Valeri Kuzmin

Valery Kuzmin, lecție de comportament corect dată ambasadorilor occidentali

796
(reînnoit 17:52 23.04.2021)
De ce Ambasada Rusiei respectă principiul de a nu comenta și a nu interveni în treburile interne ale României, spre deosebire de ambasadorii occidentali

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a transmis răspunsuri la mai multe întrebări adresate Ambasadei Rusiei în ultimul timp.

Este un exercițiu de transparență, o invitație la dialog și informare corectă pe care ambasadorul și serviciul de presă al Ambasadei îl propun într-o zi specială pentru Rusia – ziua Sfântului Gheorghe, a cărui efigie este purtată cu mândrie de toți rușii.

Pe de altă parte, ambasadorul Kuzmin a făcut acest gest în urma a două evenimente recente: sărbătorirea internațională, pe 12 aprilie, a 60 de ani de la începutul erei spațiale - primul zbor în spațiu al unui om, cetățeanul URSS Iuri Gagarin – dar și 60 de ani de la semnarea Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice.

Am ales pentru astăzi câteva răspunsuri legate de „noua eră diplomatică” și expulzarea diplomaților, dar și de comportamentul diplomaților, inclusiv în România.

După cum s-a anunțat, în ultimele luni, unele state au procedat la expulzarea unor diplomați  și declararea acestora persona non grata. ”În unele cazuri aceasta seamănă cu „bătălii diplomatice” – consideră ambasadorul.

Pe de altă parte, Ambasada Rusiei la București este deseori  întrebată în legătură cu  comportamentul „imperceptibil” al diplomaților ruși în România - în comparație cu mulți diplomați occidentali, care de multe ori se implică în treburile interne ale României.

”Serviciul diplomatic rus a acționat întotdeauna pe baza prevederilor Convenției de la Viena din 1961, adică normele respective ale dreptului internațional, care, în special, INTERZIC strict ambasadelor străine și angajaților acestora să intervină în treburile interne ale acelor state în care sunt acreditate”, răspunde Valery Kuzmin.

În privința relațiilor diplomatice moderne, convenția sus-menționată se bazează pe PRINCIPIUL RECIPROCITĂȚII – acesta fiind principiu fundamental,

”Tocmai aceasta este principala diferență între comportamentul diplomaților ruși în România și activitățile colegilor străini din statele membri ale UE și NATO”, subliniază Kuzmin.

Și, atenție la remarca ambasadorului rus: ”Mulți dintre ei, conform instrucțiunilor directe ale guvernelor lor, consideră că este posibil să critice deschis acțiunile autorităților române sau ale altor organe de stat, ale Parlamentului, precum și să influențeze viața politică internă a României în formele diferite”.

Pe de altă parte, Ambasada Rusiei, în conformitate cu Convenția de la Viena, ”își limitează activitatea politică în țara gazdă exclusiv la studiul și analiza politicii interne și externe a României pentru a-și informa guvernul în acest sens, precum și pentru a explica politica externă și internă a Rusiei către reprezentanții autorităților române și opinia publică românească”.

”Apropo, chiar și în această lucrare complet „convențională”, suntem obligați periodic să auzim despre „nemulțumirea” din partea Bucureștiului”, comentează ambasadorul.

Vom continua și în zilele următoare acest veritabil exercițiu de transparență propus de ambasadorul Valery Kuzmin și de biroul de presă al Ambasadei Rusiei la București.

796
Tagurile:
Valeri Kuzmin
Тема:
Relațiile româno-ruse (279)
Tematic
Valery Kuzmin, despre cooperarea româno-rusă în domeniul Educației
Ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, convocat la MAE de la București
Valery Kuzmin, despre criza cu care se confruntă omenirea
Ambasadorul rus Kuzmin: ”Din păcate, în relația cu România nu există o dinamică pozitivă”
Valery Kuzmin: “Eroismul soldaților noștri, nemuritor” VIDEO
В Молдове сегодня отмечают День Победы

VIDEO: Diplomații ruși din 54 de țări au interpretat ”Katiușa” în cinstea zilei de 9 mai

159
(reînnoit 16:01 09.05.2021)
Diplomații ruși din 54 de țări ale lumii au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Diplomații ruși au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic, interpretând „Katiușa”, a anunțat Ministerul rus de Externe pe canalul său Telegram.

În cadrul ministerului au menționat că piesa legendară a fost interpretată în 54 de țări ale lumii.

Ministerul de Externe a atașat un videoclip cu interpretarea „Katiușa” de angajații Misiunii permanente a Rusiei la ONU, ambasadei din Belarus, Egipt, China, Azerbaidjan, Cambodgia, Madagascar, Peru, Slovacia, Filipine, Benin, Togo , Kazahstan, Pakistan, Nepal și alte țări ale lumii.

Piesa „Katiușa”, scrisă de compozitorul Matvey Blanter și de poetul Mihail Isakovsky, a sunat pentru prima dată în 1939, acesta a devenit unul dintre simbolurile Marelui Război Patriotic.

159
Tagurile:
Diplomați, Ziua Victoriei

Загрузка...
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков

Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”

438
Purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”, menționând că neo-naziștii „ridică capul” în țările europene.

În discursul său de la Parada Victoriei de la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a spus că multe din ideologia nazismului încearcă din nou să fie puse în funcțiune în lume, există „adunări de călăi nezdrobiți”, există încercări de rescriere a istoriei.

Dmitri Peskov, în cadrul unei emisiunii de la postul de radio „ Govorit Moscova”, a atras atenția că în unele țări manifestările neo-nazismului „sunt destul de evidente”.

"Nu este un secret pentru nimeni că neo-naziștii ridică din ce în ce mai mult capul în țările europene, iar europenii se luptă cu ei. Desigur, acest lucru este inacceptabil pentru țara noastră. În Ucraina, în unele țări baltice, vedem cu adevărat același neo-naziști care au marșăluit la Kiev destul de recent. Prin urmare, aceste manifestări sunt destul de evidente ", a spus postul de radio citat de Peskov.

La sfârșitul lunii aprilie, naționaliștii ucraineni au organizat primul marș în centrul Kievului, dedicat aniversării creării diviziei SS Galicia în timpul celui de-al doilea război mondial. Anterior, cu această ocazie au avut loc procesiuni la Liov. Trupele SS, care au inclus această unitate, au fost recunoscute prin decizia Tribunalului de la Nürnberg ca organizație criminală. Conducerea Ucrainei a condamnat marșul, dar opoziția a afirmat în repetate rânduri că autoritățile neutralizează exploatarea poporului ucrainean în Marele Război Patriotic.

438
Tagurile:
Putin, Dmitryi Peskov

Загрузка...
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

0
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

0
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...