Logoul Google

Moscova cere Google ridice restricțiile aplicate canalului RT

241
(reînnoit 19:36 24.04.2021)
Autoritățile rusești cer Google să ridice cât mai rapid restricțiile aplicate canalului oficial YouTube al postului de televiziune RT.

BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik. Roskomnadzor a cerut Google să anuleze restricțiile aplicate canalului YouTube RT, anunță autoritatea în canalul său Telegram.

“Roskomnadzor a expediat conducerii companiei Google LLC o scrisoare în care cere ridicarea tuturor restricțiilor cât mai curând posibil, aplicate canalului YouTube al RT, care aparține instituții de presă rusești”, se menționează în comunicat.

Platforma blocase mai devreme un șir de materiale ale postului rusesc de televiziune, a restricționat publicarea materialelor video și organizarea transmisiunilor în direct, sub pretextul răspândirii informațiilor false cu privire la pandemia de coronavirus și urmărilor ei.

În scrisoarea Roskomandzor se menționează că astfel de acțiuni ale administrației YouTube încalcă principiile distribuirii libere a informației, accesul liber la informației, fiind un act de cenzură în raport cu presa rusească. Autoritatea cere eliminarea tuturor restricțiilor cât mai curând posibil, precum și explicarea motivelor unor astfel de gesturi.

241
Tematic
Cenzurarea Sputnik de către Google și Facebook - Rusia la OSCE
Google va elimina conținutul care contravine legislației rusești
Au picat YouTube și Servicii Google în întreaga lume

Moscova promite răspundă după ce Macedonia de Nord a expulzat un diplomat rus

67
Macedonia de Nord a decis expulzarea unui diplomat rus, a confirmat marți ambasada. Moscova ia în calcul contramăsuri.

BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. „Confirmăm expulzarea unui diplomat rus de către autoritățile Macedoniei de Nord. Partea rusă are în vedere contramăsuri”, a declarat misiunea diplomatică rusă.

Ambasadorul rus Serghei Bazdikin a fost convocat săptămâna trecută la Ministerul macedonean de Externe, unde a fost informat că diplomatul trebuie să părăsească țara în termen de șapte zile, potrivit site-ului de știri MKD, citat de Sputnik News

„În conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena, Ministerul de Externe a luat decizia de a declara un diplomat de la ambasada rusă persona non grata în Republica Macedonia de Nord”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Cauzele din spatele acestei măsuri din partea Skopje rămân neclare.

67

Загрузка...
Президент РФ В. Путин принял верительные грамоты у 23 вновь прибывших послов иностранных государств

Putin: „Contăm pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România”

409
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a transmis noului ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate, că Rusia contează pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România.

BRUXELLES, 18 mai – Sputnik. Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dat un mesaj de cooperare cu România foarte diferit de declarațiile belicoase de la București. Astfel, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare a unor noi ambasadori, între care se afla şi noul ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate, Putin a avut un mesaj de deschidere față de România:

”Contăm pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat Vladimir Putin cu această ocazie.

Tonul este foarte diferit de încrâncenările ministrului de Externe al României, Bogdan Aurescu, și de semnalele agresive transmise de diplomația română.

Ceremonia s-a desfăşuratîn Sala Aleksondrovski din Marele Palat al Kremlinului, cu această ocazie prezentându-și scrisorile de acreditare 23 de ambasadori.

Printre ambasadorii care şi-au prezentat scrisorile de acreditare la ceremonia de la Kremlin s-au numărat și şefii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, Polonia şi Bosnia-Herţegovina.

409
Tagurile:
România, Vladimir Putin

Загрузка...