplomații ruși din 54 de țări au interpretat ”Katiușa” în cinstea zilei de 9 mai

197
(reînnoit 16:01 09.05.2021)
Diplomații ruși din 54 de țări ale lumii au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Diplomații ruși au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic, interpretând „Katiușa”, a anunțat Ministerul rus de Externe pe canalul său Telegram.

În cadrul ministerului au menționat că piesa legendară a fost interpretată în 54 de țări ale lumii.

Ministerul de Externe a atașat un videoclip cu interpretarea „Katiușa” de angajații Misiunii permanente a Rusiei la ONU, ambasadei din Belarus, Egipt, China, Azerbaidjan, Cambodgia, Madagascar, Peru, Slovacia, Filipine, Benin, Togo , Kazahstan, Pakistan, Nepal și alte țări ale lumii.

Piesa „Katiușa”, scrisă de compozitorul Matvey Blanter și de poetul Mihail Isakovsky, a sunat pentru prima dată în 1939, acesta a devenit unul dintre simbolurile Marelui Război Patriotic.

197
Tagurile:
Diplomați, Ziua Victoriei

Загрузка...
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков

Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”

486
Purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”, menționând că neo-naziștii „ridică capul” în țările europene.

În discursul său de la Parada Victoriei de la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a spus că multe din ideologia nazismului încearcă din nou să fie puse în funcțiune în lume, există „adunări de călăi nezdrobiți”, există încercări de rescriere a istoriei.

Dmitri Peskov, în cadrul unei emisiunii de la postul de radio „ Govorit Moscova”, a atras atenția că în unele țări manifestările neo-nazismului „sunt destul de evidente”.

"Nu este un secret pentru nimeni că neo-naziștii ridică din ce în ce mai mult capul în țările europene, iar europenii se luptă cu ei. Desigur, acest lucru este inacceptabil pentru țara noastră. În Ucraina, în unele țări baltice, vedem cu adevărat același neo-naziști care au marșăluit la Kiev destul de recent. Prin urmare, aceste manifestări sunt destul de evidente ", a spus postul de radio citat de Peskov.

La sfârșitul lunii aprilie, naționaliștii ucraineni au organizat primul marș în centrul Kievului, dedicat aniversării creării diviziei SS Galicia în timpul celui de-al doilea război mondial. Anterior, cu această ocazie au avut loc procesiuni la Liov. Trupele SS, care au inclus această unitate, au fost recunoscute prin decizia Tribunalului de la Nürnberg ca organizație criminală. Conducerea Ucrainei a condamnat marșul, dar opoziția a afirmat în repetate rânduri că autoritățile neutralizează exploatarea poporului ucrainean în Marele Război Patriotic.

486
Tagurile:
Putin, Dmitryi Peskov

Загрузка...

Imagini spectaculoase: Parada Victoriei din Piața Roșie din Moscova

0
(reînnoit 17:43 09.05.2021)
Urmăriți în reportajul foto Sputnik cum s-a desfășurat principala paradă militară din capitala Rusiei în cinstea celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Parada s-a desfășurat duminică în capitala Rusiei, cu participarea a peste 12 mii de militari, a peste 190 de unități de echipamemt de luptă și 76 de elicoptere și avioane.

Ea a fost dirijată de comandantul-șef al forțelor terestre, generalul armatei Oleg Saliukov, iar ministrul Apărării, generalul armatei Serghei Șoigu, a întâmpinat parada.

Anton Sunțov a fost crainicul Parade Victoriei, în locul lui Evgheni Horoșevțev, care a murit pe 13 decembrie anul trecut la vârsta de 77 de ani.

La începutul paradei, au fost aduse în Piața Roșie pe fundalul cântecului „Război sacru” drapelul național al Federației Ruse și Stindardul Victoriei, stindardul de luptă al diviziei 150 de puști de la Idrița.

Apoi Șoigu și Saliukov au circulat în decapotabile Aurus și au salutat echipajele de paradă, după care ministrul a raportat președintelui Federației Ruse, comandantului suprem Vladimir Putin.

După discursul șefului statului și un minut de reculegere, a început o procesiune solemnă de trupe, care a fost condusă de Saliukov în decapotabilul Aurus.

 

0
 • © Sputnik / Evgeny Odinokov

  Cadeții Școlii superioare de comandă militară din Moscova în Piața Roșie din Moscova înainte de începerea paradei militare organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei pe Piața Roșie din Moscova după Parada Victoriei

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Militari ai gărzii de onoare la Parada Victoriei, organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Alexey Filippov

  Avioanele Su-25BM în timpul părții aeriene a paradei, organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Sergey Pyatakov

  Militari în timpul sărbătoririi a celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Militari ai forțelor aerospațiale la paradă militară organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Pavel Bednyakov

  Elicoptere multifuncționale Mi-8 în timpul părții aeriene a paradei organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un băiat privește în binoclu în timpul paradei militare de la Moscova

 • © Sputnik / Dmitry Astakhov

  Președintele rus Vladimir Putin la parada militară de la Moscova organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Trupele aeriene, defilând la Paradă Victoriei de la Moscova.

 • © Sputnik / Sergey Guneev

  Militari ai gărzii de onoare în timpul Paradei Victoriei de la Moscova

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Tankurile T-34-85 la Parada Victoriei de la Moscova

 • © Sputnik / Sergey Pyatakov

  Veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei Rimma Ritova în Parcul de Cultură Gorki

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în timpul Paradei Victoriei

 • © Sputnik / Michael Metzel

  Președintele rus, Vladimir Putin, și președintele Republicii Tadjikistan, Emomali Rahmon, (dreapta) depun flori pe Aleea orașelor-erou, la mormântul soldatului necunoscut din parcul Alexandrovski

 • © Sputnik / Alexander Wilf

  Un avion-cisternă Il-78 și bombardierul Tu-95MS zboară deasupra centrului de business al Moscovei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un soldat cu o fată după parada militară de la Moscova

 • © Sputnik / Evgeny Odinokov

  Un militar al gărzii de onoare, în timpul Paradei Victoriei


Загрузка...